Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Watch Fit 2 viedpulksteņa apskats

    Jaunākie raksti

    Huawei Watch Fit 2 sākotnēji šķiet mazāk interesants un vienkāršāks, nekā tas ir faktiski. Uz Huawei Watch Fit 2 skatījos ar pamatīgām aizdomām, jo šis viedais pulkstenis nav diez ko lēts, kā arī tas tiek mazāk reklamēts par Huawei dārgajiem Watch GT un citiem titāna vai pat keramikā tērptiem modeļiem.

    Huawei Watch Fit 2 ir taisnstūra ekrāns, kas it kā ir ar lielāku diagonāli par apaļajiem Huawei pulksteņiem, bet rodas sajūta, ka lielākais izmērs netiek pietiekami veiksmīgi izmantots. Tāpat jāatzīmē, ka digitālo ciparnīcu apjoms lietotņu veikalā stipri atpaliek no apaļo ciparnīcu dizainu klāsta.

    Reklāma

    Man arī ir jāteic, ka Huawei Watch Fit 2 dizains un krāsu salikumi ir drīzāk sievišķīgi, tā ātrumā universāli valkājamu redzēju Watch Fit 2 Active melnā krāsā un Classic modelim pelēko versiju. Elegant versijās zelta un sudraba krāsa ir izteikti sievišķīgas. Varbūt sudrabotais modelis ar tumšāku siksniņu varētu te palīdzēt.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: HarmonyOS 2
    • Aizsargstikls: nav datu
    • Korpusa materiāls: alumīnijs un plastmasa
    • Izmēri: 46 x 33.5 x 10.8 mm, der plaukstas locītavai ar apkārtmēru aptuveni 130 – 210 mm
    • Ekrāns: 1.74 collas 336 x 480, PPI 336, AMOLED ar Always On
    • Svars: 30 g (bez siksniņas)
    • Izturība: ūdensizturīgs (līdz 50 metriem)
    • Akumulators: 292 mAh, aptuveni 8 – 10 diennaktis, magnētiska uzlāde
    • Atrašanās vieta: GPS, Beidou, GLONASS, Galileo un QZSS
    • Ielādējamas kartes: nav
    • Sensori: sirdsdarbības, barometrs, SpO2, kompass
    • Savienojumi: Bluetooth 5.2 ar LE, NFC, skaļrunis un mikrofons
    • Krāsas: Moon White, Nebula Gray (Classic versijai)
    • Cena: ap ap 150 eiro ar gumijotu siksniņu, ap 180 eiro ar ādas vai ap 230 eiro ar metāla siksniņu
    Attēls: Huawei

    Izskats un uzbūve

    Huawei Watch Fit 2 dikti atgādina Apple viedpulksteņu formas un filozofiju, bet laikam jau jāsaka, ka visi kaut nedaudz kantainie viedpulksteņi varētu tikt dēvēti par Apple Watch līdzskrējējiem.

    Apskatam saņemtais Watch Fit 2 Classic Edition veidots no alumīnija (apmale) un plastmasas (aizmugure), Watch Fit 2 pieejams dažādās versijās – Active, Classic un Elegant – un attiecīgi arī cenās. Versijām arī atšķiras krāsu paletes un Active versijā viss pulksteņa korpuss no no plastmasas bez alumīnija apmales. Active versijā arī nav NFC, bet pie mums tāpat nestrādā norēķini ar Huawei viedpulksteņu starpniecību.

    Watch Fit 2 izmanto speciālu siksniņas stiprinājumu, kas ļauj siksniņu ātri un ērti nomainīt, bet vienlaikus jāsaprot, ka nevarēsi tā vienkārši tikt pie citas krāsas vai materiāla siksniņas, tās nāksies pirkt no Huawei.

    Watch Fit 2 izmanto magnētisku uzlādes savienojumu, kas ir visai sarežģīti izmantojams, jo USB vads ir ciets, tas visādi groza un rausta Watch Fit 2 lādēšanas laikā. Šo varēja kaut kā smukāk nostrādāt.

    Programmatūra

    HarmonyOS ir ļoti ātra operētājsistēma, tā perfekti reaģē uz skārieniem, viss ir loģiski izkārtots. Vismaz man HarmonyOS atgādina miksu starp iepriekš Huawei izmantot Lite OS un Apple Watch saskarni. Pulksteņa saskarne izskatās ļoti pārdomāta, tajā apmaldīties īsti nevarēsi.

    Interesanti, ka Watch Fit 2 saskarnē nepiedāvā bloķēt ekrānu, lai ar pulksteni dotos peldēt, vecākiem Huawei pulksteņiem ekrāna bloķēšana bija pieejama, pavelkot ar pirkstu no ekrāna augšas uz leju. Patestēju pulksteni ar slapju ekrānu, un izskatās, ka ekrāns vairumā gadījumu nereaģē uz ūdens pilēm. Ekrāns arī atpazīst skārienus, kad uz tā ir ūdens piles.

    Watch Fit 2 varēsi izmantot pat balss zvaniem, pulkstenim ir iebūvēts skaļrunis un mikrofons. Šai iespējai gan neesmu atradis ikdienas pielietojumu, bet arī iepriekš ar citu ražotāju viedajiem pulksteņiem nesadūšojos uz ielas kliegt rokas virzienā. Skaļrunis nāk talkā arī sportošanas laikā, pulkstenis tev bļaus virsū visādus datus par ātrumu un sirdsdarbību.

    Watch Fit 2 piedāvā ļoti ierobežotu klāstu ar digitālajām ciparnīcām, bet te jārēķinās, ka absolūts vairums ciparnīcu ir par maksu. Ciparnīcu cenas ir no 0.49 eiro līdz nepilniem 5 eiro. Var jau piemeklēt kādu jēdzīgu bezmaksas ciparnīcu, bet šie bezmaksas prieki ir ierobežotā skaitā. Watch Fit 2 ir arī App Gallery lietotņu veikals, kurā atradīsi pāris visai dīvainas lietotnes pulkstenim.

    Ar HarmonyOS gan ir jārēķinās, ka dažas iespējas atstātas tikai sadarbībai ar Huawei viedtālruni, kā arī vismaz šobrīd netiek piedāvāta iespēja Watch Fit 2 pievienot maksājumu karti bezkontakta norēķiniem, bet šis varētu būt mūsu atrašanās vietas ierobežojums, nevis HarmonyOS pulksteņa nesaderība ar cita ražotāja viedtālruni.

    Attēls: Huawei

    Akumulators

    Akumulatori vienmēr bijuši Huawei viedo pulksteņu spēks, arī šoreiz ar Watch Fit 2 akumulators faktiski nodrošina aptuveni 6 līdz 9 dienu darbību ar vienu uzlādi, kas tik mazai ierīcei ir pietiekami daudz. Diemžēl Watch Fit 2 nav bezvadu uzlādes, lai to varētu lādēt ar jebkuru Qi lādētāju.

    Attēls: Huawei

    Sportošana

    Sportam un aktīva dzīvesveida piekritējiem Watch Fit 2 piedāvās ļoti plašas iespējas. Dažas pat pārspēj dārgo Huawei viedpulksteņu ieslēju klāstu. Watch Fit 2 ir GPS un SpO2 sensors, kā arī ieteikumi aktīvākam dzīvesveidam un pat iebūvēts digitāls treneris ar pamācības animācijām. Watch Fit 2 piedāvā arī sekot līdzi sieviešu veselībai.

    Skrējējiem tiek piedāvāta iesildīšanās pirms skrējiena ar jau minēto digitālo treneri un nelielām, animētām pamācībām. Arī pēc skrējiena Watch Fit 2 parāda, ka vajadzētu izstaipīties kopā ar digitālo treneri. Šis pats treneris palīdzēs ofisā dirnētājiem izkustināt kaulus dienas laikā.

    Watch Fit 2 ir iebūvēti 97 dažādi sporta veidi, kas ļauj precīzāk sekot līdzi tavām aktivitātēm. Protams, Watch Fit 2 ir arī gulēšanas pieskatīšana un SpO2 mērīšana miega laikā. Diemžēl nav zināms, kādu tieši SpO2 sensoru Watch Fit 2 izmanto, tas varētu precizitātes ziņā atpalikt no dārgo Huawei pulksteņu TruSeen™ 5.0+ sensora.

    Visai skumīgs skats ir uz savienotajiem sportošanas servisiem sporta datu uzkrāšanai un analizēšanai. Šobrīd Huawei piedāvā Health lietotnē tikai Adidas running un Komoot. Kā jau vēsta nosaukums, Adidas running ir vairāk paredzēts skrējējiem, kamēr Komoot spēkus koncentrē uz velobraukšanu. Datus uz savienotajiem servisiem nākas sinhronizēt manuāli.

    Gribētos teikt, ka Watch Fit 2 ir daudz spējīgāks par pirmo iespaidu, ko šis pulkstenis par sevi sniedz.

    Nobeigumā

    Watch Fit 2 sākumā šķita drīzāk vienkāršs viedpulkstenis ar tikai pāris iespējām, bet tā gluži nav. Watch Fit 2 ir visai pamatīgs un neliels palīgs svētdienīgākam sportistam ar visām video pamācīgām, GPS un par SpO2 sensoru.

    Lielākie Watch Fit 2 mīnusi manās acī ir ierobežotais digitālo ciparnīcu skaits un sajūta, ka saskarne ir knapi iespiesta šajā it kā lielajā ekrānā. Ja tā dikti piesienas, tad ekrāns arī varēja būt nedaudz spilgtāks un dizains vismaz kādam modelim varēja būt nedaudz vīrišķīgāks.

    Watch Fit 2 varētu būt foršs viedpulkstenis ikdienai un pāris sportošanas reizēm nedēļā.

    Attēls: Huawei
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pigors
    28.07.2022 09:28

    Pētot alternatīvas uzrāvos uz Colmi C6, hej zin, automātā pasūtijās, redzēs kāds štrunts būs.

    Reklāma