Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA vēl septembrī varētu veikt savu trešo Mēness misijas mēģinājumu

    Jaunākie raksti

    Līdz šim NASA nav pārāk veicies ar nozīmīgās Mēness misijas “Artemis I” startēšanu, kuras ietvaros kosmosa palaišanas sistēmai “Space Launch System” (SLS) jāaplido apkārt Mēnesim. Pirmais mēģinājums, kas bija paredzēts 29. augustā, beidzās neveiksmīgi saistībā ar dzinēja problēmām. Savukārt otrs mēģinājums 3. septembrī izgāzās sakarā ar ūdeņraža noplūdi, mēģinot iesūknēt degvielu raķetē. Trīs lietas labas lietas, tāpēc NASA vēl septembrī plāno ķerties pie trešā piegājiena.

    Kosmosa aģentūra ieplānojusi veikt trešo Mēness misijas “Artemis I” palaišanu laikā no 23. līdz 27. septembrim. Lai kādā no šiem datumiem varētu veikt palaišanu, visam jānotiek perfekti. Tāpēc līdz tam jāpaveic vairāki uzdevumi, tostarp jāpbeidz raķetes degvielas uzpildes sistēmas remonts, jāveic dažādi testi, kā arī jāņem vērā laikapstākļi. Ja arī šajos datumos nekas neizdosies, tad misijas starta datums būs jāplāno kaut kad oktobrī.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka misija “Artemis I” ir daļa no NASA “Artemis” programmas, kas tiek īstenota ar mērķi nogādāt cilvēkus atpakaļ uz Mēness. “Artemis I” ietvaros kosmosa kuģim “Orion” jāaplido apkārt Mēnesim. Šī ir bezapkalpes misija, kas iestartēs vēl vienu misiju “Artemis II” un vēlāk – ap 2024. līdz 2025. gadam – arī “Artemis III” misiju, kuras ietvaros apkalpe četru astronautu sastāvā dosies izpētīt Mēnesi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma