Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA izvēlas “Axiom Space”, kas izgatavos skafandrus astronautu iziešanai uz Mēness

    Jaunākie raksti

    Lai arī NASA pagaidām ne visai labi sokas ar Mēness misijas “Artemis I” realizēšanu, divreiz pārceļot palaišanas datumu, ir jāvirzās tālāk. Paralēli sagatavošanās darbiem “Artemis I” trešajam mēģinājumam vēlāk septembrī vai oktobrī NASA izvēlējusies kompāniju “Axiom Space”, kas gādās par skafandru izgatavošanu tiem astronautiem, kuri izkāps uz Mēness “Artemis III” misijas ietvaros 2024. vai 2025. gadā.

    Paredzēts, ka “Artemis III” misijas laikā divi no četriem astronautiem maksimums četras reizes uzkāps uz Mēness virsmas. Savukārt “Axiom Space” uzdevums būs izgatavot šiem  astronautiem skafandrus, ko viņi valkās, kad izkāps no kosmosa kuģa un dosies izpētīt Mēnesi. Kosmosa aģentūra paziņojusi, ka “Axiom Space” izstrādās tā saukto Mēness iziešanas sistēmu, par ko uzņēmums saņems vismaz 228 miljonus ASV dolāru.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka NASA jūnijā izvēlējās divus uzņēmumus – “Axiom Space” un “Collins Aerospace” – par saviem potenciālajiem partneriem skafandru izgatavošanā “Artemis” programmas ietvaros. Izskatot abu uzņēmumu priekšlikumus, NASA šajā konkrētajā projektā nolēma dot iespēju “Axiom Space” izstrādāt, sertificēt un ražot “Extravehicular Activity Services” skafandrus un aprīkojumu Mēness misijai “Artemis III”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma