Web Analytics
More
    Reklāma

    “Sierra Space” kopā ar “Blue Origin” plāno atklāt astronautu apmācības akadēmiju

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau esam rakstījuši par kompānijas “Blue Origin” plāniem būvēt pašiem savu kosmosa staciju “Orbital Reef”. Šo projektu uzņēmums vēlas izstrādāt ciešā sadarbībā ar kosmosa transportlīdzekļu ražotāju “Sierra Space”. Taču, lai kosmosa stacija pildītu savus uzdevumus, nepieciešami speciālisti, kuri tur darbotos. Tieši tāpēc “Sierra Space” plāno izveidot kosmosa lidojumu centru un astronautu apmācības akadēmiju, kas savu darbu uzsāks 2024. gadā.

    Zināms, ka šajā akadēmijā tiks apmācīti speciālisti ar dažādu zināšanu līmeni, kuri vēlāk varēs strādāt kosmosa stacijā “Orbital Reef”. Profesionālie astronauti tiks apmācīti “Orbital Reef” uzturēšanā un trenēti tikt galā ar grūtībām, kas saistās ar ilgstošu uzturēšanos kosmosā. Astronauti – speciālisti tiks apmācīti zinātniskajā pētniecībā. Savukārt pieredzes bagātie astronauti tiks apmācīti īsākām un ikdienišķākām darbībām kosmosa stacijā.

    Reklāma

    Uzņēmums atklājis, ka astronautu atlases procesu uzsāks 2023. gadā, savukārt pašas apmācības tiks sāktas 2024. gadā. “Sierra Space” cer, ka savus pirmos astronautus kosmosā nogādās 2026. gadā, kad tie uzsāks kosmosa stacijas “Orbital Reef” būvniecību.

    Jāpiebilst, ka “Orbital Reef” gala mērķis ir piedāvāt izmaksu ziņā konkurētspējīgus un visaptverošus pakalpojumus pētniecības, rūpniecības jomā strādājošiem, kā arī starptautiskiem un komerciāliem klientiem. Šie pakalpojumi būtu saistīti, piemēram, ar kosmosa pārvadājumiem un loģistiku, tūristu izmitināšanu kosmosā, kravas uzglabāšanu.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma