Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Cetra True Wireless austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Kad Apple iPhone (2016. gada rudens) un nedaudz vēlāk arī Samsung Galaxy viedtālruņi atteicās no 3.5 mm austiņu pieslēgvietas, bija pilnīgi skaidrs, ka lielākie cietēji būs mobilo spēļu spēlētāji. Tobrīd gan par PUBG Mobile un CoD Mobile mēs viedtālruņos varējām tikai sapņot, bet jau vairākus gadus 3.5 mm austiņu pieslēgvietas neesamība ir mīnuss, kad skaties uz viedtālruni spēlīšu baudīšanai.

    Ne tikai spēlītes cieš no Bluetooth aizkaves, kad attēls skrien pa priekšu skaņai. To pašu redzam arī YouTube, Netflix un citviet, kad izmantojam Bluetooth austiņas filmām, seriāliem un citam video saturam. Ja VLC atskaņotājā ir iekšā iespēja piebremzēt video, lai tas sakristu ar skaņu, tad citviet jāpaļaujas uz austiņu spēju ātri saņemt un atskaņot video skaņu.

    Reklāma

    ASUS ROG Cetra True Wireless ir ne tikai spēļu entuziastiem paredzētas Bluetooth bezvadu austiņas, bet tās arī sola tikt vismaz daļēji galā ar skaņas aizturi. Protams, nulles aizture te nav un nevar būt, bet ROG Cetra True Wireless austiņas visai labi ar to cīnās.

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC, Mac, Nintendo Switch, iOS un Android viedtālruņi
    • Savienojumi: Bluetooth, USB Type-C uzlādei un Qi bezvadu uzlāde
    • Skaļruņi: 10 mm, neodīma magnēts
    • Pretestība: 32 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 20 000 Hz
    • Kodeku atbalsts: SBC & AAC
    • Aktīvā trokšņu slāpēšana: ir
    • Mikrofons: omni-directional, 100 ~ 10 000 Hz, jutība -38 dB
    • Svars: aptuveni 5 + 5 + 42 grami
    • Akumulators: 4.8 + 17 stundas (ar ANC), 5.5 + 21.5 stundas (bez ANC)
    • Aksesuāri komplektā: papildu austiņu silikona uzlikas, USB Type-C vads
    • Cena: sākot no aptuveni 130 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    ASUS kārtējo reizi parāda, ka ražotājam ir svarīga ierīču kvalitāte, arī ROG Cetra True Wireless austiņas nav izņēmums. Te atradīsi feinu, ļoti precīzi izveidotu iepakojumu, kurā droši iekšā čuč austiņas un pāris aksesuāri.

    Pašas ROG Cetra True Wireless austiņas ir iekšā iepriekš neredzētas formas futlārī, arī austiņas ir nedaudz neierastas formas un tās pat nedaudz tikušas pie izgaismojumu labumiem. Izgaismojums gan nekādi nav pielāgojams. Ārpusē ir plata LED josla, kas ziņo par uzlādi, iekšā kastītē redzams ASUS ROG logo, kas arī ir izgaismots. Uz pašām ROG Cetra True Wireless austiņām ir neliels izgaismojums, kas nekādi nav pielāgojams.

    Tiek solīts, ka ROG Cetra True Wireless austiņas ir ar IPX4 mitruma noturību, kas nozīmē, ka tām nekaitēs sviedri, bet neko vairāk te nevar prasīt.

    Kā jau ierasts, uz pašām austiņām ir skārienvirsmas, kas ļauj pieregulēt pāris iestatījumus vai patīt uz priekš nākamo dziesmu. Nedaudz neierasti, ka aktīvā trokšņu slāpēšana vismaz šobrīd ir nodota tikai skārienvirsmām, no ASUS Armoury Crate lietotnes to nevar pieregulēt vai atspējot. Šis solis gan, visticamāk, veikts tāpēc, lai ROG Cetra True Wireless austiņas būtu iespējams izmantot kopā ar Nintendo Switch un citām mazāk viedām Bluetooth ierīcēm.

    Uz ROG Cetra True Wireless austiņām esošās skārienvirsmas ir lielas un atsuacīgas, bet tas uzreiz nozīmē, ka neuzmanīgāka austiņu piekārtošana lietotāja ausī var izsaukt kādu negaidītu darbību, piemēram, balss asistentu.

    Silikona austiņu uzlikas ir nevis apaļas, bet nedaudz ovālas, lai tās labāk iegultu ausī. Tā arī ir, bet te ir jāņem vērā, ka ROG Cetra True Wireless austiņām līdzi nākošās silikona uzlikas ir nedaudz mazākas, nekā ierasts – ja es parasti izmantoju vidējo izmēru, tad šoreiz bez lielas domāšanas liku virsū pašas lielākās uzlikas. Tātad lielu ausu īpašniekiem ROG Cetra True Wireless austiņas varētu būt pat nedaudz par mazu arī ar lielākajām silikona uzlikām.

    Kopumā jāsaka, ka ROG Cetra True Wireless austiņas šķiet ļoti pamatīgi būvētas, bet to jau arī paredz austiņu cena.

    Akumulators

    ASUS sola, ka ROG Cetra True Wireless austiņas ar vienu uzlādi darbosies aptuveni 4 līdz 5 stundas, kas arī atbilst īstenībai. 5 stundas sasniegt gan varbūt varēs ar ļoti zemu skaļuma līmeni, bet 4 stundas ROG Cetra True Wireless austiņām nav nekas nereāls.

    Uzlādes kastītē iekšā ir akumulators, kas spēs ROG Cetra True Wireless austiņas uzlādēt vēl aptuveni trīs reizes. Akumulatora darbības laiks nerada nekādus pārsteigumus.

    Lietotne

    ROG Cetra True Wireless austiņas pavada ASUS Armoury Crate lietotne viedtālruņiem. Armoury Crate lietotne palīdzēs ātri savienot viedtālruni ar ROG Cetra True Wireless austiņām, kā arī varēsi pārvaldīt digitālo ekvalaizeri, virtuālo 7.1 skaņu, kā arī lietotne ir noderīga, ja vēlies izzināt citas ROG Cetra True Wireless austiņu iespējas.

    Armoury Crate lietotne gan var būt visai riebīga, jo tā vismaz kopā ar Samsung viedtālruni visu laiku ziņoja, kad kādai no austiņām nokrītas uzlāde kaut par 1%. Pilnekrāna režīmā šie paziņojumi nerādījās, bet tāpat tas var būt kaitinoši. Šos paziņojumus ir iespējams izslēgt.

    Skanējums

    ROG Cetra True Wireless austiņām ir pamatīgs potenciāls, jo tās ir gana skaļas un pat visai izteikti basīgas. Jau pieminētā Armoury Crate lietotne ļauj skanējumu pieregulēt, bet kopā ar Samsung viedtālruni šķita, ka Samsung iebūvētais ekvalaizers un skaņas uzlabotājs cīnās ar Armoury Crate lietotnē esošo ekvalaizeru. Tikai pēc iebūvētā ekvalaizera izslēgšanas varēja iegūt jēdzīgu skanējumu.

    7.1 virtuālā skaņa noteikti nav sava vārda cienīga, tā ir maldinoša un pat kaitīga, ja vēlies kādā spēlē to izmantot. Iespējams, ROG Cetra True Wireless austiņām šis tiks kaut kad nākotnē uzlabots ar programmatūras labojumiem, bet šī iespēja ir maza, jo 7.1 virtuālā skaņa nevienās austiņās nav bijusi izcila.

    Aktīvā trokšņu slāpēšana ir efektīva, bet te jāsaka, ka pašas ROG Cetra True Wireless austiņas jau ir pamatīgi noslēgtas, tāpēc ikdienā var bez aktīvās trokšņu slāpēšanas iztikt. Bet ir patīkami, ka tāda ir. ROG Cetra True Wireless austiņām ir arī iespēja pastiprināt apkārtējās vides skaņas.

    ROG Cetra True Wireless austiņas piedāvā arī zemu skaņas aizkavi, bet tā nav nulle, ar to nāksies sadzīvot. Šo iespēju var aktivizēt tikai lietotnē, bet kaut kā radās iespaids, ka ne vienmēr zemo aizkavi lietotne aktivizē. YouTube dažkārt nevarēja saklausīt nekādu aizkaves samazināšanos, spēlēs šķita, ka ir zemā aizkave strādā labāk un uzticamāk.

    Kopumā gribētos sacīt, ka vienīgais, kas var pabojāt iespaidu par ROG Cetra True Wireless austiņām ir viedtālrunī iebūvētais ekvalaizers. Visādi citādi ROG Cetra True Wireless austiņas skan super, it īpaši, ja esi spēļu entuziasts.

    Nobeigumā

    Jāsaka, ka ROG Cetra True Wireless austiņas pārsteidza ļoti pozitīvi. Nevaru teikt, ka esmu sajūsmā par Armoury Crate lietotni, no tās biju gaidījis trokšņu slāpēšanas iespēju aktivizēšanu, bet tā vietā lietotne ziņoja par katru nokritušo akumulatora procentu.

    Visādi citādi ROG Cetra True Wireless austiņas šķita ļoti pārliecinošas, bet arī to cena nav zema. Te gan uzreiz jāsaka, ka vismaz uz papīra Bluetooth 5 jau sola 20 ms līdz 40 ms skaņas aizturi, bet tas ne vienmēr izpildās. Manām budžeta klases Soundpeats austiņām ar BT 5.0 ir aptuveni 150… 200 ms aizture, ROG Cetra True Wireless tā ir drīzāk ap 50 ms, kas jau ir ļoti labs rādītājs.

    ROG Cetra True Wireless austiņas ir vienā cenā ar Apple AirPods Gen 2, Beats Studio Buds, OnePlus Pro, JBL Live Pro+ un Sennheiser CX Plus modeļiem. Un uzskaitītās ir tikai true-wireless austiņas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andis
    07.02.2023 15:38

    Low Latency Gaming Mode ir iespējams aktivizēt ne tikai Armory Crate, bet arī, nospiežot un paturot labās austiņas skārienvirsmu. Lietoju ar Asus ROG Phone 5s, tur jau ir Armory Crate, bet priekš austiņām vajag vēl otru Armory Crate, kas ir diezgan neloģiski, jo tagad man ir divas Armory Crate :D Trokšņu slāpēšana ir viduvēja, arī skaņas pastiprināšana, sportam neieteiktu, vismaz man krīt ārā jau pēc 4-5 pirmajiem skrējiena soļiem un neko nevar izdarīt, nelīdz arī maināmie uzgaļi. Skaļums ir ar milzīgu rezervi, bass ir, bet kopumā ne ar ko īpaši neizceļas. Filmās Low Latency ir jūtams.

    Reklāma