Web Analytics
More
    Reklāma

    Realme 9i apskats – budžeta un vidējās klases starpžanrs

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Realme 9i ir kārtējais piemērs, ka budžeta klase vairs nav bezcerīga, un nav jāizšķiež bagātība, lai tiktu pie ikdienas vajadzības apmierinoša viedtālruņa.

    Jaunākie raksti

    Martā aplūkoju Redmi Note 11, kas bija ražotāja versija par robežu starp budžeta un vidējo klasi. Nu kārta pienākusi tiešākajam konkurentam – Realme 9i. Par šo abu zīmolu sīvo konkurenci liecina ne vien līdzīgie nosaukumi, bet arī identitāte, kas reizēm var samulsināt pircējus un sajaukt vienu ar otru. Tad nu jums ir paveicies, jo tehnoloģiju apskatnieku uzdevums ir viest skaidrību šajā mārketinga speciālistu radītajā rēbusā. Realme ir pasaulē straujāk augošākais viedtālruņu ražotājs, kas savus panākumus balsta divos lielākajos viedtālruņu tirgos – Ķīnā un Indijā. Realme ir BBK (mātes uzņēmums, kam pieder Oppo, Vivo, OnePlus un Realme zīmoli) apakšuzņēmums, bet Redmi ir Xiaomi atzars.

    Realme 9i ir viedtālrunis, kam izdevies saglabāt cenu ap 200 eiro. Internetbodēs tas pieejams pat krietni zem 200 eiro, bet pie Bite to var atrast par 218 eiro. Neskatoties uz pievilcīgo cenu, tam izdevies tikt pie simpātiska dizaina, tīri laba ekrāna, stereo skaļruņiem un pieņemamas kameras.

    Realme 9i tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, Realme UI 2.0
    • Ekrāns: 6.6 collu IPS, 1080 x 2412, 20:9 malu attiecība, ap 400 ppi, 104.8 cm2, ap 84.2% ekrāna un korpusa attiecība, 90Hz ātrā atsvaidze, 480 nitu vidējais spilgtums, Dragontrail Pro Glass aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 680 4G (6 nm), astoņi kodoli: 4×2.4 GHz Kryo 265 Gold & 4×1.9 GHz Kryo 265 Silver, Adreno 610 video apakšsistēma
    • RAM: 4*/6 GB
    • Atmiņa: 64/128* GB, microSDXC atmiņas karšu lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), NFC, 3.5 mm austiņu ligzda, USB Type-C, 2G/3G/4G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, stereo skaļruņi, žiroskops
    • Kameras: aizmugurē: 50 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.76″, 0.64µm, PDAF galvenā kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; 2 MP, f/2.4 dziļuma sensors; LED zibspuldze; HDR; 1080p@30fps video. Priekšā – 16 MP, f/2.1, 26mm, 1/3.0″, 1.0µm pašiņu kamera, 1080p@30fps video
    • Izmērs un svars: 164.4 x 75.7 x 8.4 mm, 190 g
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 33W ātrā uzlāde
    • Cena: ap 200 eiro

    *testa ierīcei

    Tīri glīts dizains

    Budžeta klase ir īsta plastmasas paradīze. Galvenokārt, dizaineru izdomas dēļ. Bieži plastmasa imitē dārgākus premium materiālus un aizmugure cenšas atšķirties ar vēl neredzētiem gaismas efektiem. Šajā ziņā Realme 9i dizains seko visiem budžeta klases kanoniem. Matētais sānu rāmis cenšas imitēt alumīniju, bet glancētā aizmugure stiklu. Pēc skata tas pat ir izdevies, tomēr tauste šo noziegumu uzreiz atmasko. Tai gan nebūtu jābūt lielai problēmai, jo gan jau tālrunis tiks ietērpts silikona aizsargmaciņā, kas iekļauts komplektā. Aizmugure tiešām tikusi pie oriģināla, gaismu atstarojoša dizaina. Ir sajūta, ka zem gludās plastmasas ir lauztas joslas, kas sniedz pikseļainu apkārtējās vides atspulgu. Katrā ziņā, oriģināls un pat interesants efekts. Aizmugure tikusi arī pie visai izteiktas kameru salas. Tās dizainu visticamāk veidojuši mārketinga speciālisti, ne dizaineri, jo atrodams gan nejēdzīgs Matrix AI Camera uzraksts, gan divas izceltas kameras, lai gan reāli izmantojama ir tikai viena.

    Vienīgais korpusā izmantotais premium materiāls ir mūsu platuma grādos mazāk pazīstamais Dragontrail Pro Glass aizsargstikls, kas pārklāts ar aizsargplēvi. Rāmja labā puse tikusi pie iegremdēta bloķēšanas taustiņa/pirkstu nospiedumu lasītāja. Ergonomiski, bet nedaudz vecmodīgi, ja salīdzina ar Xiaomi lasītājiem, kas izskatās pēc vienkārša taustiņa. Kreisajā pusē izvietoti atsevišķi skaļuma taustiņi un karšu atvilktne, bet apakša tikusi pie visa pārējā – USB Type-C ligzdas, mikrofona, 3.5mm austiņu ligzdas un viena no stereo skaļruņiem.

    Kopumā, Realme 9i ticis pie pārdomāta, ergonomiska un tīri glīta dizaina. Varbūt nedaudz pietrūkst Xiaomi pat budžeta klasē piedāvātā IP aizsardzība un zināmāks aizsargstikla ražotājs, bet citādi dizainam nav, kur piekasīties.

    Atkal satikšanās ar IPS ekrānu

    Nekad neesmu sapratis neauglīgo diskasiju par vai pret IPS vai AMOLED ekrāniem, izcili piemēri ir abām tehnoloģijām. Bet nevar noliegt, ka šobrīd AMOLED tehnoloģija ir krietni aizsteigusies priekšā IPS, un kļuvusi tik pieejama, ka, piemēram, Xiaomi piedāvā AMOLED ekrānus pat budžeta klasē. Lai saglabātu zemāku cenu, Realme 9i ticis pie IPS matricas. Tā noteikti nav sliktākā, kāda redzēta, bet jārēķinās ar švakāku redzamību tiešā saulē, kā Redmi Note 11 AMOLED ekrānam. Citādi, izšķirtspēja pietiekama, lai attēls būtu gana ass, kontrasts ir labs un pat krāsas pieklājīgi kalibrētas. Pieeajama arī 90Hz ātrā atsvaidze. Nedaudz kaitina ēnojumi ap ekrāna rāmi un kameras pīrsingu, bet arī tas nav nekas neparasts budžeta klasē.

    Rāmis ap ekrānu ir neliels, bet zodiņš padevies nedaudz biezāks. Tā nu ir IPS matricas specifika, bet zodiņš netraucē kopiespaidam. Man patīk, ka pašiņu kamera iebīdīta ekrāna kreisajā stūrī. Laikam esmu viens no retajiem, kam šāds risinājums šķiet neuzkrītošāks par centrētu kameras pīrsingu, ko nevar paslēpt zem īkšķa, ja ekrāns tiek izmantots horizontāli. Tas gan nemaina faktu, ka Android vēl aizvien nav ticis galā ar dažādiem grauzumu paveidiem un bieži pašiņu kameru ietērpj melnā, neizmantojamā joslā, lietojot tālruni horizontāli.

    Ir pieejami arī dažādi programmatūras pielāgojumi, bet vienmēr ieslēgtais ekrāns nav pieejams IPS specifikas dēļ. Kopumā ekrāns šķiet cenai atbilstošs, bet nevajag aizmirst, ka konkurenti pat šādā cenā tikuši jau pie AMOLED matricām.

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā

    Realme 9i piedāvā gan sejas atpazīšanu, gan pirkstu nospiedumu lasītāju. Atbloķēšana ar seju strādā zibenīgi un pat tādos leņķos, kas liek apšaubīt šīs metodes drošumu. Toties pirkstu nospiedumu lasītājs ir biometriski drošs visos apstākļos. Tas ir ātrs un uzticams, atpazīst pirkstu 9 reizes no 10. Jā, piekrītu, ka tā pozīcija nebūs visai ērta kreiļiem, tomēr labroči būs riktīgi apmierināti.

    Ļoti skaļi stereo skaļruņi

    Stereo skaļruņi ir tā ekstra, kas atceļojusi no vidējās klases un nu sāk iekarot arī budžeta klasi. Realme 9i saņēmis divu hibrīdskaļruņu komplektu – viens novietots apakšā, otrs dublējas ar auss skaļruni. Skaļruņi nav kalibrēti vienādi un apakšējais ir jūtami spēcīgāks. Neskatoties uz to, abi spēj sasniegt iespaidīgu skaļumu. Kvalitātei gan pietrūkst basu un pie skaļākajiem līmeņiem skaņa izklausās nedaudz plakani, bet vienalga tā būs jaudīgāka un izteiksmīgāka, ja cīņas laukā dotos tikai viens mono skaļrunis. Kopumā ar skanējumu esmu apmierināts. Jāpiemin arī, kāda iespēja, kas nu vairs sastopama tikai vidējā un budžeta klasē – 3.5 mm austiņu ligzda. Vibrācijas motors ir gana spēcīgs, lai sajustu paziņojumus kabatā, bet tas ir pārāk skaļš un rupji kalibrēts, lai tiktu galā ar smalkiem klikšķiem, kas šur tur saskarnē izkaisīti.

    Kā ar veiktspēju?

    Šogad vienreiz jau ar Qualcomm Snapdragon 680 4G (6 nm) čipkopu esmu sastapies – Redmi Note 11 apskatā. Toreiz procesoru nepamatoti uzskatīju par švaku, tomēr jāteic, ka pie vainas bija smagā saskarne, ko ražotājs izvēlējies. Lai gan Realme UI nebūtu uzskatāma par plānu un vieglu, tomēr procesors to pavelk krietni veiksmīgāk par MIUI. Ikdienas darbība nav pavisam žiperīga, tomēr tā ir konstanta un, ja rēķinās ar to, ka uz aplikāciju ielādi jāuzgaida nedaudz ilgāk, kā dārgākiem viedtālruņiem, tad ikdienas darbība šķiet cenai atbilstoši veikla. 4 GB RAM gan ir mazākais lielums, kas Android platformā būtu pieļaujams, bet pieejama arī 6 GB versija. Interesanti, ka saskarne piedāvā aizņemties RAM resursus no iebūvētās atmiņas un papildināt RAM par 1 GB, 2 GB vai pat 3 GB. Tātad pat mazā 4 GB RAM versija var tikt pie ievērojamiem 7 GB.

    Gadā apskatot ap 20 viedtālruņiem, augot aplikāciju saturam, esmu sapratis, ka 128 GB ir minimums, ar ko būtu jārēķinās. Par laimi, Realme 9i tādu piedāvā. Saskarne aizņem aptuveni sesto daļu no šī apjoma.

    Patīkami, ka atmiņu var papildināt ar atmiņu karšu lasītāju. GPS strādā pietiekami precīzi, bet reizēm tas mēdz būt lēnīgs. Pārējie savienojumi strādā bez aizķeršanās, tomēr pilnai laimei gribētos svaigāku Bluetooth versiju (pieejama 5.0). Citādi, veiktspēja šķiet cenai atbilstoša, bet neceriet uz nekādiem 5G brīnumiem, ko šādā cenā spēj piedāvāt lētāki MediaTek procesori. Droši atstāj komentāros, vai 5G ir izšķirošs, izvēloties viedtālruni.

    Realme UI 2.0 uz Android 11

    Neesmu sajūsmā, ka Realme 9i saņēmis pagājušā gada Android 11, jo nav īsti zināms, cik īsu laiku ražotājs iesprings programmatūras atbalstam. Neskatoties uz to, Realme UI 2.0 ir gana funkcionāla saskarne ar daudz pielāgojumiem un iespējām.

    Vizuāli ražotājs cenšas imitēt tīru Android. Tā ir tikai ilūzija, ko veiksmīgi papildina Google oriģinālās aplikācijas, kas Eiropā asociējas ar tīru programmatūru. Par pavisam tīru un plānu saskarni gan uztvert nevar, ir gan liekprogrammas, gan Realme UI savdabīgie nieciņi. Piemēram, jārokas pa iestatījumiem, lai mājas ekrānā jebkur varētu nolaist paziņojumu bloku, nevis nejēdzīgo meklētāju. Iestatījumi un pielāgošanas iespējas tiešām ir teju mikroskopiska līmeņa, vienīgi, ka jāvelta laiks, to meklēšanai, jo ne visi iestatījumi atrodami organiski.

    Tā kā šogad visvairāk sanācis budžeta klasē apskatīt tieši Realme veikumus ar Realme UI un Xiaomi(POCO/Redmi) veikumus ar MIUI, man ir radušās dažas atziņas. Realme UI veiksmīgi imitē tīru Android, kas lietotājiem var vairāk iet pie sirds; Realme UI vai nav tik ēdelīga, vai arī ir labāk salāgota ar dažādiem mazjaudīgākiem procesoriem, bet tā vienmēr performēs ātrāk, plūstošāk par MIUI, nezaudējot funkcionalitāti; Realme UI neslimo ar pārlieku agresīvu fona darbības bloķēšanu un paziņojumi nāk laikā.

    Budžeta klasē Realme UI strādā lieliski. Katrā gadījumā paziņojumi pienāk laikā un buksēšana ir daudz mazāk manāma.

    Izcils akumulators

    Akumulatoru darbība ir departaments, kas budžeta klasē reti pieviļ. Te matemātika ir vienkārša, viedtālrunis nemaz neprot neko tādu, kas daudz tērētu akumulatoru. Tas rezultējas ar stabilu divu dienu darbību, bet pie knapākas slodzes, pieļauju pat gandrīz trīs dienu darbību. Iespaidīgi. Patīkami redzēt, ka mana ikrīta rutīna Realme 9i prasīja tikai 4-7%, kamēr konkurentiem tie mēdz būt pat 7-10%.

    Patīkami redzēt, ka komplektā bez silikona ietvara iekļauts arī 33W lādētājs. Tas protams rekordus neuzstāda, bet, salīdzinot ar Nokia un TCL budžeta klases veikumiem, uzlāde ir gandrīz uz pusi ātrāka. Jāteic, ka uzlāde un komplektācija tur līdzi vai pat pārspēj flagmaņu uzlādes ātrumus un komplektācijas. Labs darbs, Realme!

    Neiedvesmojošs kameru komplekts, bet…

    Pirmā kritika jāvelta kameru salas dizainam. Tas veidots tā, lai konkrēti apmānītu tautu. Izskatās, kā krietni dārgākiem viedtālruņiem – galvenā kamera, ultra platleņķa kamera un viens no kameru apendicītiem, kas patiesībā jau būtu cenai atbilstoši. Realitātē aizmugurē izvietota galvenā kamera, makro un dziļuma sensoru apendicīti. Te gan jāpaskaidro, ka Realme taupa naudu uz mārketingu un visvairāk tālruņus pārdod internetā, cerot, ka pircēji nepamanīs plastmasu, kas korpusos imitē premium materiālus un kameru salu, kas izskatās krietni šikāk par reālo sniegumu, uztvers labāk, kā ir patiesībā. Neuzķerieties! Šāda māžošanās protams ir negodprātīgs mārketinga triks. Kas ir virsrakstā pieminētais bet? Tas, ka galvenais sensors patiesībā strādā tīri labi.

    Realmi 9i saņēmis:

    • 50 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.76″, 0.64µm, PDAF galveno kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 2 MP, f/2.4 dziļuma sensoru
    • 16 MP, f/2.1, 26mm, 1/3.0″, 1.0µm pašiņu kameru

    Galvenā kamera saņēmusi Samsung ISOCELL S5KJN1 sensoru, kas padevies nedaudz mazāks par ierasto puscollu, kas kļuvis par standartu pat vidējās klases apakšgalā. Tomēr Realme no tā izsūcis gan daudz un jāteic, ka tas bildē labāk par Redmi 11 Note galveno aizmugures kameru. Toties Redmi veikums ticis pie ultra platleņķa kameras, kas Realme 9i ļoti pietrūkst. Pat, ja budžeta klasē ultra platleņķi ir stipri viduvēji un krietni iepaliek galvenajiem sensoriem, tas ir ļoti noderīgs attēlu žanrs, ko Realme 9i nepiedāvā. Konkurenti šādā cenā gan tikuši pie ultra platleņķa kameras. Tā kā šeit runa ir tikai par galveno kameru, tā nodrošina arī visas digitālā palielinājuma iespējas. Ar 2x palielinājumu var paveikties, bet tālāk tā ir tikai laimes spēle.

    Saulainā dienā attēli būs spilgti un piesātināti ar pieņemamu detalizāciju. Dinamiskais diapazons gan varētu būt maķenīt plašāks un ik pa brīdim parādās arī hromātiskā aberācija, bet tas nav retums šajā cenu kategorijā. Pieejams arī AI ainas uzlabotājs, kas šoreiz padara tieši neko. Ja agrāk Realme piedāvāja Chroma Boost (senāks AI režīms), kas tiešām, acis dedzinoši, paspilgtināja krāsas, tad tagad krāsas tā pat ir spilgtas un atšķirība jāmeklē ar pinceti.

    Biju patīkami pārsteigts, ka situācijā, kad gaisma dodas pie miera, nakts režīmam izdodas atgūt detaļas un krāsu balansu. Tiesa gan, runa ir par krēslu, kurā režīms pamatīgi uzlabo situāciju. Tumšākos scenārijos glābiņš ir minimāls.

    Viena no kameru pumpām ir makro kamera. Neesmu to fans, bet šī saulainā dienā kaut ko spēj izspiest. Tomēr auto fokusa trūkums nozīmē, ka objekta asums būs azartspēle, kurā reti var laimēt. Bet, ja gadās laimēt, būs OK, ja vien šādi kadri vispār ir aktuāli.

    Otra pumpa (o, atradu citu epitetu kameru apendicītiem) ir melnbalts dziļuma sensors. Tas tiek aktivizēts, izrullējot cauri visiem filtriem. Tiesa gan iznākums neko diži neatšķiras no digitāla filtra un ar asumu reizēm vispār ir čābīgi.

    Ar dziļuma sensora otru funkciju – portreta režīmu – jau ir krietni labāk. Objekts tiek pieklājīgi izkalkulēts, vienīgi fons netiek dalīts pārāk daudz slāņos un netiek ievērota perspektīva, tādēļ reizēm izskatās mākslīgi. Labā ziņa, ka objektus ar izpludinātu fonu var veidot, pietuvinot kameru objektam. Tad gan fons izskatās dabiskāk.

    Pašiņu kamera ir labāka, kā gaidīju. Ir pat detaļu, nepārmāksloti ādas toņi un pat pieņemams diapazons. Portreta režīms gan pavirši izrēķina objektu un jārēķinās ar mākslīgiem artefaktiem ap to, bet, ja netuvina, kādam sociālajam tīklam var noderēt.

    Kopumā, galvenā aizmugures kamera nav slikta. Tomēr bezjēdzīgās kameru pumpas, kas nelietīgi izmantotas kameru salas dizainā ir nosodāma tendence. Lūdzu, dārgie ražotāji, jūsu lietotāji nav tik neapdāvināti, lai tā turpinātu ākstīties!

    Konkurence

    • Redmi Note 11 – mazākās atmiņas versija maksā aptuveni tik, cik Realme 9i. No vienas puses, Redmi AMOLED ekrāns, ultra platleņķa kamera un divi atsevišķi stereo skaļruņi, liktu uzreiz izvēlēties Note 11. Tomēr, Realme 9i piedāvā ietilpīgāku atmiņu, labāku galvenās kameras darbību un veiklāku saskarni, kas labāk saprotas ar procesoru. Te ir ko izvērtēt.
    • POCO M4 Pro – pēc parametriem ir pat līdzīgāks par Note 11. Tā priekšrocība ir ultra platleņķa kamera, kamēr galvenās kameras spējas pārākas ir Realme 9i. Manuprāt, arī saskarne runā par labu Realme, tikmēr pārējie parametri ir visai līdzīgi.
    • Nokia G21 – ir lētāks viedtālrunis, kas ataino ziemeļnieku nosvērtumu, bet arī nespēju konkurēt ar tipiskākiem Ķīnas produktiem. Realme 9i piedāvā pārāku, modernāku ekrānu, labāku galvenās kameras darbību un krietni veiklāku veiktspēju. Nokia teorētiski var atspēlēties tikai ar Android One saskarni.

    Nobeigumā – kompromisi, kas strādā un kas nē!

    Protams, ka robeža starp budžeta un vidējo klasi diktē noteikumus. Tomēr Realme 9i prasmīgi apgriež pareizos stūrus, lai tālrunis šķistu tīri simpātisks. Korpuss nav visai augstvērtīgs, bet ir cenai atbilstošs un pat dēvējams par oriģinālu. Protams, ja neskaita kameras salas noziedzīgo vēlmi maldināt pircējus. Ekrāns nav augstākās raudzes, bet ir redzēti arī sliktāki šādā cenā (khe, khem, Nokia). Stereo skaļruņi ir skaļi un ir patīkama nodeva no vidējās klases. Veiktspēja prezentē Realme 9i cenu, tomēr ar Realme UI tā šķiet veiklāka par Xiaomi MIUI. Kameras? Nu tā viena, kas aizmugurē ir, strādā pat tīri labi. Un akumulators, uzlāde un komplektācija pat pārspēj krietni dārgākus veikumus.

    Kā ar trūkumiem? Priekš budžeta klases trūkumu ir maz. Priekš vidējās klases ir, kur piekasīties. Tā vienmēr ir problēma, ja dzīvo uz klašu robežas – jāņem argumenti no abām. Konkurenti līdzīgā cenā piedāvā augstāku atsvaidzi vai AMOLED ekrānus. Nu jau 5G sāk parādīties arī vidējās klases zemajā galā/budžeta klases augšējā galā. Nav godīgi, ka nav iekļauta ultra platleņķa kamera. Un tomēr, Realme 9i ir kārtējais piemērs, ka budžeta klase vairs nav bezcerīga, un nav jāizšķiež bagātība, lai tiktu pie ikdienas vajadzības apmierinoša viedtālruņa.

    Paldies Bite par iespēju paviesoties budžeta un vidējās klases robežā!

    Patika

    • Oriģināla gaismas spēle aizmugurē
    • Skaļi stereo skaļruņi
    • Iespaidīga akumulatora darbība
    • Ir: 3.5 mm austiņu ligzda, NFC, atmiņas karšu lasītājs
    • Saprātīga cena

    Nepatika

    • Konkurenti piedāvā vai nu ātrāku atsvaidzi, vai AMOLED ekrānus
    • Kameras salas dizains māna pircējus
    • Nav ultra platleņķa kamera
    Realme 9i ir kārtējais piemērs, ka budžeta klase vairs nav bezcerīga, un nav jāizšķiež bagātība, lai tiktu pie ikdienas vajadzības apmierinoša viedtālruņa.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    7
    Akumulators
    10
    Kameras
    6
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    14.07.2022 10:34

    Par stereo skaļruņiem vienīgais secinājums ir “abi spēj sasniegt iespaidīgu skaļumu”. Tad jau sanāk, ka stereo efektu tie nemaz nesniedz? Jo stereo skaņa nozīmē ko vairāk par skaļu skaņu no diviem skaļruņiem. Novietoti tuvāk nekā klausītāja ausis un neatrodoties pietiekamā attālumā no klausītāja tie principā nevar radīt stereo efektu, neatkarīgi no telefona klases un cenas.

    Biteme
    14.07.2022 17:57

    Stereo nepietiek ar dažādu skaņu katrā kanālā)

    Kārlis
    14.07.2022 11:54

    beidzot kāds devaiss, par saprātīgu cenu.
    Apsveicu.

    Valters
    17.07.2022 08:42

    Tad jau labāk dzīvot bez telefona nekā ar šo pabiru

    Biteme
    17.07.2022 12:55
    Reply to  Valters

    Aifonoze smagā formā)

    Valters
    17.07.2022 19:33
    Reply to  Biteme

    Man šobrīd un arī nekad iepriekš nav piederējis iPhone. Neskaidrs Tavs komentārs

    Reklāma
    Realme 9i ir kārtējais piemērs, ka budžeta klase vairs nav bezcerīga, un nav jāizšķiež bagātība, lai tiktu pie ikdienas vajadzības apmierinoša viedtālruņa.Realme 9i apskats - budžeta un vidējās klases starpžanrs