Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla veidotais superdators Dojo pamanījies pārtraukt elektrības padevi Paloalto

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā piektdienā Tesla notiekošajā pasākumā, kas bija saistīts ar mākslīgo intelektu, uzņēmums atklāja prototipu cilvēkam līdzīgam robotam Optimus, kā arī tika sniegta plašāka informācija par superdatoru Dojo.

    Uzņēmums Tesla ir izveidojis savu pilnībā izstrādāto pirmo superdatoru, lai ar tā palīdzību apstrādātu tos video, kas ienāk no Tesla elektroauto kamerām, lai tādējādi uzlabotu pašbraucošo tehnoloģiju. Pagājušajā gadā uzņēmums tikai paziņoja par darbu pie šāda superdatora, bet šajā reizē jau tika sniegta gan tehniskā informācija, gan vizuālais izskats. Tomēr tas joprojām ir nosacītā izstrādes stadijā, un nav līdz galam pabeigts.

    Reklāma

    Šī gada laikā Dojo ir spējis attīstīties no vienas mikroshēmas jau līdz lielam datoram. Tāpat uzņēmums apgalvo, ka superdators ir spējīgs aizstāt sešās lielās grafisko karšu kastes ar vienu Dojo plāksni. Tesla apgalvo, ka viens Dojo datora stends spēj aizstāt trīs līdz četrus mūsdienu superdatoru stendus.

    Joprojām uzņēmums strādā pie tā, lai savienotu vairākus Dojo datorus un izveidotu vienotu sistēmu, un tos arī fiziski izvietotu. Tāpat paralēli tikusi izstrādāta gan speciāli veidota dzēšanas sistēmas, gan enerģijas padeve. Saistībā ar to jau pirmajos Dojo palaišanas mēģinājumos Tesla izdevās pārtraukt elektrības padevi Paloalto pilsētā, kad superdators bija spējīgs patērēt vairāk par diviem megavatiem.

    Paredzams, ka pirmā Dojo pilnīgi gatavā gala versija būs pieejama nākamā gada pirmajā ceturksnī, un tā specifikācija būs 1,1 eksaflops skaitļošanas jauda, 1,3 TB SRAM un 13 TB liela DRAM atmiņas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    04.10.2022 13:00

    Visu augstāk minēto varēja pateikt 1 teikumā.

    digitalk
    04.10.2022 13:42

    >1,1 eksaplops

    varbūt eskalops?

    Reklāma