Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietotnes, kas palīdzēs gudrāk saplānot budžetu un ietaupīt

    Jaunākie raksti

    Vieni no lielākajiem izaicinājumiem, ar ko jau šobrīd sastopas iedzīvotāju maciņi, ir straujais pārtikas un citu preču, kā arī elektrības cenu kāpums. Viens no padomiem šajā situācijā ir iespēju robežās veidot uzkrājumus jeb tā saukto drošības spilvenu, kas lieti noderēs ziemas mēnešos. Vienlaikus arī rūpīga budžeta plānošana, gudrāka un pārdomātāka iepirkšanās un izdevumu sadale var maciņu padarīt priecīgāku. Sen jau pagājis tas laiks, kad šos aprēķinus jāveic ar zīmuli uz rūtiņu lapas. Tehnoloģiju laikmetā te talkā nāk dažādas mobilās lietotnes, kas veicina gan finanšu pratību, gan lieliski palīdz saplānot budžetu. Lūk, dažas populārākās no tām.

    “Goodbudget” – izdevumu plānotājs un ģimenes budžeta pārvaldība

    Personīgā budžeta plānošana nereti var sagādāt lielas galvassāpes, kas īpaši attiecas uz lielām ģimenēm. Ir labi, ja mūsdienās šeit var palūgt palīdzību finanšu lietotnēm. Viena no tām ir “Goodbudget”, kas fokusējas uz finanšu plānošanu, kredītsaistību izsekošanu un naudas pārvaldību. Šī lietotne būs labs palīgs, ja budžetu plāno kopā ar savu dzīvesbiedru, draugu, kādu citu ģimenes locekli, jo datus iespējams koplietot ar vairākām ierīcēm. Lai labāk varētu izsekot līdzi tēriņiem un saprast, vai kaut ko tajos mainīt, “Goodbudget” piedāvā dažādus pārskatus un grafikus. Lietotājs var redzēt detalizētus datus par ienākumiem un tēriņiem, kurā izdevumu segmentā iztērēts visvairāk naudas, kā arī sekot līdzi kredītu atmaksai. “Goodbudget” mobilā lietotne pieejama gan “App Store”, gan “Google Play” veikalos kā bez maksas, tā par maksu ar iekļautām papildus funkcijām. Ja ir vēlme pēc detalizētāka pārskata un analīzes, pieejama arī “Goodbudget” tīmekļa vietne.

    Reklāma

    “Sweatcoin” – esi aktīvs un saņem par to digitālo naudu

    Uzturēt aktīvu dzīvesveidu nav vienkārši, un bieži vien viss apstājas pusceļā, jo nav motivācijas turpināt iesākto. Ņemot vērā, ka aktivitātes ikdienā ir svarīgas un, ka balvas par paveikto mums patīk saņemt, radīta mobilā lietotne “Sweatcoin”. Tā kalpo kā viedais soļu skaitītājs un aktivitāšu izsekotājs, kas ikdienā noietos soļus pārvērš digitālā naudā – “Sweatcoin”, ko vēlāk var iztērēt dažādiem sporta un fitnesa rīkiem, pakalpojumiem, pieredzei. Tas nozīmē, jo aktīvāks dzīvesveids tev būs, jo vairāk digitālās monētas iegūsi un varēsi ietaupīt naudu uz dažādiem ar sportu saistītiem produktiem. Tāpat nopelnīto var nosūtīt citiem lietotājiem, piemēram, draugiem un ģimenei vai arī vienkārši noziedot. Mobilā lietotne “Sweatcoin” pieejama kā bezmaksas, tā arī maksas versijā un atrodama gan “App Store”, gan “Google Play” veikalos.

     

    “Wally” – vienkārša budžeta plānošana no A līdz Z

    Ja ir vēlme iegūt vienkāršu skaidrību un kontroli pār saviem bankas kontiem, izdevumiem, gudri saplānot budžetu un sasniegt savus finanšu mērķus, noderīga būs mobilā lietotne “Wally”. Tā piedāvā sekot līdzi budžetam, saviem un ģimenes kopējiem tēriņiem, ikmēneša rēķiniem un to samaksas termiņam, sniegs palīdzīgu roku iekrājumu vairošanā, kredītu mazināšanā, kā arī palīdzēs sakārtot finanšu dokumentus. “Wally” reāllaikā kategorizē visus darījumus, sniedz vienkāršotu un detalizētu ieskatu par pēdējā laika tēriņiem un gaidāmajiem izdevumiem, piemēram, rēķiniem. Pie veiktajiem darījumiem lietotājs var pievienot arī piezīmes, piemēram, čeka numuru. Lietotne īpaši fokusējas uz budžeta plānošanu, piedāvājot veidot pielāgotu budžetu atkarībā no finansiālās situācijas un vajadzībām. Tā palīdzēs saplānot budžetu atkarībā no lietotāja finansiālajiem mērķiem un plānotajiem izdevumiem, piemēram, ceļojums. “Wally” ir bezmaksas lietotne, kas pieejama “App Store” veikalā.

     

    “Our Groceries Shopping List” – iepērcies viens, bet ar visu ģimeni

    Ģimenes loceklim, kam uzticēta iepirkšanās lieti noderēs lietotne “Our Groceries Shopping List”. Ar tās palīdzību lietotājs var ne tikai ērti izveidot pārskatāmu pirkumu sarakstu. Viena no noderīgākajām funkcijām, ko lietotne piedāvā, ir iespēja sinhronizēt iepirkumu sarakstu ar pārējo ģimenes locekļu mobilajām ierīcēm. Šādā veidā mājinieki var ne tikai redzēt, bet arī reāllaikā labot iepirkumu sarakstu – izsvītrot vai pievienot jaunas preces, kuras nepieciešams iegādāties. Lai padarītu iepirkšanos vēl ātrāku un vienkāršāku, visas pievienotās preces iespējams arī sakārtot atsevišķās kategorijās, kā arī pievienot produktu attēlus. “Our Groceries Shopping List” ir labs rīks, kas palīdzēs neiegādāties neko lieku un vienlaikus nopirkt visu nepieciešamo, tādejādi gan ietaupot naudu, gan izvairoties no lieku preču un produktu iegādes. Lietotne pieejama bez maksas gan “Google Play”, gan “App Store”.

    “You Need A Budget” – personīgo finanšu pārvaldnieks

    Lietotne “You Need A Budget” fokusējas uz budžeta pārvaldību, veidošanu un izdevumu izsekošanu. Lietotājam tiks sniegti dažādi ieteikumi, kā veiksmīgāk atmaksāt parādus, palielināt uzkrājumus un ātrāk sasniegt savus finanšu mērķus. Lietotne piedāvā sinhronizāciju ar lietotāja bankas kontu, dodot iespēju redzēt plašu ienākumu un izdevumu pārskatu. Tāpat lietotājs var reāllaikā izsekot saviem tēriņiem, kas padara arī vienkāršāku izdevumu sadali ar partneri. “You Need A Budget” piedāvā arī aizdevumu kalkulatoru, kas ļaus pārdomātāk atmaksāt parādus. Vēl prātīgākiem pirkumiem lietotne sniedz iespēju ielūkoties grafikos, kas parāda vidējos tēriņus katrā preču kategorijā un ļauj saprast, kā uzlabot budžeta veidošanu un sasniegt savus finanšu mērķus. “You Need A Budget” 30 dienas iespējams izmantot bez maksas. Tā pieejama gan “Google Play”, gan “App Store”.

     

    “Fudget” – ja vēlies vienkāršu ienākumu un izdevumu uzskaiti

    Ja iepriekšējās budžeta plānošanas lietotnes šķiet pārāk sarežģītas un vēlies ko vienkāršāku, vērts iepazīties ar lietotni “Fudget”. Tai nav nepieciešama sinhronizācija ar bankas kontu, tomēr tā piedāvā kalkulatoram līdzīgu rīku vienkāršam ienākumu un izdevumu aprēķinam. Lietotne ļoti vienkāršotā veidā ļauj izveidot savu ienākumu un izdevumu sarakstu un sekot līdzi naudas atlikumam. Atšķirībā no citām budžeta plānošanas lietotnēm, “Fudget” nepiedāvā izdevumus dalīt kategorijās vai kā citādāk analizēt tēriņus. Taču, ja vienīgā vēlme ir pārskatāmi uzskaitīt visus ikmēneša izdevumus un ienākumus, šis būs pietiekoši vienkāršs un pāris sekunžu laikā apgūstams rīks. “Fudget” pieejama bez maksas “Google Play” un “App Store”.

    Uzzini vairāk par budžeta plānošanu, noskatoties Citadeles un Kursors video par budžeta plānošanas pamatiem – “Gudrāks 15 minūtēs – budžeta plānošana”. Pirmajā epizodē Kristaps Skutelis vienkāršā valodā runā ar finanšu eksperti Annu Fišeri-Kaļķi par to, kā sākt plānot savu budžetu, kā veikt budžeta auditu un kā sākt uzkrāt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    WoW
    28.09.2022 12:58

    Spendee

    Biteme
    28.09.2022 13:12

    Fcuk budget?

    Baiba
    28.09.2022 16:08

    Cubux

    Normunds
    28.09.2022 18:28

    Man pietiek ar Excel tabulu. Protams, mileniāļiem visam vajag telefona aplikāciju. Uzlikt ierobežojumus produktu kategorijām, lai nepārtērētu :D. Tērēt laiku, resursus, lai skrietu uz citu veikalu, kur prece par dažiem centiem lētāka.

    28.09.2022 21:50
    Reply to  Normunds

    Jā, Excel ir labākais, un to var palaist arī telefonā, tā kā aizstāt lietotni. Tam pašam Revolut vai Swedbank ir savi iebūvētie budžeta rīki.

    Arcca
    28.09.2022 18:32

    Google sheet, viss ko vajag. 2 cilvēki liek iekšā datus un viss.

    Nils Biruta Ušakovs
    28.09.2022 18:44

    Gaidām nākošo kursora rakstu par noderīgākajām algas čeku iekasēšanas aplikācijām

    Krotow
    28.09.2022 23:03

    VID to dara pa tiešo bez visām aplikācijām.

    pienene
    29.09.2022 14:31

    Man ļoti patīk mana UK Halifax banka. Katra mēneša sākumā, banka sarēķina visus rēķinus (māja, elektrība, apdrošināšana, mašīna utt) un kopsavilkumā rāda man pieejamo summu pēc rēķiniem.. Piemēram, ja alga ir 2000. Visi rēķini (kādi bija izejošie/atkārtotie maksājumi pēdējos mēnešos) aprēķina 1000. Banka man uzreiz jau rādīs 1000 ir kontā pieejami un ar daudz mazāku fontu zemāk rāda īsto ciparu. Patīk tā sistēma. uzreiz zemapziņā jau rēķinu nauda ir nost (kaut arī vēl ir kontā) un cik ir atlicis.

    digitalk
    29.09.2022 14:38
    Reply to  pienene

    tas der tikai, ja visi rēķini automātiski iet uz tavu banku, citādi pieriebsies aizpildīt iztrūkstošos.

    Reklāma