Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas dronu programmatūras izstrādātājs SPH Engineering dod iespēju bērniem apgūt inovatīvas tehnoloģijas

    Jaunākie raksti

    SPH Engineering, Exupery International Camp & Base Motion rīkoja pirmo darbnīcu bērniem, kurā apguva bezpilota gaisa transportlīdzekļu (UAV) – dronu, šovu rīkošanai nepieciešamās prasmes. Pirmā tematiskā darbnīca tika organizēta vietā, kas iemieso inovācijas un svaigu pieeju – Exupery International School. SPH Engineering meklēs iespējas piedāvāt dronu tehnoloģiju darbnīcas plašākam bērnu lokam.

    Divu nedēļu laikā, piedaloties dronu šovu speciālistiem ar starptautisku pieredzi, bērni iepazinās ar programmām, kas tiek izmantotas, gatavojoties bezpilota lidaparātu šoviem, veidoja šova horeogrāfiju un komplektēja dronus. Kopīgā darba rezultātā tika radīta īsta bezpilota lidaparātu skate telpās.

    Reklāma

    “Esam gandarīti par projekta gaitu un lielisko rezultātu. Dronu šovu pielietošana izklaides nozarē uzņem apgriezienus visā pasaulē, tādēļ pieaug pieprasījums pēc speciālistiem, lai attīstītu piedāvājumu. Ar pārliecību varu teikt, ka jaunas paaudzes izglītošana tik aizraujošā profesijā ir ne tikai prieks mums, bet arī ieguldījums dronu šovu nozares ilgtspējā,” komentē SPH Engineering programmatūras Drone Show Software nodaļas vadītājs Alekss Levandovskis.

    Dronu šovu izveides procesam ir vairāki posmi, no kuriem galvenais ir šova ideja – horeogrāfija, animācijas izveide, programmatūras un tehnikas sagatavošana un tehniskās komandas darbs šova laikā. Nometnes dalībniekus ar visiem dronu šova posmiem iepazīstināja eksperti no dizaina un animācijas studijas Base Motion, kas specializējas dronu šovu horeogrāfijā un animācijā, un SPH Engineering komanda, kas sešus gadus ir attīstījusi dronu šovu nozari, palīdzot simtiem kompāniju noorganizēt dronu šovus visā pasaulē.

    Eksperiments, iesaistot jauniešus nodarbēs ar droniem, ir uzskatāms par veiksmīgu un pierāda, ka gan izglītības iestādēm, gan pašu bērnu vidū ir pieprasījums pēc karjeras vadības programmām, kas saistītas ar bezpilota lidaparātu nozari.

    “Mēs plānojam sistemātiski īstenot partnerības ar izglītības iestādēm, iepazīstinot bērnus ar dronu tehnoloģijām, lai veicinātu izpratni un interesi par profesijām, kuras visā pasaulē ir ļoti pieprasītas,” komentē SPH Engineeringtehniskais direktors, līdzdibinātājs, valdes loceklis Aleksejs Dobrovoļskis.

    SPH Engineering komanda daudzus gadus ir apmācījusi speciālistus darbam ar inovatīvām dronu tehnoloģijām. 2013. gadā Latvijā dibinātajai kompānijai ir globāls klientu un partneru tīkls vairāk nekā 150 valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma