Web Analytics
More
    Reklāma

    Verbatim izlaiž vienreiz ierakstāmu SSD tipa atmiņu

    Jaunākie raksti

    Zīmols Verbatim varbūt bija nozudis no manām acīm, tomēr uzņēmums piedāvā jaunu un ļoti savdabīgu produktu, kas ir vienreiz ierakstāma SSD tipa ārējā atmiņa.

    Liekas, ka jau saknē šim produktam īsti nav jēgas, jo datu pārneses ierīcēm būtu jābūt ar iespēju tos gan nolasīt, gan izmainīt vairākas reizes, tomēr Verbatim ir savs viedoklis par šo. Jaunā 128GB ietilpības SSD atmiņa, kuras nosaukums ir SWOVA128G, būs savienojama caur USB-C 3.2 Gen 1 pieslēgvietu, kas nozīmē, ka rakstīšanas un lasīšanas ātrumi nebūs lielākie. Proti. informāciju nolasīt varēs ar ātrumu 540MB/s, bet ierakstīt vien ar 180MB/s. Šie ātrumi gan neliek domāt par tās vairrākkārtēju izmantošanu.

    Reklāma

    Verbatim uzskata, ka šāda tipa atmiņa nodarēs tāda veida informācijai, kura ir vienkārši jāuzglabā. Piemēram, dažādi grāmatvedības dati un ieraksti, kā arī konfidenciāla informācija vai bildes. Tātad datus, kurus nākotnē būtu jāatver un jānolasa, bet ne jāizmaina. Lai izmantotu šo atmiņu, būs nepieciešama gan speciāla programma, gan vismaz Windows 10 operētājsistēmas versija, kas samazina lietojamības iespēju.

    Pagaidām uzņēmums nav publiskojis SSD atmiņas cenu, kā arī izskatās, ka šis produkts būs pieejams tikai Japānas tirgum. Ārējais cietais disks saņems 10 gadu garantiju, tomēr Verbatim negarantē informācijas atgūšanu problēmu gadījumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis
    06.05.2022 10:41

    Šie nav vnk brāķi kam neizdevās sataisīt Read/Write?

    Uldis
    06.05.2022 19:37

    Vienkāršāk ir noformatēt ārējo cietni uz NTFS, uz Windows ienest datus un pēc tam spraust pie MAC 😄

    digitalk
    06.05.2022 22:06
    Reply to  Uldis

    a tam, suka, Tuxera vai Paragons…

    LAN
    07.05.2022 07:34

    Sanāk ka šis produkts varētu būt diezgan labs pret šifrēšanas ļaunatūrām.

    Krotow
    07.05.2022 21:12

    Vienkāršāk būtu DVD-R atdzīvināt.

    Reklāma