Web Analytics
More
    Reklāma

    Neilgi pirms Apple Watch 8 izziņošanas uzņēmums saņēmis patentu temperatūras mērīšanas sensoram

    Jaunākie raksti

    Apple saņēmis oficiālu atzinumu par uzņēmuma iesniegto patentu jaunam temperatūras mērīšanas sensoram, kas varētu būt tieši paredzēts Apple Watch viedpulkstenim. Tiek arī baumots, ka Apple Watch Series 8 tieši saņems ķermeņa temperatūras noteikšanas funkcionalitāti.

    Kaut arī patenta pieteikumā nav tieši runāts par to, ka risinājums būtu speciāli paredzēts viedpulksteņiem, tomēr pievienotie attēli norāda tieši uz to. Tehniskais apraksts vairāk atbilst tam, lai ar šo risinājumu varētu mērīt tieši iekšējo komponenšu temperatūru, tomēr to var izmantot arī uz ārējām virsmām un noteikt absolūto temperatūru, kas varētu būt, piemēram, āda.

    Apple patents aizsargā elektroniskās ierīces korpusu, kas aptver temperatūras sensoru sistēmu, kas sastāv no temperatūras sensora un diferenciālās temperatūras zondes. Sistēma darbojas, aprēķinot starpību starp diviem zondes galiem. Viens gals pieskaras mērāmajai virsmai, bet otrs ir savienots ar temperatūras sensoru. Sprieguma starpību dažādos zondes galos pēc tam var tik attiecināt uz temperatūras izmaiņu.

    Avots: MacRumors

    Ķermeņa temperatūras noteikšanas iespēja tika gaidīti jau Apple Watch Series 7 modelī, tomēr risinājums neizturēja uzņēmuma testus. Tagad šī funkcionalitāte varētu parādīties nākamā modelī, tomēr nevar apgalvot, ka tajā tiks izmantota konkrētā tehnoloģija. Analītiķi norāda, ka temperatūras mērīšanu varētu izmantot gan sievietes menstruālā cikla noteikšanā, gan miega kvalitātes mērījumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    13.08.2022 10:00

    Izmērīt cilvēka ķermeņa temperatūru, mērot to uz rokas, ir bezcerīgs pasākums. Izmaiņas gan ir konstatējamas, bet ārējo apstākļu radītās būs dominējošas.

    Biteme
    13.08.2022 13:50
    Reply to  Elektriķis

    Cilvēki grib izklaidi – gadžetu ražotāji to sagādā.
    90to sākumā vienu brīdi cilvēki izklaidējās, mērot temparatūru ar strēmeli, kas iekrāsojās dažādās krāsās. Tagad kas līdzīgs, tikai “strēmele” māk vēl šo to un maksā vairāk)

    Reklāma