Web Analytics
More
    Reklāma

    Prodrive iepazīstina ar moderno Subaru “Impreza 22B” versiju

    Jaunākie raksti

    Subaru “Impreza 22B” ir leģendārs auto kolekcionāru un entuziastu aprindās – ārkārtīgi rets un ļoti dārgs modelis, kas faktiski ir ielas versija Subaru rallija mašīnai, kas triumfēja 1997. gada pasaules rallija čempionātā jeb WRC. Tagad “22B” ir atgriezusies jaunā, modernā, bet joprojām ļoti retā un dārgā veidolā.

    To attīstīja britu uzņēmums “Prodrive”, kas pazīstams ar savu darbu dažādu sporta auto izstrādē. Tieši šis uzņēmums bija iesaistīts oriģinālā “22B” tapšanā un tas strādāja ar Subaru visas japāņu ražotāja rallija programmas laikā. Jaunais auto nosaukts par “P25” un tas būs īpaši rets – tiks saražoti tikai 25 eksemplāri.

    Reklāma

    Prodrive skaidro, ka šajā mašīnā viņi mēģinājuši iztēloties, kā šis leģendārais auto izskatītos mūsdienās. Dizains lielos vilcienos palicis tāds pats, taču mainījuši dažādi balstiekārtas un jaudas agregātu risinājumi. Šajā izpildījumā joprojām tiks izmantots četrcilindru boxer-tipa dzinējs, kura tilpums palielināts no 2,2 līdz 2,5 litriem, tam tagad attīstot 400Zs. Auto aprīkots ar pilnpiedziņu un sešpakāpju pārnesumkārbu.

    Pats dzinējs ir jaunākās paaudzes versija, kas izmantota tādās mašīnās kā Subaru BRZ un Toyota GR86, taču šim konkrētajam pielietojumam tas aprīkots ar Garrett sporta turbīnu, sporta interkūleri un titāna-nerūsējošā tērauda izplūdes sistēmu no Akrapovič. Virzuļi un citas motora daļas ir veidotas pēc speciāla pasūtījuma. Auto padevies viegls mūsdienu standartiem – tā pašmasa ir nedaudz zem 1200 kilogramiem, kas līdz 100km/h ļauj ieskrieties 3,5 sekundēs. Par mazo svaru parūpējusies plaša oglekļa šķiedras izmantošana auto konstrukcijā un virsbūves paneļu ražošanā.

    Auto gan nav tikai rallija monstrs, kura salonā nekā nav – lai arī salons vēl nav publiski izrādīts, tajā britu uzņēmums izmantojis ādu, Alcantara materiālu un arī nedaudz oglekļa šķiedras akcentu, lai radītu autentiskas 90-to gadu “Impreza” sajūtu. Pieejams arī aizmugurējais sēdeklis, taču to iespējams aizvākt, tā vietā iebūvējot daļēju drošības karkasu.

    Šis prieks būs super eksluzīvs un arī dārgs – katrs no 25 eksemplāriem maksā 552 tūkstošus britu mārciņu.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma