Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Maps” lietotājus ASV tagad informē par gaisa kvalitāti

    Jaunākie raksti

    Gadiem ejot, svaigs gaiss iegūst arvien lielāku vērtību un kļuvis par bez maz ekstru, jo tik daudziem cilvēkiem tas ir liegts. Šajā sakarā “Google Maps” nācis klajā ar jaunu iespēju – redzēt datus par to, kāda gaisa kvalitāte ir lietotāja tuvumā. Pagaidām gan šī funkcija ir pieejama “Android” un “iOS” lietotājiem ASV.

    Jaunā funkcija informē, kāds ir gaiss apkārt – dūmakains, vērojams smogs, tas ir citādi slikts vai arī lielisks. “Google Maps” ir iespēja arī redzēt gaisa kvalitātes indeksu, norādījumus par aktivitātēm brīvā dabā, kad šie dati pēdējoreiz atjaunināti un saites, lai iegūtu plašāku informāciju. Izmantojot to, lietotājs var pieņemt lēmumus, piemēram, par to, vai doties ārā un uz cik ilgu laiku.

    Reklāma

    Norādīts, ka šos datus sniedz uzticamas valdības aģentūras, tostarp ASV Vides aizsardzības aģentūras. Lai iegūtu šo informāciju, lietotājam “Google Maps” lietotnes augšējā labajā stūrī jāpieskaras pogai, pēc tam sadaļā Kartes informācija (Map details) jāizvēlas opcija Gaisa kvalitāte (Air Quality).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    10.06.2022 14:04

    Un kā amerikānis pielietos šo informāciju? Paskatīsies, ka slikts gaiss un nolems uz darbu/skolu/veikalu braukt ar privāto automašīnu/taksi?

    Biteme
    10.06.2022 15:22
    Reply to  KKTK

    Tā vietā, lai skrietu vai ietu garā pārgājienā, darīs ko citu slēgtās telpās?

    Reklāma