Web Analytics
More
    Reklāma

    Cietumsodu saņēmis hakeris, kas nozaga Eda Šīrana un Lil Uzi Vert neizdotās dziesmas

    Jaunākie raksti

    Kādam hakerim no Anglijas vārdā Adrians Kvjatkovskis (Adrian Kwiatkowski) galīgi nav paveicies. Viņam piemērots pusotra gada ilgs cietumsods par to, ka par kriptovalūtām tumšajā tīmeklī pārdevis vairāku mūziķu neizdotas dziesmas. To vidū ir divi Eda Šīrana skaņdarbi un 12 dziesmas no amerikāņu repera Lil Uzi Vert, par ko hakeris saņēmis kriptovalūtu 148 000 ASV dolāru vērtībā.

    Lielbritānijas prokurori skaidro, ka 23 gadus jaunais Kvjatkovskis nepublicētos ierakstus ieguva, uzlaužot mūziķu mākonī bāzētos kontus. Šīrans un Lil Uzi Vert nav vienīgie, kuru neizdotie skaņdarbi nonākuši hakera īpašumā. Izmeklētāji pie viņa atraduši kopumā 1263 dziesmas no 89 dažādiem māksliniekiem.

    Reklāma

    Amerikas varasiestādes izmeklēšanu pret Kvjatkovski sāka 2019. gadā pēc tam, kad vairāki mūziķi ziņoja par to, ka kāds ar segvārdu “Spirdark” uzlauzis viņu kontus un pārdevis tajos esošo saturu tiešsaistē. Beigu beigās izmeklētāji šo noziegumu sasaistīja ar Kvjatkovski, pateicoties e-pasta adresei, ko izmantoja “Spirdark”, kā arī hakera IP adresei, kas bija saistīta ar Kvjatkovska dzīvesvietas adresi.

    Arestējot Kvjatkovski, policija pie viņa atrada septiņas ierīces, kurās glabājās šie 1263 neizdotie skaņdarbi. Tāpat pie hakera tika atrasts dokuments, kurā viņš smalki aprakstījis to, kādā veida tika pie šīm dziesmām. Kopumā pret Adrianu Kvjatkovski tika izvirzītas 19 apsūdzības, kas ietver autortiesību pārkāpumus un noziedzīgi iegūta īpašuma glabāšanu, kurās jaunais vīrietis savu vainu atzina un izcietīs 18 mēnešu cietumsodu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    25.10.2022 10:52

    Īstenībā hakeri vajadzēja pakārt centrālajā laukumā par to, ka to šņagu vienkārši neizdzēsa uz visiem laikiem, kaut arī noteikti bija tāda iespēja.

    Slapjais Bebrs
    26.10.2022 03:44

    Lil uzi kas?

    bobis
    26.10.2022 22:24

    Nekad par tadiem neesmu dzirdejis, piekast.

    Reklāma