Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentē “Galaxy Flip4” un “Galaxy Fold4” tālruņus, kā arī “Buds2 Pro” austiņas

    Attēli: Samsung

    Jaunākie raksti

    Pagājis teju gads, kopš “Samsungprezentēja savas flagmaņu ierīces – “Galaxy Z Fold3” un “Galaxy Z Flip3” salokāmos viedtālruņus, kā arī “Galaxy Watch4” pulksteņus un “Galaxy Buds2” austiņas. Tagad šīs ierīces jau uzskatāmas par vēsturi, jo uzņēmums nupat prezentējis pēctečus tām visām – jaunos “Galaxy Flip4” un “Galaxy Fold4” viedtālruņus, “Galaxy Buds2 Pro austiņas”, kā arī “Galaxy Watch5” pulksteņus. Baltijas tirgū no ierīču nosaukumiem noņemti Z burti, kas, protams, saistāms ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

    Ar visiem šiem svaigumiem Kursoram, un konkrēti man bija iespēja iepazīties laicīgāk “Samsung Unpacked” Baltijas mediju pasākumā. Uz pasākuma norises vietu mūs, Latvijas medijus, nogādāja ar ļoti stilīgajām “Tesla” automašīnām, kas, protams, radīja papildus saviļņojumu par šo notikumu. Brauciena laikā tika parādīts neliels intro video, kurā “Samsung” IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā Jurijs Bušmaks deva pirmo ieskaitu, ko jaunu no “Samsung” varētu sagaidīt. Tad nu te tas ir.

    Reklāma

    “Samsung Galaxy Flip4” – nebaidies izpausties

    Baumas izrādījušās patiesas, un tik tiešām “Samsung” nācis klajā ar nākamās paaudzes “Galaxy Flip” salokāmo viedtālruni – “Galaxy Flip4”. Tiesa, šogad nosaukumam galā nav piekabināts 5G, lai gan ar šo mobilo tīklu, protams, draudzēsies.

    Kas attiecas uz ekrāniem, nav lielu atšķirību no “Galaxy Z Flip3”. Ierīces galvenais ekrāns veidots no FHD+ Dynamic AMOLED 2X un tā lielums palicis nemainīgs, sasniedzot 6,7 collas pa diagonāli ar to pašu 2640 x 1080 izšķirtspēju. Tikmēr mazais priekšējais ekrāniņš veidots no Super AMOLED un sasniedz 1,9 collas pa diagonāli ar 260 x 512 izšķirtspēju. 

    Runājot par tālruņa izmēriem, aizvērtā veidā tas sasniedz 71.9 x 84.9 x 17.1 mm (locījuma vieta – 15.9 mm (nokare). Savukārt atvērtā veidā – 71.9 x 165.2 x 6.9 mm. Salīdzinot ar “Flip3” tas ir pavisam nedaudz mazāks. Lietojot šīs atšķirības, visticamāk, paslīdēs garām. Tikmēr “Galaxy Flip4” svars sasniedz 187 gramus, kas ir par 4 gramiem vairāk nekā “Flip3”. 

    Viena no lietām, ko lietotāji parasti gaida, ir inovācijas kamerās un jaunas iespējas uzņemt kvalitatīvu un autentisku saturu. Jāsaka, ka “Galaxy Flip4” ir ierīce, kas cenšas ko tādu piedāvāt. Lietotāji var uzņemt uzņemt brīvroku foto un video, novietojot tālruni atvērtā veidā un aktivizējot “FlexCam” režīmu. Lai radītais saturs būtu ne tikai unikāls, bet arī kvalitatīvs, “Flip4” aprīkots ar 10 MP selfiju kameru un 12 MP duālo kameru. Tāpat lielu pienesumu satura veidotājiem sniegs par 65% spilgtāks sensors, ko darbina “Snapdragon 8+ Gen 1”, padarot gan attēlus, gan video skaidrākus un stabilākus. 

    Jāatzīmē, ka jau pieminētais brīvroku režīms ir laba lieta, ne tikai veidojot saturu. Neatverot tālruni, lietotāji var arī, piemēram, zvanīt, sūtīt ziņas, atbloķēt automašīnu un veikt citas darbības. Šādā ziņā mazais ekrāns ir diezgan praktisks.

    Tikmēr 3700 mAh akumulators ļaus “Flip4” baudīt ilgāk, nesatraucoties par uzlādi. Taču, kad baterija būs nokurināta, ar īpaši ātrās uzlādes palīdzību pusstundas laikā varēs tikt pie vismaz 50%. 

    “Galaxy Flip4” būs pieejams violetā, melnā, rozā/zelta un zilā krāsā.

    “Samsung Galaxy Fold4” – tālrunis visam

    “Samsung” pieturas pie jau pārbaudītām vērtībām, tāpēc nākamais flagmanis viedtālruņu segmentā, ar ko uzņēmums nāca klajā, ir “Galaxy Fold4” salokāmais telefons. Tas ir “Samsung” jaudīgākais tālrunis, kas apvieno sevī plašu inovāciju klāstu.

    “Galaxy Fold4” galvenais ekrāns veidots no QXGA+ Dynamic AMOLED 2X. Pa diagonāli tas sasniedz 7,6 collas ar 2176 x 1812 izšķirtspēju, kas ir uzlabota salīdzinājumā ar “Flip3”. Savukārt tālruņa priekšējais ekrāns veidots no HD+ Dynamic AMOLED 2X. Tas sasniedz 6,2 collas pa diagonāli ar 2316 x 904 izšķirtspēju.

    Jaunās paaudzes “Fold” par pāris gramiem ir nometis svaru. Tas sver 263 gramus, kas ir par 18 gramiem mazāk nekā “Samsung Galaxy Z Fold2“. Aizvērtā veidā tas sasniedz 67.1 x 155.1 x 15.8 mm (locījuma vieta), ~ 14.2mm (nokare). Tikmēr atvērts tas ir 130.1 x 155.1 x 6.3 mm liels. 

    “Samsung” šīs ierīces lietotājus pārsteigs ar daudzām lietām. Piemēram, “Galaxy Fold4” ir pirmā ierīce, kas aprīkota ar operētājsistēmu “Android 12L“. Tā ir īpaša “Android” versija, ko “Google” izveidojis lielākiem ekrāniem, tostarp salokāmām ierīcēm.

    Uzņēmums akcentē, ka šis tālrunis būs lieliski piemērots multitaskeriem. Lielais ekrāns atvērtā veidā ir ērts, lai darbotos vairākos pārlūkos vai lietotnēs vienlaicīgi. Arī pārslēgšanās starp tām ir padarīta ērtāka un intuitīvāka. Savukārt jaunā uzdevumjosla ļoti līdzinās datoros esošajai un ļaus ātri pieslēgties iecienītākajām lietotnēm. Protams, nekur nav pazudis arī līdzi nākošais “S Pen” irbulis, kas ļaus, piemēram, zīmēt vai veikt pierakstus. Tikmēr jaudu tam visam piešķils “Snapdragon 8+ Gen 1”.

    Lietotāji saņems arī uzlabotu satura veidošanas pieredzi. Izmantojot kopumā piecas kameras, lietotājs varēs izpausties kvalitatīva satura veidošanā. Ja kārojas uzņemt selfijus, to varēs ar 10 MP priekšējo kameru. Savukārt aizmugurē esošā 50 MP platleņķa kamera ļaus uzņemt augstvērtīgas dabas ainavas vai jebko citu lieliskā kvalitātē. Par 23% spilgtāks sensors ļaus uzņemt skaidrus attēlus arī naktī. Nekur nav pazudusi arī 4 MP zemdispleja kamera, kas bija inovācija “Samsung Galaxy Z Fold3” tālrunī.

    “Fold4” aprīkots ar 4400mAh akumulatoru, kas ļaus ierīci izmantot salīdzinoši ilgāk un aktīvāk. Tikmēr super ātrā uzlāde nodrošinās to, ka telefona baterija 30 min laikā sasniegs līdz 50%.

    “Galaxy Fold4” būs pieejams zaļpelēkā, melnā un bēšīgā krāsā.

    “Samsung Galaxy Buds2 Pro” – kompakts dizains, dzidrs skanējums

    Bez “Galaxy Flip4” un “Galaxy Fold4” salokāmajiem tālruņiem “Samsung” prezentēja arī kaut ko vieglāku. Jā, kur tad bez austiņām?! Lietotāju vērtējumam tiks nodotas jaunās paaudzes “Galaxy Buds2 Pro” bezvadu austiņas.

    “Galaxy Buds” austiņu sērija jau labu laiku ļauj sevi asociēt kā ērts un lielisku skaņas kvalitāti sniedzošs gadžets. Pērn “Samsung” nāca klajā ar “Galaxy Buds2” un tagad prezentēja šķietami par pakāpi labākas austiņas – “Galaxy Buds2 Pro”, jo Pro taču izsaka visu.

    “Buds2 Pro” nav pašas vieglākās “Samsung” saimes austiņas, jo sver 5,5 gramus. To izmēri sasniedz 19.9 x 21.6 x 18.7 mm. Savukārt uzlādes futlāris arī kļuvis maķenīt smagāks un sver 43,4 gramus. Salīdzinājumam “Galaxy Buds2” sver 5 gramus un tās ir 17 x 20,9 x 21,1 mm lielas.

    Divvirzienu skaļruņi nekur nav pazuduši, tāpēc arī “Buds2 Pro” lietotāji iegūs skaidru, dzidru un plūdenu skanējumu. Tas attiecas ne tikai, piemēram, uz mūziku un podkāstiem. Šīs austiņas būs labs palīgs arī zvaniem vai netraucētai filmu baudīšanai. Ja telefons kādā brīnumainā kārtā neatrodas tieši blakus, lietotājs ar vienu pieskārienu var pārslēgt audio savienojumu un runāt, izmantojot austiņas. Savukārt jaunā “Auto Switch” funkcija nodrošinās vieglu pāreju situācijā, ja, piemēram, skaties seriālu un vēlies atbildēt uz telefona zvanu.

    “Buds2 Pro” piedāvā arī uzlabotu, kompaktāku dizainu, kas ļauj tās ērti lietot jebkurā situācijā un darbībā – gan strādājot, gan skatoties filmas, gan sportojot. Tās kopumā ir par 15% mazākas nekā “Galaxy Buds Pro“. Līdz ar to varētu labāk iegult ausī, nodrošinot kvalitatīvāku klausīšanās pieredzi.

    “Galaxy Buds2 Pro” atskaņošanas ilgums ar vienu uzlādi sasniedz 29 stundas, savukārt ar ieslēgtu aktīvo trokšņu slāpēšanu – līdz 18 stundām, kas ir visai līdzīgi salīdzinājumā ar “Samsung” pērn izlaistajām austiņām “Buds2”.

    Jaunās “Galaxy Buds2 Pro” būs pieejamas melnā, baltā un violetā krāsā.

    Pieejamība

    Visas šīs jaunās “Samsung” ierīces no 10. augusta pieejamas iepriekšpārdošanā “Samsung” mājaslapā. Taču no 26. augusta tās varēs iegādāties “Samsung” veikalos un pie mobilo sakaru operatoriem. Iegādājoties “Galaxy Flip4” un “Galaxy Fold4”, pircējs dāvanā saņems jaunās “Galaxy Buds2 Pro” austiņas.

    Vairāk iekšējas nekā ārējas izmaiņas

    “Samsung” mediju pasākumā man bija iespēja ne tikai skatīties no attāluma, bet arī aptaustīt un paspaidīt jaunās ierīces. Jāsaka, ka vizuāli (kas parādās arī izmēru līdzībās ar pērn prezentētajām ierīcēm) lielu atšķirību nav. Taču, ja runa ir par ierīcēm, iekšējie uzlabojumi un kvalitāte ir krietni svarīgāki. Šogad “Samsung” vairāk fokusējas uz praktiskumu, skaidri parādot, ka telefons nav domāts tikai zvaniem un ziņām, bet tas var pildīt arī mini datora un kvalitatīvas kameras funkcijas. Savukārt austiņas spēj sniegt ne tikai muzikālo baudījumu, bet tās ļoti labi var izmantot saziņā un satura patērēšanā. Lietotāja pieredzi krietni uzlabo arī ērtā pārslēgšanās starp darbībām, lietotnēm, fokusiem, lai darītu ar šīm ierīcēm, kad un ko vēlies. Vai tiešām viss ir tik labi, kā izskatās un izklausās, to jau drīzumā paši notestēsim. Gaidi apskatus!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    11.08.2022 08:53

    Nogalināja Note, lai taisītu nepraktiskus flip-flap bieztelefonus, ko nevar ērti nēsāt kabatā.

    REALAIS
    11.08.2022 10:04
    Reply to  Skābene

    Vai tad S22 Ultra nav bez maz vai Note? Tev tur kaut kas izteikti pietrūktu?

    Skābene
    11.08.2022 10:30
    Reply to  REALAIS

    Nu psiholoģiski ir sajūta, ka Lexus vietā iesmērēja Toyotu par Lexus cenu! :D

    REALAIS
    11.08.2022 11:25
    Reply to  Skābene

    Interesanta pieeja. Bet Note sērijas telefons būtu vēl dārgāks. :D

    Nu te jau Samsung pārdošana parāda, ka Flips tirgojas diezgan raiti, bet Fold ir pārāk specifiska ierīce.

    Bet nu tie telefoni nav priekš manis, esmu pabakstījis lietotu Flip3 un tā vidus locījuma līnija ir pārāk uzkrītoša lietošanā, jāpagaida kamēr parādīsies maģisks risinājums, lai to likvidētu.

    Skābene
    11.08.2022 11:56
    Reply to  REALAIS

    Es arī to Foldu patestēju un īsti nesapratu, kam man tāds varētu noderēt. Sākot jau ar to, ka viņš nav ērts nēsāšanai kabatā un beidzot ar to, ka man acīs durās tā locījuma vieta. Arī mašīnas telefona turētājā to monstru grūti nostiprināt. Tas flips vēl varētu kādā meiteņu somiņā kopā ar pūdernīcu mētāties, bet nu tas tāds gaumes jautājums.

    kaspis
    11.08.2022 17:25
    Reply to  Skābene

    s22u ir labākais ko varēja gaidīt no note. necīksti!)) tas ka tas iznāk kopā ar S, neko nemaina

    Aksels
    11.08.2022 12:44

    Austiņas varēs ar Iphonu savienot?

    Čiekurs
    12.08.2022 08:30

    Visi iepriekšējie modeļi veiksmīgi gāja ar iPhone un šis vairs nē… Toč zini?

    Kursors.lv
    12.08.2022 09:00

    Kā parastas Bluetooth austiņas pievienot gan jau, ka varēs. Vismaz iepriekšējos modeļus tā varēja pievienot. Vienīgi pilna funkcionalitāte nespīd. Citiem vārdiem sakot, nav jēgas šīs austiņas izmantot ar iPhone.

    Skābene
    12.08.2022 09:58

    Ja jau es varu izmantot Apple austiņas ar Samsung, vajag arī būt iespējai to darīt otrādāk. Vienīgi, nav skaidrs kas āboļveikalā ir pieejams, lai iegūtu pilnu funkcionalitāte. Vismaz android gadījumā ir pieejamis risinājumi!

    Kursors.lv
    12.08.2022 11:00
    Reply to  Skābene

    Tādā vienkāršā Bluetooth austiņu variantā būtu jādarbojas abām pieejām. Bet nu baigi normāli tas nav. Ar iPhone paredzēts lietot AirPods, bet ar Samsung – pašu Samsung veidotās austiņas.

    Skābene
    12.08.2022 13:20

    Speciāla Adroid aplikācija paver visas tās paša iespējas, kas ir uz Iphone. Nejūtos nekādā veidā apdalīts. :D

    Kursors.lv
    12.08.2022 13:21
    Reply to  Skābene

    Kura ir tā “speciālā” Android aplikācija?

    Čiekurs
    12.08.2022 13:53

    A kuras tieši funkcijas nestrādā?
    Cik esmu redzējis, tad savienojas ļoti ātri un automātiski, trokšņu slāpēšana un pieskārienu funkcijas strādā, ir arī buds lietotne. Kas pietrūkst?

    Tiesa nezinu, kā darbojas pretējā virzienā t.i. Apple ausis savienojumā ar Samsung telefonu. Tur mož slēpjās auzas.

    Ivars
    13.08.2022 19:10

    Uz flipiem vēl kāda desmitgade būs jāpagaida līdz viņus varēs lietot ilgāk par gadu. Pirmajam locījuma vietā pelēka līnija parādījās gandrīz pēc gada lietošanas. Samainīja pa garantiju uz Flip 3. Pēc 9 mēnšu lietošnanas oriģinālā aizsargplēve sāk atdalīties. Būs jānes uz LMT redzēs ko šoreiz teiks.

    Reklāma