Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirātiskā televīzija turpina uzvaras gājienu, īpaši Lielbritānijā

    Jaunākie raksti

    Televīzijas skatīšanās paradumi noteikti ir mainījušies pēdējo gadu laikā, jo arvien vairāk cilvēki izvēlas maksāt par dažādiem straumēšanas servisiem, un joprojām paralēli tam aug televīzijas pirātisms.

    Nav nekāds pārsteigums, ka joprojām pasaulē pirātiskās televīzijas pārraides ir populāras, īpaši laikā, kad ir ļoti daudz dažādu servisu un grūti atrast īsto. Šī gada pirmajos četros mēnešos vien pirātiskais saturs skatīts 33,6 miljardus reižu. Kā ierasts, topā gozējas ASV un Krievija, kas ir pasaulē lielākās valstis, tomēr tieši Lielbritānija ir pakāpusies šajā “antitopā”, sasniedzot trešo vietu. Iepriekšējā gadā tā bija sestajā vietā, kas nozīmē, ka šajā valstī pirātiskā satura patēriņš tikai palielinās. Ceturtajā vietā atrodas Kanāda, kurai seko Ķīna un Meksika. No Eiropas Savienības valstīm par vispāristāko var uzskatīt Franciju.

    Reklāma

    Avots: muso.com

    Analītiķi noskaidrojuši, ka šāda satura patēriņš nav tieši saistīts ar abonēšanas maksu, jo viens no šī gada populārākajiem seriāliem “Peaky Blinders” ir pieejams bez maksas BBc kanālā. Iespējams, tas saistīts ar šo nelāgo ieradumu meklēt nelegālas pārraides iespējas. Kopumā ir grūti pateikt, kas ir veicinājis pirātiskās televīzijas pieaugumu šajā gadā, bet viens no iemesliem varētu būt daudzo servisu pieejamība un speciālā satura pieejamība katram no tiem.

    Gada sākumā vispopulārākie nelegāli skatītie seriāli bijuši “Euphoria” un “Peacemaker” no HBO, un “The Book of Boba Fett” no Disney+. Bez pārsteigumiem, ka šie TV šovi nāk tieši no abonēšanas servisiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    30.05.2022 10:36

    Galvenais iemesls varētu būt ērtība, jo nevajag abonēt padsmit servisus, pirāti piedāvā all in one servisu.

    Valters
    30.05.2022 10:52
    Reply to  Skābene

    Es pat izteikto to pārliecinošākā formā – iemesls pilnīgi noteikti ir ērtība. Nav problēmas maksāt par pakalpojumu, bet sekot līdzi, kur konkrētais produkts atrodas, nepieciešamība pēc daudziem servisiem ir tiešām nepanesama

    Kristaps
    30.05.2022 12:59
    Reply to  Skābene

    +1! Paši sev iesauj kājā un tad vaino ‘neģēlīgos’ pirātus…. PROTAMS, ka neviens neabonēs ikmeneša servisu lai tikai redzētu vienu- divus seriālus, ko grib redzēt… Turas pie viena servisa ikdienai un pārejais viss kas ir ārpuss tā- tiek kačāts.
    Katra kompānija ieslēdz ‘savā’ straumēšanas servisā savu ”ekskluzīvo” saturu un talāk jau ir likumsakarīgais…

    Būtu kāds kopejais vienots straumēšanas serviss, kur viss ir vienuviet, maksā tur piem. savus 20-40€/mēn atkarīgs no standarta, vidējā vai lielā straumešanas servisa plāna un viss! Skaties jaunako saturu no hbo, netflix, amazon prime, disney+, Hulu, Paramount, iQIYI u.t.t.
    Katram kaut kāds fiksētais piķis nāk sadalīts no ikmeneša maksas + nāk par skatījumiem, gluži kā spotify… tad vēl kādas reklāmvietas kas pelna…. Un visi ir laimīgi.

    Vienīgi kaut kas jādara ar stulbajam mistiskajam autortiesībām, lai nav kā tagad, kur netflixa latvijā 60% saturs ir 90/00šo gadu un viss jaunais kas iznak un ir pieejams US, mums mistiski nav, jo autortiesības….Un ja negribi gaidīt pāris gadus, kamēr mūsu netflixā parādas, tad atkal jākačā…

    Nevis tagad katrs piedavā savu, tad protams, ka neviens neabonēs 2..3..5 servisus lai redzētu no visas bibliotēkas 1 serialu kas patīk, nauda izmesta gaisā!

    davix
    30.05.2022 10:53

    Skaidrojums tam iespējams slēpjas tajā, ka katrs straumēšanas pakalpojums atsevišķi varbūt arī neliekas dārgs. Bet problēma ir tajā apstāklī, ka lai būtu pieejams kaut vismaz vidēja līmeņa saturs – nākas abonēt/kombinēt kopā vismaz 3-4 pakalpojuma sniedzējus. Ar to es domāju iespēju sekot līdzi kādiem 1-3 jauniem seriāliem un noskatīties vismaz 1 jaunu filmu nedēļas nogalēs. Un tad jau tas galīgi vairs nav ne lēti, ne praktiski.

    Jo realitātē, ja esi piemēram Tet klients – labi ja tiek iekļauta vismaz 1 jaunāka filma vai seriāls, kas nav vecāka par pieciem gadiem labi ja reizi 2-3 mēnešos. Pārējā laikā satura papildināšana tiek imitēta, ar vecām (jau 5 reizes televīzijā radītām) filmām, bērnu multenēm vai apšaubāmas kvalitātes krievu filmu/seriālu saturu. Cik ir testēts, ka situācija ar Viaplay, LMT TV ir pilnīgi tas pats. Pieslēdz, 2-3 mēnešos visu noskaties un tad gaidi kādu jaunumu 2 mēnešus.

    Tas solītais jaunais/bagātais video saturs ir tikai reklāmās.

    Rezultātā, lai iegūtu saturu, par kuru tiešām būtu vērts maksāt un tas atbilstu solītajam reklāmās – būtu abonēt vismaz kādus 3 servisus.

    REALAIS
    30.05.2022 10:56

    Anglijā nav “Bezmaksas” BBC. Ja gribi skatīties parasto Televīziju, saucamo “tiešraidi” no klasiskajiem kanāliem jebkuriem, vai jebko no BBC satura jebkādā veidā, ir jāiegādājas TV Licence, kas vien pati par sevi maksā ~185€(159£) katru gadu. Un tad vēl, ja gribi kaut ko vairāk par BBC un bezmaksas kanāliem, jāpiķo diezgan sulīgi par kāda no operatora abonomentu.

    Nav brīnums, ka UK piratizē, legāli skatīties televīziju ar populārākajiem sporta kanāliem ir diezgan šiks pasākums maciņam.

    *TV licence pa tiešo sponsorē BBC kā tādu, un BBC nav komerciālu reklāmu.

    Last edited 1 year ago by REALAIS
    Usinss
    30.05.2022 13:27
    Reply to  REALAIS

    Ne velti Latvijas VIASAT broekri normāli uzpelnas, kad sākas premjerlīga un tuvojas fināls. Latviēsu briti pēkr satelītus ka nograb vien.

    Kristaps
    30.05.2022 13:34
    Reply to  REALAIS

    Fiziska licence mūsdienās jau ir veca prakse.. Ta tāda 70to..90-to gada prase kas bija tai pusē Eiropā lai varētu uzturēt vietējo televīziju un radio līmenī nepārdodoties komerciālismam… Fiziska licene ik gadu jāpērk, jo kaut kad var TV licenču vīrs klauvēt pie durvīm jo tev pie mājas bija antena un ja nebija licene nopirkta, tad bija sodiņš. Mūsdienā mums piemēram 5-10€/mēn klāt pie jebkura vieteja operatora plāna, kā kādu Televīzijas nodokli un būtu ļoti OK! LVRTC tad nevajadzētu baigi kaukt ik gadu no kopējā katla, kur neko neiedod un tad jāknapinās kā tagad ar vecām vācu balādēm un noname filmām u.t.t. Kuras skatās auditorija 60+. Daudz raitāk notiktu HDfinācija TV un radio ziņā, kur joprojam esam vismaz gadus 15 aiz eiropas! Beidzot varētu ieviest DAB+ radio!… Aizejot uz galveno televīzijas māju, arī patlaban zobi jāsakož… Kopš uzbūvēšanas tur nekādi normāli remonti nav veikti! Puskritušas 80to gadu flīžu sienas, grīdas un elpa… Vienīgais kur ir remonti veikti ir ‘studijas’ bet viss pārējais teiktu ir katastrofalā stāvoklī. Galvenā Televīzijas māja skaitās… A atjaunot nevar jo naudiņas nekad kopējā valsts katlā nav…. Man nebūtu žēl samaksāt tos 100€ gadā ja mūsu televīzija un radio paceltos pavisam jaunā kvalitates un satura līmenī, bez bezjēdzīgām kredītaizdevēju,… Read more »

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    bobis
    30.05.2022 12:03

    Viss kas ir paris multfilmas, karibu pirati, bada speles atkartojuma, tikai svetku reizes un tonna kreditreklamas, citas drazas.

    bobis
    30.05.2022 12:08

    Visi krievu seriali pardislocejas no televizijas uz yooutoobu.

    digitalk
    30.05.2022 12:09

    tā kā ctrl+enter nav — pilnīgi līks tulkojums virsrakstā un tekstā par “pirātisko televīziju”. oriģinālā ir par TV satura piratēšanu.

    Usinss
    30.05.2022 13:24

    Galvenā problēma ir tajā, ka ir 20 maksas platformas. Un lai no katras platformas es varētu noskatīties vienu sev interesējošo filmu, seriālu, man jāmaksā abonēšanas maksa. Tur arī ir tā problēma. Tie mantkārīgie autortiesību ****, viņiem nepietiek ar tiem milijoniem un pat milijardiem, ko viņi ieceļ no kinoteātru peļņas, viņi vēl sarežģī šo darbu apskati arī pēc tam, bliežot savas unikālas platformas un ik pa laikam mainot pieejamo sortimentu, jo redziet, kāda cita platforma piedāvāja lielāku piķi, un atgad mēs būsim pieejami tur, vai nedod dievs, saturā bija teikts, ka ir tikai 2 dzimumi un baltais aktieris pateica vārdu “niger” un tas ir rasisms vai šovā bija tikai vīriešu galvenie tēli. Tad šajās situācijā pirātisms ir 10x ērtāks un ātrāks risinājums.
    Un jā, es vispirms eju uz KINO, noskatos (samksāju) un tad torentos citreiz pievienoju savai kolekcijai, ja nu gribēsies pēc 2-3 gadi apskatīties vēlreiz, lai saprastu par ko būs filmas entā daļa…

    Last edited 1 year ago by Usinss
    Jānis
    31.05.2022 09:48

    Nesaprotu jūsu kometārus par naudām! Reāli visu var noskatīties pilnīgi neko nemaksājot. Ja vēl piemeklē labus ad-blokus, tad arī bez uzmācīgām reklāmām. Jā, iespējams “jauno sēriju” nevar redzēt iznākšanas dienā, bet pāris vēlāk. Pirātiskā pasaule rullē.

    digitalk
    31.05.2022 10:32
    Reply to  Jānis

    izskatās, ka tev pamatīgi robi audzināšanā — kā Robins Huds bija noziedznieks, pēc kura cietums ilgojās, tā arī zagt nav labi — tāpēc cilvēki apspriež cenas.

    Reklāma