Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA Teksasā testē autonomi braucošus piegādes auto

    Jaunākie raksti

    Zviedru mēbeļu pārdošanas gigants IKEA testē jaunus piegādes risinājumus nākotnei – sadarbībā ar Kalifornijā bāzēto uzņēmumu “Kodiak Robotics” uzsākti izmēģinājumi Teksasā, darbinot pašbraucošu piegādes auto. Pilotprogrammas ietvaros tiks testētas piegādes no IKEA centrālās noliktavas uz vienu no uzņēmuma veikaliem, mašīnai veicot aptuveni 300 jūdzes (480 kilometri) garu ceļu saviem spēkiem.

    Šeit gan ir atruna – mašīnas nebūs pilnībā patstāvīgas, proti, pie stūres atradīsies vadītājs, kurš būs gatavs iejaukties, ja gadījumā mašīna pati netiek galā vai rodas situācijas, kad pašbraucošā auto rīcība apdraud citus satiksmes dalībniekus. Uzņēmuma pārstāvji norādījuši, ka viņi drošības apsvērumu dēļ paļaujas uz šoferiem, turpinot ievākt informāciju un testējot sistēmu. “Kodiak” aplēses liecina, ka var būt nepieciešami vairāki gadi līdz mašīnas kļūs pilnīgi autonomas, no punkta A uz punktu B braucot bez neviena cilvēka salonā.

    Reklāma

    “Kodiak” savā mājaslapā lepojas, ka viņu izstrādātās mašīnas ir vienas no visattīstītākajām tirgū – mašīnas aprīkotas ar kamerām, LIDAR sensoriem un radariem, kuru sniegtos datus borta dators un tā programmatūra izmanto, lai gūtu plašu izpratni par apstākļiem sev apkārt. Katra mašīna var sniegt informāciju datubāzei “mākonī” reāllaikā, informējot par šķēršļiem vai kādām izmaiņām, kas fiksētas brauciena laikā, lai citas mašīnas būtu informētas. Abi uzņēmumi uzsver, ka šobrīd norit sistēmas izmēģinājumi reālā, praktiskā lietošanā, bet cilvēku drošība ir pirmajā vietā, turklāt nepieciešamā likumdošana šādu transportlīdzekļu ekspluatācijai ASV federālā līmenī vēl tiek veidota. Atsevišķās pilsētās un reģionos gan jau ir atļauts lietot autonomi braucošus auto, piedāvājot pasažieru pārvadājumus.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma