Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums atklāj, ka ASV pieaugušie savus telefonus lieto četras reizes vairāk nekā 2019. gadā

    Jaunākie raksti

    Nesen veiktā aptauja ASV norādījusi uz diezgan skaidru tendenci, ka pieaudzis cilvēks ASV savu viedtālruni pārbauda gandrīz četras reizes biežāk nekā 2019. gadā.

    Uzņēmums Dynata marta sākumā aptaujājis 1965 cilvēkus, kas neliekas pārāk daudz uz ASV mēroga, tomēr balstoties uz iegūto informāciju, veikta analīze par ASV iedzīvotāju viedtālruņu lietošanas paradumiem. To veicis cits uzņēmums Asurion. Kopumā jau nav nekāds pārsteigums par iegūtajiem rezultātiem, jo telefons šobrīd ir mūsu ikdiena. Attiecīgi 2019. gadā veiktajā Asurion izpētē atklāts, ka pieaudzis cilvēks telefonu pārbauda 96 reizes dienā, taču šobrīd šis skaits ir 352 reizes, kas ir 366% pieaugums jeb katras 2 minūtes un 43 sekundes.

    Reklāma

    Varbūt izklausās tiešām bieži, bet tik pat labi varam padomāt, cik bieži atbildam uz WhatsApp ziņām, pārlasām iecienītos medijus vai sociālos tīklus, kā arī veicam bezkontakta maksājumus un citas darbības. Trīs ceturtdaļas no aptaujātajiem arī norādīja, ka telefons šobrīd ir ikdienas nepieciešamība, un interesanti, ka tikai viena ceturtā daļa no lietotājiem var iztikt bez kārdinājuma paņemt viedtālruni uz labierīcībām.

    Runājot par paradumiem, tad 86% tos lieto, lai sazinātos ar saviem tuvākajiem un draugiem, sazvanītos un baudītu sociālos tīklos. Pēc tam seko foto uzņemšana ar 61%, mobilās bankas izmantošana ar 46%, mobilās spēles ar 40%, bet iepirkumi aptuveni trešdaļa – 31%. Jāņem vērā, ka arī pandēmijas laiks ir veicinājis reālu viedtālruņu pielietošanu, kas saistīts ar dažādu attālināto un bezkontakta darbību veikšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma