Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW nākotnes elektroauto sniedzamība nepārsniegs 1000 kilometrus

    Jaunākie raksti

    Mēneša sākumā vācu autoražotājs BMW paziņoja, ka jaunās paaudzes elektroauto tas izmantos cilindriskas baterijas, kas līdz pat 30% palielina sniedzamību ar vienu uzlādi, salīdzinot ar šobrīd izmantotajām baterijām. Autoražotājs mērķē sasniegt 1000 kilometrus ar vienu uzlādi, bet šo atzīmi pārsniegt nevēlas.

    1000 kilometrus ar vienu uzlādi uz papīra gan, visticamāk, varētu veikt tikai BMW flagmaņi, izmantojot lielākās baterijas, bet šī maģiskā robeža būtu sasniegta. “Effiecient Dynamics” nodaļas vadītājs Tomass Albrehts intervijā Autocar norādījis, ka BMW nemaz neplāno piedāvāt mašīnas, kurām būtu lielāka sniedzamība.

    “Jaunās sestās paaudzes baterijas mums dos par 30% lielāku sniedzamību ar vienu uzlādi nekā pašreizējās piektās paaudzes baterijas, bet neplānojam pārsniegt 1000 kilometru robežu. Nedomājam, ka tik liela sniedzamība ir nepieciešama,” stāsta Albrehts.

    Viņš skaidro, ka jauno mašīnu baterijas ātrās uzlādes stacijās varēs lādēt ar 270kW jaudu, tāpēc uzlāde neprasīs ilgu laiku. Turklāt, arī bateriju ilgmūžība būs labāka.

    “Gaidāmi jauni likumi, kas pieprasa garantēt bateriju ilgmūžību. Piemēram, ASV pieprasīs, lai pēc 10 gadu lietošanas baterija joprojām saglabā 80% no sākotnējās ietilpības. Mūsu baterijas šos rādītājus pārspēj,” stāsta BMW pārstāvis.

    Jaunās paaudzes jeb Neue Klasse elektriskās BMW mašīnas tirgū sāks parādīties ap 2025. gadu. Tās būs konstruētas uz pilnīgi jaunas, speciāli elektroauto paredzētas platformas, pamazām nomainot šobrīd apritē esošās mašīnas.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.09.2022 10:10

    Saprata ka ar tukšu muldēšanu tālu netiks. Jo 1000 km baterija svara dēļ būs jāliek uz smagā auto platformas un tas vairs nav stilīgi :P

    Reklāma