Web Analytics
More
    Reklāma

    NIO uz Eiropu nosūta pirmo sava elektroauto flagmaņa ET7 partiju

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektroauto ražotājs NIO apstiprinājis, ka uz Eiropu nosūtīta pirmā partija ar ražotāja jauno flagmani – ET7 elektrisko sedanu. Mēneša pirmajā pusē tīmeklī parādījās video, kur uz kuģa ostā tiek uzbraukti NIO automobiļi, bet tagad ražotājs apstiprinājis, ka tie ir Eiropai paredzēti ET7, kas devušies ceļā.

    Autoražotājs paziņojumā norādījis, ka modelis būs pieejams pasūtīšanai un piegādēm Norvēģijā, Vācijā, Nīderlandē, Dānijā un Zviedrijā. Auto ir saņēmis nepieciešamās atļaujas un sertifikātus, lai to tirgotu Eiropā, tādējādi ET7 kļūs par otro NIO modeli, kas tiek piedāvāts Eiropā – pērn Norvēģijā debitēja ES8 krosovers.

    NIO plāni paredz Eiropā piedāvāt visus savus produktus, kā arī nodrošināt klientu pilnvērtīgu apkalpošanu, saviem klientiem Eiropā sniedzot “patīkamu, ilgtspējīgu pieredzi”.

    Šis modelis pirmoreiz tika prezentēts pagājušā gada sākumā, savukārt šī gada pavasarī tas nonāca ražošanā. Ķīnā jau izdevies pārdot 10 tūkstošus vienību, savukārt NIO cer, ka ienākšana Eiropas tirgū ļaus ievērojami palielināt pārdošanas apjomus. Vācijā jau pamanīti šī modeļa prototipi, kas tikuši testēti pirms ET7 oficiāli tiks piedāvāts, sākot no šā gada pēdējā ceturkšņa.

    ET7 ir pirmais NIO modelis, kas veidots uz otrās paaudzes tehnoloģiju platformas “NT2.0”. Šai platformai izstrādāta speciāla programmatūra ar nosaukumu “Banyan”, bet Ķīnā šim auto būs iespējams abonēt autonomās braukšanas sistēmu, tiesa, pieejamība atkarīga no reģiona. Ķīnā visi ET7 tiek aprīkoti ar diviem elektromotoriem, tiem attīstot 644Zs jaudu un 850 Nm griezes momentu, bet līdz simtam tas ļauj ieskrieties 3,9 sekundēs. Auto tiek piedāvāts ar 75 un 100 kWh baterijām, savukārt vēl nav sākušās piegādes lielākajai 150 kWh bateriju versijai. Ražotājs apgalvo, ka ar 150 kWh bateriju NEDC ciklā auto spēj veikt 1000 kilometrus ar vienu uzlādi. Pagaidām nav zināms, kādā komplektācijā mašīnas tiks piegādātas Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    25.08.2022 13:48

    Vajadzētu dabūt uz 1000km testu to 150kwh versiju. :)

    Reklāma