Web Analytics
More
    Reklāma

    Plānots, ka ātrgaitas satelītu internets “Starlink” sniegs būtisku pienesumu Brazīlijā

    Jaunākie raksti

    “SpaceX” strauji attīsta savu satelītu interneta servisu “Starlink“, izvēršot to aizvien vairāk valstīs. Aizvadītajā piektdienā Īlonam Maskam bija svarīga misija Brazīlijā, kur viņš tikās ar valsts prezidentu Žairu Bolsonaru (Jair Bolsonaro), lai pārrunātu “Starlink” izmantošanas iespējas un šī pakalpojuma būtisko pienesumu lauku skolām un Amazones lietus mežu uzraudzībā.

    Paredzēts, ka “Starlink” sniegs ātra interneta iespējas ap 19 000 lauku skolās Brazīlijā. “SpaceX” šajā ziņā sadarbojās ar bezpeļņas organizāciju “Fight for Peace”, lai nodemonstrētu valdībai “Starlink” tehnoloģijas darbību studentu kopienas centrā, kas atrodas lauku apvidū. Īlona Maska vizīte Brazīlijā norāda, ka “Starlink” šajā valstī jau drīzumā būs publiski pieejams, un vajadzība pēc tā tik tiešām ir acīmredzama.

    Reklāma

    Īlons Masks Brazīlijā tikās gan ar prezidentu, gan sakaru ministru Fabio Faria. Viņi sprieda par tādiem ar “Starlink” pakalpojumu saistītiem jautājumiem kā savienojamība, investīcijas, inovācijas un tehnoloģijas izmantošana, lai ne tikai palīdzētu skolām, bet arī stiprinātu Amazones lietus mežu aizsardzību un Brazīlijas ekonomiku. Šobrīd ap 40 miljoniem jeb 19% Brazīlijas iedzīvotāju, kuri lielākoties dzīvo lauku apvidos, nav piekļuves internetam, tāpēc “Starlink” pakalpojums tur ļoti noderētu.

    Jāpiebilst, ka Čīle pašreiz ir vienīgā Latīņamerikas valsts, kur tiek izmantotas “Starlink” ātrgaitas satelītu interneta sniegtās iespējas. Taču kopumā pakalpojums pieejams jau 32 pasaules valstīs. Nupat arī mēs paši – Kursors.lv – notestējām “Starlink” servisu, par ko plašāk var izlasīt šeit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    22.05.2022 20:54

    Ja tas brīnums vēl būtu par pieņemamu cenu, tad varētu runāt par kaut kādu Maska atbalstu vai pienesumu. Bet tā, lido satelīti, apstaro mani ar nezin kādām frekvencēm. Man kāds apjautājās, vai man to vajag, vai?

    Juris
    22.05.2022 23:51
    Reply to  Jānis

    “apstaro mani ar nezin kādām frekvencēm” – tieši tā, ja nezini, tad paklusē.

    Kristaps
    23.05.2022 15:35

    Vot starlink pienesums – dienvid amērikas džungļos vai plašajos tūkstosiem kilometru ziemeļ amērikas laukos. Kur neviens pat nedomā celt kādu torni un vilkt mobīlo tīklu.
    Nevis Latvijas mazdārziņā kas ir 100km no Rīgas un kur 4G, drīz 5G apstaros no visam pusēm un nets jau ir vairaku desmitu megabitu ātrumā.
    Vienīgi jautajums kā Brazīlijā būs ar pirktspēju… ja gandrīz puse iedzīvotāju dzīvo uz algu zem 500€/men?

    Īlona fani latvijā gan ir stavā sajūsmā!!! Kaut reālu pievienoto vērtību mūsu valstī neredzu šim interneta servisam.

    Reklāma