Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW jaunā elektroauto platforma debitēs 2025. gadā

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāja BMW vadītājs Olivers Cipse apstiprinājis, ka jaunā elektroauto platforma “Neue Klasse” debitēs 2025. gadā un tā būs paredzēta vidējā segmenta automašīnām. Viņš norāda, ka šī platforma spēlēs izšķirošu lomu BMW pārejā uz elektroauto, tai demonstrējot milzīgu izaugsmi tehnoloģijās.

    Uz šīs platformas būvētās mašīnas būs aprīkotas ar jaunās paaudzes elektromotoriem, kā arī citām baterijām – atšķirsies gan šūnu uzbūve, gan arī to ķīmiskais sastāvs. Sākotnēji šī platforma būs plānota vidējā izmēra mašīnām, proti, uz 3. sērijas izmēra elektroauto. Kas attiecas uz elektroauto, tad BMW jau ir elektriska 3. sērija, tiesa, tā tiek piedāvāta tikai Ķīnas tirgū.

    Šī platforma pirmajos gados nebūs domāta, lai ražotu visu, sākot no mazākajām mašīnām BMW piedāvājumā, beidzot ar lielākajiem modeļiem, taču tās lietošana pamazām tiks paplašināta.

    “Neue Klasse” platforma ražošanā nonāks 2025. gadā, kad ražošana pilnvērtīgi sāksies BMW jaunajā rūpnīcā Ungārijas pilsētā Debrecenā. Cipse pagaidām nav atklājis, kādas virsbūves auto sākotnēji tiks ražots uz šīs jaunās platformas. Šobrīd pastāv iespēja, ka tas var būt gan sedans, gan krosovers.

    Cipses pēdējie komentāri gan skaidri liek noprast, ka šī platforma būs paredzēta tikai elektriskajiem jaudas agregātiem. Iepriekš izskanēja runas, ka “Neue Klasse” platformas mašīnās varētu izmantot arī benzīna dzinējus, ražojot vismaz plug-in hibrīdus. BMW apņēmies, ka 2030. gadā puse pārdoto mašīnu būs elektriskas, bet autoražotājs šo robežu cenšas sasniegt vēl ātrāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma