Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW pārliecināti, ka klienti laika gaitā pieradīs pie funkciju abonēšanas

    Jaunākie raksti

    Pirms kāda laika vācu autoražotāja BMW solis ieviest abonēšanas maksu par tādām papildus funkcijām kā apsildāmie sēdekļi izraisīja milzīgu sašutumu – kāpēc gan man būtu jāmaksā papildus, lai izmantotu kaut ko, kas jau atrodas manā mašīnā, par kuru es tāpat maksāju. Vācu autoražotājs uzskata, ka klienti pamazām pie tā pieradīs un funkciju abonēšanas maksa kļūs par ikdienišķu procedūru.

    “Zinām, ka mūsu klientu mobilitātes prasības nav tādas pašas kā agrāk, tās ir mainījušās, kļuvušas dinamiskākas,” intervijā Bloomberg skaidro BMW preses pārstāvis Torstens Juliks. Viņš norāda, ka mašīna tehniski būs aprīkota ar visām funkcijām, bet, samaksājot prasīto summu, klients uz laiku var izmēģināt šo sistēmu. Laika gaitā iespējams saņemt uzlabotas funkcijas, ko sniedz programmatūras atjauninājumi. Ja konkrētā sistēma patīk, to var turpināt lietot. Ja nē, tad nemaksā un nelieto. Piemēram, Lielbritānijā sēdekļu apsilde maksās 15 mārciņas mēnesī, 150 mārciņas gadā, 250 mārciņas trīs gados vai 350 mārciņas par neierobežotu funkcijas pieejamību.

    Skaidrs, ka BMW domā ne jau par klientiem un viņu ērtībām, bet savām finanšu atskaitēm – vācu autoražotājs aplēsis, ka šādi varētu nopelnīt papildus 5 miljardus eiro jau līdz šīs desmitgades beigām. Viņi tādi nav vienīgie, proti, arī Stellantis un Volkswagen – divi no lielākajiem autokoncerniem pasaulē, plāno piedāvāt programmatūrā balstītu pakalpojumu abonēšanu.

    BMW jau iepriekš ir bijusi nelāga pieredze ar ļoti līdzīgu rīcību – pirms dažiem gadiem vācu autoražotājs pieprasīja samaksu par Apple CarPlay sistēmas lietošanu mašīnā. Klienti bija pagalam neapmierināti, jo šo sistēmu bez papildmaksas varēja lietot daudz lētākās mašīnās, gana bieži arī bezvadu izpildījumā. Beigu beigās BMW no šī risinājuma atteicās un Apple CarPlay funkcionalitāte ir brīvi pieejama.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    10.08.2022 12:49

    BMW nāksies samierināties ar sēdekļu apsildes pirātismu! :)

    Biteme
    10.08.2022 15:52
    Reply to  Skābene

    Sēdekļu apsilde ar ķermeņa siltumu tiks uzskatīta par TOS pārkāpumu!

    azad
    10.08.2022 19:01

    Sāku saprast bembistus, tāpēc viņu tā lauž tās mašīnas, jo necieš😄

    Avenger
    11.08.2022 09:53

    Ja nopērk sēdekļu apsildi pa 350£ uz neierobežotu laiku, tad kas notiek nākamajam īpašniekam? Anulējas viss abonētais, jo ir cits īpašnieks vai tomēr saglabājas, jo ir samaksāts par neierobežotu laiku?

    Bats
    12.08.2022 12:14
    Reply to  Avenger

    Šis un citi jautājumi noteikti kļūs arvien aktuālāki drosmīgajā jaunajā pasaulē. Šķiet, ka tieši jaunāka paaudze uz abonēšanu skatās pielaidīgāk nekā iepriekšējā. Tie bija pieraduši, ka lietas varēja nopirkt, t.sk programmu licenzes un vairs atkārtoti nekas nebija jāmaksā, savukārt cilvēki, kas dzimuši pēc 2000. nemaz nav šo fenomenu piedzīvojuši – tie spēlē spēles, kurās lai tiktu uz priekšu no spēlētāja visu laiku mēģina izspiest pa pāris eiro, tie abonē programmu licenzes, mākoņa servisus, neskaitāmus straumēšanas servisus un pat pārtikas piegādes. Abonēs arī sēdekļu apsildi. Nav viss abonēšanas modelī slikti, tas labi darbojas ar filmām (pirkt filmas vai seriālus uz DVD lai tās vienreiz vai divreiz noskatītos un tad tās aizņemtu vietu plauktā gadiem nav nedz ērti, nedz saimnieciski), ar programmām, kurām nepārtraukti iznāk jaunas versijas ar jaunu funkcionalitāti (bet Tu ar savu pirkto licenzi vari turpināt lietot aizpērno versiju, jo par lielu naudu pirkta), pat ar tālruņiem. Taču privātpersonas nav uzņēmumi un abonēšanas maksas no ienākumu nodokļa norakstīt nevar, attiecīgi abonēšanas maksa par sēdekļu apsildi ir 100% zuduši izdevumi, nevienu centu no tā nevarēs atgūt, kad pārdosi savu lietoto BMW nākamajam lietotājam. Drīz tas pats būs ar kruīzkontroli, atpakaļskata kamerām un citām ekstrām, kuras agrāk vizmaz daļēji pacēla Tava lietotā… Read more »

    Biteme
    12.08.2022 12:49
    Reply to  Bats

    Sēdekļu apsilde? Ziemā uztaisi 10 pietupienus un nesutini kuli, nav veselīgi. Un tas neko nemaksā.

    digitalk
    12.08.2022 12:53
    Reply to  Biteme

    > nesutini kuli, nav veselīgi

    bet ja vīrietim gribas seksu, bet negribas pēcnācējus? īsti garantēti gan nav, tomēr neatgriezenisku kaitējumu arī nenodara ;)

    Biteme
    12.08.2022 13:20
    Reply to  digitalk

    Tam taču ir taču sekss ar auto – mells līdz mutei, bet apmierināts bez gala)

    Reklāma