Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks Ostinas pievārtē vēlas būvēt privāto lidostu

    Jaunākie raksti

    Cilvēki ar augstiem ienākumiem nereti izvēlas lietot privātās lidmašīnas, lai no punkta A uz punktu B nokļūtu iespējami ātrāk, ērtāk un citu cilvēku netraucēti. Elektroauto ražotāja Tesla un arī citu uzņēmumu vadītājs Īlons Masks acīmredzot nolēmis spert vēl soli tālāk, izbūvējot pats savu privāto lidostu Ostinas pilsētas pievārtē Teksasā. Par šādu Maska ideju ziņo vietējie pilsētas mediji.

    Lidostas izbūve, protams, nav viegls process – nepieciešami saskaņojumi ar atbildīgajām institūcijām, jāveic ietekmes uz vidi novērtējums, tāpat jāvērtē, kā šī lidosta ietekmēs kopējo gaisa satiksmi.

    Reklāma

    2019. gadā The Washington Post ziņoja, ka Masks gada laikā nolidojot 240 tūkstošus kilometru un viņam pieder vismaz četras privātās lidmašīnas, kuru kopējā vērtība ir ap 250 miljoniem dolāru. Lidostas būvēšana savu uzņēmumu vajadzībām būs izaicinošs uzdevums, taču Tesla vadītājs jau iepriekš nav kautrējies nākt klajā ar ambicioziem plāniem. Vietējo Ostinas mediju rīcībā esošā informācija liecina, ka plāni jau ir saskaņoti ar pilsētas pašvaldību, bet pagaidām ne Masks, ne kāds no viņa pārstāvjiem informāciju nekādā veidā nav komentējis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    01.08.2022 11:26

    “Zaļā kursa” politikas aizberga ne tik populārā un politkorektā puse, kad tirgojam elektroauto ar domu uzlabot ekoloģisko vidi – nodrošinot īpašniekam peļņu, lai būtu ērtāk lidot ar savām četrām privātajām lidmašīnām :)

    Biteme
    01.08.2022 11:30

    Jādomā, ka Masks vēlas būvēt lidostu Ostinas pievārtē. Kur viņš vēlas, nav zināms un arī nav svarīgi.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    01.08.2022 12:15

    Paldies par informāciju, atzīmēju kartē

    Biteme
    01.08.2022 12:25

    Fū, cik prozaiski. Kartē, nevis blokķēdē. Tas ir tik 1980to garā.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    01.08.2022 12:43
    Reply to  Biteme

    Atzīme kartē, bet karte – blokķēdē 💯

    Biteme
    01.08.2022 17:04

    Tops ir kad blokķēde pati ir blokķēdē.

    Reklāma