Web Analytics
More
    Reklāma

    50 apdzīvotās vietās Latvijā pieejamas 180 LMT 5G bāzes stacijas

    Jaunākie raksti

    Līdz ar vairāk nekā 70 jaunu 5G bāzes staciju uzstādīšanu gada pirmajos 9 mēnešos LMT 5G tīkls kļuvis par plašāko Latvijā: 50 apdzīvotās vietās pavisam pieejamas 180 5G bāzes stacijas, un 5G telefonos un datoros lieto jau vairāki simti tūkstošu LMT klientu.

    Šobrīd visvairāk LMT 5G bāzes staciju darbojas Rīgā, kur ir arī vislielākais 5G lietotāju skaits, kā arī Pierīgā, Ogres rajonā, Jelgavā, Daugavpilī, Jūrmalā un Ventspilī, un tīkls tiek pastāvīgi paplašināts. Šobrīd LMT kartē iezīmējas arī pilsētas ar plašāko 5G pārklājumu – Ventspils, Jelgava, Daugavpils, Liepāja, Tukums, Talsi, Valmiera un citas.

    “5G tīkls nodrošina izcilu ietilpību un ievērojamu datu pārraides ātrumu, uz kādu pavisam nesen neviens pat cerēt nevarēja. Jaunākās paaudzes tehnoloģijas, ko esam mērķtiecīgi apguvuši un ieviesuši mūsu sakaru tīkla infrastruktūrā, ļauj LMT šobrīd nodrošināt plašāko 5G tīklu Latvijā. Redzam, ka arvien vairāk klientu novērtē priekšrocības, ko sniedz jaudīga, stabila mobilā interneta pieejamība gan datoros, gan telefonos, un jau šobrīd varam prognozēt, ka līdz ar 5G tīkla paplašināšanu šādu klientu skaits tikai augs,” pauž LMT prezidents Dr. Juris Binde. Viņš arī norāda, ka LMT novērojumi liecina – lietotāji, kuri izmēģina 5G internetu, to labprāt izvēlas pastāvīgai lietošanai.

    Saskaņā ar datu analītikas uzņēmuma “Tefficient” apkopoto informāciju LMT klienti 2021. gadā ierindojušies devītajā vietā pasaulē pēc mobilo datu patēriņa apjoma: LMT vidējais datu patēriņš uz vienu SIM karti pērn bija 26,8 GB. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas dati rāda, ka Latvijā katrs lietotājs izmanto vidēji 18 GB mēnesī. Tādējādi LMT klienti mobilo internetu izmanto krietni aktīvāk nekā Latvijas iedzīvotāji kopumā.

    Lai nodrošinātu kvalitatīvus, modernus pakalpojumus klientiem, LMT katru gadu tīkla attīstībā investē ievērojami vairāk nekā citi tirgus dalībnieki, mērķtiecīgi attīstot tīkla infrastruktūru, ieviešot jaunākās paaudzes tehnoloģijas un veicinot 5G atbilstošas testa vides radīšanu aizsardzības, mobilitātes, dronu satiksmes un ostu attīstībai. To novērtējis arī neatkarīgais analītikas uzņēmums, kas specializējas patērētāju mobilās pieredzes analīzē Open Signal, kurš 2022. gada septembrī atzinis LMT par labākās mobilo sakaru lietotāju pieredzes nodrošinātāju Latvijā. LMT atzīts par mobilo sakaru operatoru ar lielāko vidējo lejupielādes ātrumu, kā arī labākā 4G pārklājuma nodrošinātāju Latvijā, vienlaikus saņemot visaugstāko vērtējumu par konsekventi augstu pakalpojumu kvalitāti, kas atbilst jaunākajām tīkla veiktspējas prasībām dažādiem straumēšanas pakalpojumiem (Netflix, Skype, tiešsaistes video un videospēļu straumēšanas izcila kvalitātes nodrošināšanai).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    11.10.2022 08:37

    Joprojām ‘Jūrmala’ LMT acīs ir lielālais elektorāts- Kauguri :D Smieklīgi, ka kaut pāris antenas šovasar nespēja ielikt krutajā kūrortpilsetas centrā.(piemeram noklājot jomas ielu un dzintaru koncertzāli)

    Bet tā vietā ieliek guļamrajonā, kas ir pilsētas otrā galā un uzskata, ka ‘Jūrmalā’ ir pieejams 5G! :D Tad sanāk, ka tūristi laikam brauc uz nepareizo Jūrmalas daļu!

    Vajadzētu uzlikt beidzot ‘centrā’ piemeram uz hotel jurmala spa un Jurmala park house jumtiem divas antenas kas šauj uz visam pusēm, uzliek vienu Dubultos, vienu Bulduros un tad sākuma pamats būtu nosegts un tiešām varētu teikt, ka Jūrmalā ir 5G, bet nē…

    Last edited 1 year ago by Pēča
    KKTK
    11.10.2022 09:15
    Reply to  Pēča

    Pēc, tā kur manā mazpilsētā parādījās 5G, liekas, ka viņi 5G skrūvē:
    1) tur kur tikko noplīsa kādi LTE dzelži
    2) tur kur vairāk bloķeņu

    Skābene
    11.10.2022 13:52
    Reply to  KKTK

    Bloķenēs jau parasti ir Tet optika, kamēr privātmājās ar to internetu tā ir kā ir, un publika tomēr maksātspējīgāka par Kauguru blokmājas iedzīvotāju.

    Pēča
    11.10.2022 14:54
    Reply to  Skābene

    Tieši tā, Jebkurā bloķene būs tev pat vairāki operatoru piedavajumi, kas piedavās tev 500Mbit un 1Gbps optikas internetu. Pa smieklu cenu, jo konkurence ir liela. Tu vari kaut stāvēt blakus tukšam 5G tornim un nesasniegsti pat tuvu tādus up/down ātrumus, tad kāpēc bloķeņu masīvos skrūvē tīklu, nav saprotams…. jo vienīgais kur šis tīkls tiks izmantots ir jaunāko viedierīču 5G ikoniņā… Tieši kādās privatmāju zonās(kas jūrmalā ir daudz) vajadzēja sākt attīstīt, tur kur ir 30Mbit DSL vai varbūt ja ir paveicies tad ”pro” 60Mbit…. Diezgan lielu krējumu no šī brīža TET klientiem, LMT varētu nosmelt, jo tet turpina tizloties ar optikas (ne)izvilkšanu privātmaju iedzīvotājiem pat pilsetās, kur optikas škiedra nu jau iet krustu šķērsu, atrunajoties ar 100un1 iemesliem, kāpēc viņi to nevar izdarīt ‘bezmaksas.’ Ja jau esi tet dsl klients(pat 15+ gadus) tas viņiem neinteresē… Gribi optiku? Ver vaļā savu maciņu…. Ir bijis incidents, šovasar Jūrmalā, ka ielas galā cēlās apartimentu jaunbūve, tet raka optiku, kapēc visām šīm ielas mājām(kas ir ap 20) netika kaut piedāvata iespēja ‘pa ceļam’ ievilkt?!?? Drauga majas pusē gāja svaigi uzrakta tranšeja. Prasot meistariem tie rausta plecus, viņiem ir tikai jāvelk ‘komunikācija’ apartimentiem, vilka optikasšķiedru, zvanot uz 177, tur arī operatore rausta plecus, saka, ka noskaidros,… Read more »

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Bien Venidos
    15.10.2022 11:32
    Reply to  Pēča

    Vismaz aku ielika pie katras mājas ja nu kādreiz jāpievelk būs? Labāk draugs būtu večiem kādu kasti laba konjaka uzlicis, katram, lai uztaisa atzaru uz mājām.

    Biteme
    11.10.2022 10:32
    Reply to  Pēča

    Var jau būt, ka cilvēki rezervējot viesnīcu, precizē – jums taču nav 5g tuvumā? Ak ir? Nu tad paldies, nevajag….

    Skābene
    11.10.2022 13:45
    Reply to  Pēča

    Pēc 5g kartes ir arī Vaivaros, Slokā, un Mellužos un izskatās, ka pamazām rāpo Jaundubultu virzienā.

    Reklāma