Web Analytics
More
    Reklāma

    TestDevLab iegūst ISO 9001 kvalitātes pārvaldības standarta sertifikātu

    Jaunākie raksti

    Latvijā izveidotais IT uzņēmums TestDevLab ir ieguvis starptautiski atzīto ISO 9001 kvalitātes pārvaldības standarta sertifikātu. Ar šīs sertifikācijas palīdzību uzņēmumā ir standartizēti iekšējie darbības procesi, definētas darbinieku pilnvaras un atbildība, kā arī ieviesta efektīva informācijas vadības sistēma. Tādējādi ir uzlabota uzņēmuma iekšējā komunikācija, plānošana un darba efektivitāte. Jauniegūtā sertifikācija arī paver plašākas iespējas ar saviem pakalpojumiem un produktiem konkurēt starptautiskā līmenī, kā arī veicina uzņēmuma atpazīstamību.

    “Pēdējos gados piedzīvojām strauju darbinieku skaita pieaugumu, piesaistījām arvien lielākus projektus un sapratām nepieciešamību pēc iekšējo procesu sakārtošanas un uzlabošanas. Jau 2019. gadā ieguvām informācijas drošības pārvaldības standarta ISO/IEC 27001 sertifikātu un šogad arī veiksmīgi saņēmām kvalitātes pārvadības standarta ISO 9001 standartu. To vērtējam kā investīciju veiksmīgai uzņēmuma attīstībai, kas ļaus efektīvāk strādāt ar esošajiem resursiem, kā arī piesaistīt arvien lielākus un prasīgākus klientus,” sacīja TestDevLab Informācijas drošības pārvaldnieks un ISO konsultāciju vadītājs Viktors Trifanovs.

    Reklāma

    Kopš 2021. gada uzņēmums TestDevLab piedāvā arī ISO standartu konsultācijas. TestDevLab speciālisti palīdzēs uzņēmumiem izvēlēties biznesa vajadzībām atbilstošāko ISO sertifikāciju, kā arī sagatavot uzņēmuma procesus un dokumentāciju standartu prasību ieviešanai un nodrošināt darbinieku apmācību.

    2011. gadā Latvijā izveidotais uzņēmums TestDevLab nodarbojas ar programmatūras testēšanas pakalpojumu sniegšanu un testēšanas produktu izstrādi. Starp uzņēmuma klientiem ir gan jaunuzņēmumi, gan starptautiski milži kā Microsoft, Skype, Orange, Telefonica, Airbnb u.c. Uzņēmuma 500+ inženieru testēto programmatūru lieto vairāk nekā 4.5 miljardi cilvēku visā pasaulē. TestDevLab ir saņēmis LIAA Eksporta un inovācijas balvu, The Red Jackets Eksporta izcilības balvu un vairākus gadus pēc kārtas uzņēmuma radītie testēšanas produkti ir augstu novērtēti prestižajā European Software Testing Awards konkursā. 2019. gadā TestDevLab ieguva informācijas drošības pārvaldības standarta ISO/IEC 27001:2013 sertifikātu un šogad saņēma arī kvalitātes pārvaldības standarta ISO 9001:2015 sertifikātu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    01.11.2022 14:43

    Apsveicu!

    Alberts Kviesis
    01.11.2022 18:17

    Dīvaini, ka piešķir ISO 27001 informācijas drošības pārvaldības sistēmas sertifikātu bez ISO 9001, kas ir primārs, organizācijas vadības sertifikāts, kuram tālāk pievieno ISO 14001, 27001 vai 50001..

    Muah
    02.11.2022 08:59

    Dīvaini, ka aizgājēji komentē tēmas, par kurām nav sajēgas. Neviens ISO sertifikāts nav primārs. 9000šais ir visaptverošs, pārējie ir konkrētās sfērās. Organizācija var pati brīvi izvēlēties kuras jomas sertificēt. Jāpiezīmē, ka sertifikācija ir maksas pasākums. Tas, ka ir sertificēts tikai ISO 27001 nebūt uzreiz nenozīmē, ka parējās jomās ir bardaks. Vienkārši tās nav sertificētas, bet procesi var būt sakārtoti.
    Pats zinu daudzas organizācijas, kuras sakārto savu drošības pārvaldības procesu pēc ISO 27001, lai gan neplāno sertificēties.

    Tītars
    02.11.2022 13:32
    Reply to  Muah

    Varēji jau izlaist pirmo teikumu un būtu ļoti labs komentārs. Tagad visas kompānijas tēlu pavilki līdzi.

    Muah
    02.11.2022 18:13
    Reply to  Tītars

    Par kādu kompāniju tu runā? Kviesis ir aizgājušais (beigts, miris, RIP) prezidents.

    Tītars
    03.11.2022 11:27
    Reply to  Muah

    Skaidrs. Domāju ka runā par TDL aigājēju no konteksta.

    Biteme
    02.11.2022 18:24

    Sertifikāti lielākoties ir bleķis. Jā, tas nozīmē ka ir bijuši auditori, kas bieži zin par nozari teju neko un tikai iet cauri cheklistam, akli turoties pie tajā uzskaitītajiem punktiem un nepamanot nepilnības, kas ir turpat acu priekšā, bet viņiem nav saskatāmas, kā jau minēju, dēļ pieredzes neesamības. Un kad šādi ķekšu vilcēji ir veikuši obligātās intervijas un tērējuši gana daudzu cilvēku laiku, tie kādu laiku apkopo rezultātus un beigās seko formāls rezultāts. Protams, nekādā gadījumā neapgalvoju ka visi auditori ir ķēpauši (ir redzēti ļoti sakarīgi indivīdi), bet vai sistēma ir vērta savu izmaksu? Gribu atgādināt, ka Zviedrijas swēdbanku, Enron un lielāko daļu finansu afēristu arī savulaik auditēja un ko tas deva? Vai šīs problēmas identificēja auditori vai tirgus/industrija?

    Last edited 1 year ago by Biteme
    Tītars
    03.11.2022 11:35
    Reply to  Biteme

    Gan jau mērķis ir cits, kā piemēram atsijāt piedāvājumu iepirkumos, u.c. Attiecīgie Inc. var prasīt attiecīgos sertifikātus lai kaktu kantori kas šos sertifikātus nespēj nodrošināt neaizņem ēteru.

    Biteme
    03.11.2022 13:20
    Reply to  Tītars

    Jā, sertifikātu prasīšana ir labs veids kā sašaurināt pretendentu loku un noslēgt līgumu ar ņurņukiem, kas sataisīs sūdus dokumentētā un reproducējamā veidā. Tāpat kā pieprasīt transporta pakalpojumu ar noteiktas markas un/vai krāsas auto.

    Reklāma