Web Analytics
More
    Reklāma

    AOC AGON AG275QX/EU 170 Hz monitora apskats

    Jaunākie raksti

    Lai arī sākumā varētu šķist, ka visi monitori taču ir vienādi, tomēr tā gluži nav. Tieši pretēji – pēdējā laikā pat pusgads pa vidu starp viena ražotāja modeļiem var būt milzu lēciens attēla un iespēju ziņā. Iepriekš redzēti vairāki AOC ražoti monitori, bet AGON AG275QX/EU gribētos dēvēt par sava veida monstru.

    Reklāma

    AOC izziņoja AGON AG275QX/EU tikai septembra vidū, kas nozīmē, ka apskata tapšanas laikā šis monitors pagaidām veikalos nav nonācis. Šur tur pavīdēja kāda informācijas druska par AGON AG275QX/EU cenu (ap 370 līdz 385 eiro), bet negribētos pagaidām tai ticēt līdz galam, lai arī 370 eiro par šādu monitoru būtu pieklājīga cena.

    Manuprāt, AGON AG275QX/EU ir visai saprātīgs spēlēm paredzētais monitors, ko vari izmantot kopā ar datoru vai kādu spēļu konsoli. AGON AG275QX/EU piedāvā 1440p izšķirtspēju un 170 Hz attēla atsvaidzi, kas būs pa zobam ne tikai spēļu konsolēm, bet arī kādam ne pārāk svaigam spēļu datoram.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 27 collas, plakans
    • Ekrāna izšķirtspēja: 2560 x 1440 (QHD), 16:9, 108 ppi
    • Paneļa tips: IPS, pretatspīduma matējums 25%
    • Atjaunošanās frekvence: 170 Hz
    • Reakcijas laiks: 1 ms pelēka uz pelēku
    • Gaišums: 400 cd/m², flicker-free izgaismojums
    • Kontrasts: tipiskais 1000:1
    • Tīmekļa kamera: nav
    • Pieslēgvietas: 2x HDMI 2.0 (2560 x 1440 @ 144 Hz), 2x DisplayPort 1.4 (2560 x 1440 @ 170 Hz), 4x USB 3.2 Gen 1 Type-A
    • Iebūvēti skaļruņi: nav
    • Izmēri: 613.4 x (411.1 ~ 561.1) x 231.8 (ar kāju)
    • Svars: 6.45 kg (ar kāju)
    • Grozāms: ir
    • Atgāžams: ir
    • Augstuma regulēšana: ir, 150 mm
    • VESA: ir, 100 x 100
    • Enerģijas patēriņš: ap 60 kWh gadā, 36 W ieslēgts
    • Komplektā: monitors + kāja, elektrības vads, 1 x HDMI vads, 1x DisplayPort vads, 1x USB Type-A uz Type-B vads
    • Krāsu atveide: sRGB 98 %, DCI-P3 94 %
    • Papildu: AMD FreeSync Premium un G-SYNC Compatible,Vesa Certified DisplayHDR 400
    • Cena: raksta tapšanas laikā Latvijā monitors vēl nav iegādājams

    Izskats un uzbūve

    Izskata ziņā AGON AG275QX/EU negribētos dēvēt par neko unikālu – šis ir 27 collu monitors, kas stāv uz gana pamatīgas kājas. AGON AG275QX/EU izskatās visai vienkārši, tam ir pāris sarkani ielaidumi aizmugures daļā, kā arī neliels, izbīdāms austiņu turētājs ekrāna labajā pusē, bet ar to arī beidzas unikalitāte. Austiņu turētājs ir negaidīti augstas kvalitātes, nerodas iespaids, ka tas varētu nolūzt.

    Kāja ļauj AGON AG275QX/EU pacelt, pagriezt, sarotēt un atgāzt. Jāsaka gan, ka pati kāja var izrādīties nedaudz neērta tiem, kuriem ir mazāk izmēra galds vai lielāka tastatūra. Toties kāja ir ļoti stabila un izskatās glīti uz galda. Varētu piesieties pie vadu menedžmenta, tas gan visai maz ko dod, lai paslēptu vadus no skata.

    AGON AG275QX/EU vadība nodota vienam piecvirzienu džoistikam, te nekādas problēmas nesaskatu, jo arī monitora vadības saskarne ir ērta un tā labi sadarbojas ar džoistika vadību.

    Pieslēgvietu klāsts ir pietiekams, te pat ir USB sadalītājs ar četrām USB izejām, turklāt AGON AG275QX/EU ir līdzi iedots arī attiecīgs USB vads monitora savienošanai ar datoru.

    Saskarne

    AGON AG275QX/EU izmanto jau ierasto AGON saskarni, te nekā dikti unikāla nav. Manuprāt, šoreiz saskarne ir nedaudz vienkāršota un vienlaikus padarīta ērtāka, saprotamāka. Iepriekš redzēta, ka kontrasts un spilgtums nosaukti kaut kā pavisam dīvaini, kas nu it nemaz neatvieglo dzīvi. Vienīgā geimerīgā iespēja saskarnē ir kadru skaits sekundē, bet to piedāvā arī videokaršu programmas un pat Steam ir iebūvēta šī iespēja.

    Attēls

    Kā jau minēju iepriekš, pēdējā laikā sāk parādītes visai jēdzīgas cenas un ieguvumu spēlēm paredzētie monitori, kas piedāvā arī negaidīti patīkamu attēlu. Un AGON AG275QX/EU ir viens no šiem monitoriem, kur uzreiz var redzēt, ka izmantota ļoti spēcīga attēlu veidojošām matrica. AGON AG275QX/EU uzreiz rāda teju ideālu attēlu, krāsas ir ļoti spilgtas, var sacīt, ka nav backlight bleeding defekta.

    Tieši sulīgās un precīzās krāsas varētu būt tas, kas mani vilinātu AGON AG275QX/EU virzienā. Tiek uz iepakojuma solīts arī HDR, bet tas ir tikai HDR 400, kas īsti neskaitās. Es teiktu, ka HDR vari aktivizēt, ja vēlies nedaudz spilgtāku attēlu, bet visādi citādi šoreiz HDR nedod gandrīz neko, kas gan HDR 400 gadījumā nav nekas negaidīts.

    Maksimālo spilgtumu (ap 430 cd/m²) AGON AG275QX/EU sasniedz šajā HDR režīmā, bet tad sajūk prātā mērierīce un attiecīgi visi mērījumi tiek veikti SDR režīmā. Vēl arvien AGON AG275QX/EU spilgtums pārsniedz solītos 400 cd/m² – 100% spilgtumā monitors sasniedz 412 cd/m², bet kontrastu redzam nedaudz zem solītā 1000:1.

    Krāstelpu atveidi ir aptuveni tāda, kādu varētu gaidīt no spēlēm paredzēta monitora, toties krāsu precizitāte ir lieliskā līmenī, te pat dažs lētais (līdzīgas cenas) pro monitors netur līdzi.

    Kopumā jāsaka, ka pat neņemot vērā mērījumus, AGON AG275QX/EU uz aci šķiet ļoti patīkams un ar spilgtām krāsām. Šis noteikti ir viens no vispatīkamāk lietojamajiem spēlēm paredzētajiem un kaut cik saprātīgas cenas monitoriem, kādu nācies redzēt. Protams, daudzi prasīs, kur tad 4K izšķirtspēja, bet spēlēs pie ne pārāk jaudīga datora 4K neprasās. Arī 170 Hz ir tas, ko ierindas spēlētājs varēs novērtēt, kamēr 240 Hz un 360 Hz jau ir nedaudz sevis mānīšana, ja vien neesi topu augšgala spēlētājs.

    Nobeigumā

    Atzīšos, ka sākotnēji biju visai skeptisks par AGON AG275QX/EU un tā spējām vispār, jo uz papīra šis monitors nešķiet nekas īpašs – tie paši ierastie ražotāju solījumi, kas pat daļēji neizpildās (HDR 400 nav nekāds HDR, bet to jau zinājām bez monitora izpakošanas). Toties AGON AG275QX/EU izmēģināšanas laikā monitors sevi parādīja tikai no labākās puses.

    AGON AG275QX/EU iepakots salīdzinoši mazā kastē, tur iekšā ir tikai neliels apjoms dabai nedraudzīga iepakojuma, viss cits ir kartons. Tāpat AGON AG275QX/EU sadoti līdzi visi vajadzīgie vadi (DisplayPort, HDMI un USB Type-B).

    Gribētos apgalvot, ka AGON AG275QX/EU ir labākais redzētais 1440p izšķirtspējas monitors spēlēm un ikdienas darbiem! Riktīgi patika!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma