Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar OX DRIVE koplietošanas Teslām pirmajos darbības mēnešos nobraukti jau 800 000 km

    Jaunākie raksti

    Izmantojot Latvijā izveidoto TESLA koplietošanas platformu OX DRIVE, tās lietotāji četros mēnešos veikuši jau 800 000 km, kas ir ļoti labs rādītājs nozarē. OX DRIVE savu darbību uzsāka šī gada jūlijā, tās mērķis ir veicināt automašīnu ar elektrodzinējiem pieejamību Latvijā, mainot sabiedrības pārvietošanās ieradumus uz videi draudzīgākiem un piedāvājot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus.

    OX DRIVE ir koplietošanas automašīnu platforma Latvijā un simbols inovācijām un nākotnes dzīvesveidam, kas piedāvā nomai vienīgi TESLA automašīnas ar elektrisko dzinēju.

    “Mūsu platformas attīstības potenciāls ir ļoti augsts, bet šobrīd ejam vienā solī ar TESLA rūpnīcas ražošanas kapacitāti un iespējām piegādāt jaunus transportlīdzekļus. Saskaņā ar mūsu stratēģiju,  plānojam līdz nākamā gada vidum trīskāršot autoparku, no šobrīd pieejamajiem 40 auto sasniedzot jau vismaz 130 auto. Mūsu platformas sasniegumi parāda, ka elektroautomašīnu laikmets ir sācies arī Latvijā,” norāda Egija Gailuma, OX DRIVE līdzdibinātāja.

    Latvijā koplietošanas automašīnu paradumi tikai veidojas, bet šī joma attīstās straujāk par citām jaunajām tirgus nišām, tostarp par elektrouzlādes staciju tīklu. Lai nodrošinātu neatkarību no pilsētas elektrouzlādes stacijas tīkla, OX DRIVE izveidojusi elektrouzlādes punktu ar sešām stacijām. Nākotnē to plānots paplašināt atbilstoši autoparka vajadzībām.

    “Lai gan elektrouzlādes staciju tīkls Latvijā arvien paplašinās, tas nespēj nodrošināt mūsu vajadzības ar nepieciešamo jaudu. Rindas uzlādei, ko radīja gan izvietoto pilsētā staciju kapacitāte un arī uzpildes laiks, pārliecināja mūs daudz mērķtiecīgāk attīstīt savu uzlādes punktu autoparkā, tādā veidā veicinot neatkarību no uzlādes vietu Rīgā pieejamības,” norāda Egija Gailuma, OX DRIVE līdzdibinātāja.

    Gailuma atzīst, ka automašīnu elektrouzlāde ir problēma valstī: “Latvijā trūkst tā saucamās ātrās uzpildes elektrostacijas pie valsts nozīmes maģistrālēm, kas spētu nodrošināt ātru un ērtu uzlādi, lai neveidotos rindas. Vienlaikus elektrouzpildes tīklā “aklā zona” ir Rīgas mikrorajoni, kur nav šādu bāzes staciju, līdz ar to šo rajonu iedzīvotājiem elektromobiļu uzlāde ir apgrūtināta.”

    Pirmie darbības mēneši apliecina, ka Latvijā sabiedrība ir gatava pārejai uz zaļajiem transportlīdzekļiem. Daļa platformas lietotāju izmanto to pirmo reizi – respektīvi, iepriekš nav izmantojuši nevienu citu koplietošanas platformu. 2/3 lietotāju OX DRIVE platformu saviem braucieniem lieto atkārtoti īsiem un gariem braucieniem. Visbiežāk TESLA koplietošanas platformu izmanto iedzīvotāji līdz 45 gadiem, kuri ir atvērti videi draudzīgai domāšanai, jaunajām tehnoloģijām un to sniegtajām inovācijām.

    Apvienojoties jauniem uzņēmējiem, Latvijā tika izveidota pirmā TESLA automašīnu koplietošanas platforma OX DRIVE. Automašīnu atstāšanas un paņemšanas zonas ir Rīgā un Jūrmalā, kas ir laba iespēja iedzīvotājiem izmantot pasaulē labākos elektromobiļus savām ikdienas un brīvdienu pārvietošanās vajadzībām. Jaunizveidotās TESLA platformas sākotnējais finansējums veidoja 2,5 miljonus eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    09.11.2022 12:49

    Ļoti labs serviss, daudz labāks par Fiqsy paranoiķiem, un forši, ka tagad var braukt arī uz lidostu! Malači!

    Reklāma