Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Bespoke Jet Pro Extra slotas tipa putekļu sūcēja apskats

    Jaunākie raksti

    Samsung ar Bespoke Jet Pro Extra slotas tipa putekļu sūcēju ir atstājis mani vieglā un ļoti pozitīvā šokā – šis slotas tipa putekļu sūcējs ir savas klases Mersedess. Jārēķinās, ka par Mersedesu nāksies maksāt arī attiecīgu cenu. Bespoke Jet pieejams Complete un Pro Extra versijās, kas maksā attiecīgi ap 900 un 1100 eiro. Cena ir visai augsta pat tad, kad Bespoke Jet Pro Extra salīdzina ar Dyson dārgajām slotas tipa putekļu sūcēja versijām.

    No otras puses – Bespoke Jet Pro Extra taupīts nav nekas. Putekļu sūcējam līdzi tiek doti veseli pieci uzgaļi – parastais šauro vietu uzgalis, parastā garspalvu birste televizoram, plauktiem un izklaides sistēmu tīrīšanai. Tad seko grīdas uzgalis ar rotējošu birsti, grīdas mazgājamais uzgalis ar ūdens izsmidzināšanu un diviem mīksta auduma rotējošiem diskiem, kā arī uzgalis, kas paredzēt dzīvnieku spalvu savākšanai no mēbelēm un automašīnas salona. Līdzi ir vēl pamatīgs aksesuāru apjoms, bet par to nedaudz vēlāk.

    Reklāma

    Filozofiskas pārdomas rada Bespoke Jet Pro Extra cena un tas, cik viss tomēr ir manuāls. Jā, Bespoke Jet Pro Extra no paklājiem izvibrēs ārā visus putekļus un citus gružus, tiks savāktas dzīvnieku spalvas, bet par šo cenu jau šķiet, ka pie Bespoke Jet Pro Extra nāktos klāt piekomplektēt kādu, kurš to paveic tavā vietā.

    Tehniskās nianses

    • Jauda: 580 W
    • Sūkšanas jauda: 210 W
    • Troksnis: zem 86 dB(A)
    • Putekļu konteiners: 0.5 litri
    • Sūkšanas režīmi: 4 (līdz 60 minūtēm vājākais un līdz 10 minūtēm spēcīgais režīms)
    • LED ekrāns: par uzlādes līmeni un sūkšanas režīmu
    • Akumulators: 25.2 V, uzlāde aizņem ap 3.5 h, komplektā divi akumulatori
    • Līdzi komplektā: uzlādes ierīce + putekļu slotas turētājs vienā ierīcē, mazā birste mēbelēm, spicais uzgalis šaurākām vietām, mitrās uzkopšanas dubultdisku uzgalis, dzīvnieku spalvu savākšanas uzgalis un vēl galvenā rotējošā grīdas sūkšanas birste, pats putekļu sūcējs, papildu filtri
    • Izmēri: 300 x 1165 x 300 mm
    • Svars: 2.5 kg
    • Cena: no 890 eiro (Bespoke Jet Complete) līdz aptuveni 1100 eiro (Bespoke Jet Pro Extra) veikalos Latvijā

    Izskats un komplektācija

    Var sacīt, ka Bespoke Jet Pro Extra ir viens no zvērīgākajiem putekļu sūcējiem, kāds vien te redzēts. Lai arī Samsung lapā norādīts, ka pilns Bespoke Jet Pro Extra komplekts sver 20.6 kg, tomēr faktiski te ir pat 20.75 kg. Kaste ir milzonīga un viens pats daiļā dzimuma pārstāvis to var arī neizkustināt no vietas.

    Samsung parūpējies, lai Bespoke Jet Pro Extra izpakošana būtu maksimāli vienkārša, bet tāpat izpakošanas process un aizsargplēvju noņemšana paņems 10… 15 minūtes. Ja vēl vēlēsies sākt aptvert, ko kura birste dara, tad laiks var iestiepties pusstundā.

    Bespoke Jet Pro Extra komplektā ir divi akumulatori un arī divas iespējas tos uzlādēt – viena iespēja ir lādēt pašu slotu lielajā uzlādes stacijā, otra ir atstāt akumulatoru vienu pašu mazajā aksesuāru dokstacijā, kura arī pievienojama elektrībai. Šī nianse var būt noderīga, jo pašā jaudīgākajā režīmā ar vienu uzlādi Bespoke Jet Pro Extra darbosies 5… 6 minūtes.

    Pati Bespoke Jet Pro Extra slota paredzēta ievietošanai lielajā, vertikālajā uzlādes stacijā, kas vienlaikus arī var iztukšot putekļu tvertni. Lielajā uzlādes stacijā iekšā ir putekļu maiss šīm nolūkam. Līdzi tiek dots arī papildu putekļu maiss.

    Man patīk, ka Bespoke Jet Pro Extra nav paredzēts skrūvēšanai pie sienas, kas ir lēto putekļu sūcēju slotu netikums. Diemžēl Bespoke Jet Pro Extra pati par sevi vertikāli nestāv (sūkšanas pēda nefiksējas), kas man šķiet visai paliels mīnuss. Arī uzlādes stacijā Bespoke Jet Pro Extra iestiprināt tikai tad, kad tās garumā regulējamo kātu saīsina līdz mazākajam izvilkumam.

    Tāpat rodas sajūta, ka Bespoke Jet Pro Extra izcelt ārā no uzlādes stacijas ir ērti, ja esi 190 cm garš, bet 170 cm garuma cilvēkam tas nu nekā nebūs ērti. Uzlādes stacijā ievietotas slotas rokturis ir aptuveni 112 cm no zemes. Slota ar grīdas rotējošo birsti, kāta pagarinošo daļu un akumulatoru sver 2.7 kg.

    Bespoke Jet Pro Extra putekļu tvertni vari iztukšot uzlādes stacijā, bet vari to arī pats izkratīt atkritumu spainī. Te viss ir ērti, vienkārši un pat paveicams, nesacūkojot visu visapkārt. Samsung nostrādājis visu pēc labākajiem standartiem.

    Tīrīšana, mazgāšana

    Tiek solīts, ka ar 5 pakāpju daudzslāņu filtrēšanas sistēmu, kas aiztur 99.999 % putekļu un izvada tīru gaisu, kā arī samazina alergēnu daudzumu, tīrīšana ir higiēniskāka. Galvenā ciklona tehnoloģija un metāla sieta filtrs uztver lielos putekļus. Jet Cyclone tehnoloģija un mikrofiltrs uztver sīkos putekļus, bet smalkais putekļu filtrs uztver putekļu mikrodaļiņas. Viss ir mazgājams, smalko daļiņu filtru pēc tam jāžāvē.

    Samsung visādi liela savu Jet Cyclone tehnoloģiju, kas atdala putekļus no ārā izpūšamā gaisa. Te tiešām var sacīt, ka putekļu konteiners pildās vienmērīgi un neizsmērē sīkos putekļus pa visu konteinera iekšpusi, tie paliek apakšā, kur tos var ērti izbērt vai iztukšot uzlādes stacijā.

    Samsung citām savām putekļu sūcēju slotām Jet Cyclone tehnoloģiju nemaz nepiedāvā.

    Protams, pusi no uzvaras nodrošina uzgaļi ar rotējošām birstēm. Tieši pirms Bespoke Jet Pro Extra putekļu sūcēja pie manis sabija robots putekļu sūcējs, kas it kā nodrošina vispārēju tīrību, bet tā jauda ir par niecīgu, lai kārtīgi iztīrītu paklājus. Bespoke Jet Pro Extra ar paklāju tīrīšanu tiek lieliski galā, rotējošā birste izdauza no paklāja ārā pat sīkos putekļus. Putekļu tvertne izskatījās traki pat pēc tam, kad pār paklāju pirms 10 minūtēm bija pārbraucis robots.

    Gludai koka grīdai, laminātam un flīzēm noderēs mitrās uzkopšanas galva ar rotējošiem diskiem. Mitrai uzkopšanai ir arī neliela ūdens tvertne. Te gan jāpiemin, ka ūdeni nāksies pašam izšpricēt uz grīdas ar pogu [+], kas nešķiet diez ko ērti. Biju domājis, ka tiek mitrinātas uz diskiem uzliktās lupatiņas, bet tā nav. Ūdens visai lielā daudzumā tiek izšļākts priekšā uz grīdas. Šo varēja kaut kā smalkāk nostrādāt, piemēram, uzreiz mitrinot mīkstās lupatiņas.

    Pamatīgāk izmēģināju arī mazo birsti, kas vāc mājlopu spalvas. zemāk pievienotajās fotogrāfijās var novērtēt, ko tad tieši Bespoke Jet Pro Extra spēj.

    Pirms
    Pēc

    Jāatzīst, ka baltās suņa spalvas vēl arvien palika sadūrušās mīkstajā auto apšuvumā, bet Bespoke Jet Pro Extra dzīvnieku spalvu uzgalis 5 minūšu laikā nolasīja visai pamatīgu daļu no tām. Pirms tam biju mēģinājis sūkt spalvas ar parastu, nerotējošu putekļu sūcēja uzgali, bet no šīs darbības jēgas nebija nekādas.

    Bespoke Jet Pro Extra putekļu sūcējs kopā ar uzgaļiem nav super kompakts, ar to ne vienmēr varēs piekļūt visām vietām automašīnā. Te talkā nāks vairāk nekā 90 grādos nolokāms savienojums, bet tas sastrādājas tikai ar uzgaļiem bez rotējošām birstēm, kas man šķita dīvaini. Tāpat te jāpiebilst, ka Bespoke Jet Pro Extra putekļu sūcējs ar uzreiz uzmontētu dzīvnieku spalvu birsti (bez pagarinājuma caurules) nav ievietojams uzlādes stacijā.

    Kāds būtu pielietojums šīm leņķim?

    Rodas sajūta, ka pašu putekļu sūcēju veidoja viena komanda, dokstacijas cita, bet aksesuāru birstes vēl trešā komanda bez saziņas savā starpā.

    Uzlādes stacijā viena pati bez putekļu sūcēja neturēsies arī lielā grīdas birste ar pagarinājuma cauruli, kad izmantosi citus uzgaļus. Aksesuāru mazajā dokstacijā lielo grīdas birsti ievietot ar pagarinātāja cauruli nevar. To var iekarināt vienu pašu, bet tad nevar lādēt akumulatoru. Par 1100 eiro šo jaukšanos ar aksesuāru novietojumu un saderību noteikti varēja atrisināt kaut kā viltīgāk.

    Akumulatora darbība

    Kā jau ierasts, akumulatora darbību var novērtēt visai aptuveni. Bespoke Jet Pro Extra putekļu sūcējs MID (vidēja, noklusējuma jauda) režīmā darbosies aptuveni 25 minūtes, MAX režīmā aptuveni 14 minūtes, bet pašā jaudīgākajā JET režīmā – 5 līdz 6 minūtes. Mazgāšanas režīmā griežas tikai diski, nekas netiek iekšā sūkts un tad Bespoke Jet Pro Extra ar vienu uzlādi darbojas pusotru stundu.

    Ar oriģinālo birsti nemaz neļaujas lādēties

    Akumulatori lādējas aptuveni 3.5 stundas. Te atkal piebildīšu, ka Bespoke Jet Pro Extra akumulatorus var lādēt tikai dokstacijās (lielajā uzlādes/putekļu iztukšošanas stacijā vai aksesuāru mazajā stacijā). Neatradu iespēju paņemt mazās aksesuāru stacijas vadu un to iespraust pašā putekļu sūcējā vai tieši akumulatorā, kas arī šķita nedaudz nepārdomāti. Ja vēlēsies Bespoke Jet Pro Extra putekļu sūcēju aizvest uz citu māju vai paņemt kaut kur citur līdzi, nāksies stiept arī kādu no dokstacijām.

    Nobeigumā

    Atļāvos tā pamatīgāk piesieties Bespoke Jet Pro Extra putekļu sūcēja mīnusiem, bet par 1100 eiro gribējās redzēt izcilu ierīci. No panāktās tīrības viedokļa – cepuri nost. Bespoke Jet Pro Extra ir ļoti jaudīgs, kluss, rotējošās birstes izdauza ārā negaidītu putekļu apjomu no tikko sūkta paklāja. Dzīvnieku spalvu uzgalis arī darbojas tā, kā to biju gaidījis.

    Mitrā uzkopšana ar rotējošiem diskiem ir forša, ja mājās bieži kaut kas izlīst vai nošļakstās ierobežotā platībā. Abu rotējošo disku platums ir ap 31 cm (plus mīnus centimetrs atkarībā no uzliktās lupatiņas), ar to var nākties pamatīgāk pastrādāt, jo parasti grīdas mitrās uzkopšanas lupatiņas slotas kāta galā ir aptuveni 50 cm platas un pat platākas. Un tā ir milzu atšķirība, kad jāizmazgā plašākas mājokļa platības.

    Akumulatora darbības laiks ir saprātīgs, ja ņem vērā Bespoke Jet Pro Extra sūkšanas jaudu un rotējošās birstes. Patīkami, ka komplektā ir divi akumulatori, kas noteikti atvieglos tīrīšanu lielākām platībām.

    Samsung Bespoke Jet Pro Extra ir ļoti patīkams, bet arī sasodīti dārgs mājas uzkopšanas palīgs ar saviem plusiem un arī pa kādam mīnusiņam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma