Web Analytics
More
    Reklāma

    Centrālāfrikas Republika kļuvusi par otro valsti, kas akceptē Bitcoin kā likumīgu norēķinu līdzekli

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka kriptovalūtas turpina iet savu uzvaras gājienu, tās akceptējot arvien vairāk uzņēmumiem un arī valstīm. Ziņots, ka Centrālāfrikas Republika kļuvusi par otro valsti, kas akceptējusi kriptovalūtu “Bitcoin” kā likumīgu norēķinu līdzekli. Kā zināms, pirmā valsts, kas spēra šādu soli, ir Salvadora.

    Zināms, ka Centrālāfrikas Republikas vadošās personas vienbalsīgi lēmušas par “Bitcoin” iekļaušanu norēķinu sistēmā. Valsts ziņojumā arī teikts, ka šis lēmums padarot Centrālāfrikas Republiku par “vienu no drosmīgākajām un tālredzīgākajām valstīm pasaulē”.

    Reklāma

    Nav skaidrs, kādi īsti ir iemesli, kāpēc “Bitcoin” kļuvis šajā valstī par likumīgu norēķinu līdzekli. Tomēr tas kaut kādā mērā varētu būt saistīts ar to, ka Centrālāfrikas Republika ir viena no pasaulē nabadzīgākajām valstīm. Tajā arī daudzus desmitu gadu virmojuši dažādi konflikti un tā ir tuva Krievijas sabiedrotā.

    Jāpiezīmē, ka Salvadora kļuva par pirmo valsti, kas 2021. gada septembrī pieņēma “Bitcoin” kā oficiālu valūtu. Šo soli kritizēja daudzi ekonomisti, tostarp Starptautiskais Valūtas fonds, norādot, ka tas palielina finanšu nestabilitātes risku, noziedzību utt.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    29.04.2022 13:51

    Valstīs, kur vietējie norēķinās ar vistām un gliemežvākiem, piemest arī virtuālu naudu, kuras kurss mainās pa 30% pāris dienu laikā, neko nemainīs. Interesanti, ka viņi norēķināsies vietās, kur nav sakaru un elektrības?

    29.04.2022 14:21
    Reply to  Krotow

    tad pa vecam, ar vistām un gliemežvākiem ;)

    Jānis
    29.04.2022 14:28

    Ko par šo visu saka mūsu eksperts?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    29.04.2022 22:14
    Reply to  Jānis

    Mass adoption, vetsīt. Mass adoption

    Skābene
    02.05.2022 09:08

    Vēl janvārī Krievijas centrālā banka aicināja aizliegt kriptovalūtu, bet pēc nonākšanas spitālīgās bomžlandes statusā Krievija uzskata Bitcoinus par valūtu. Likumsakarības redzat!?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    02.05.2022 12:34
    Reply to  Skābene

    Bitcoin statuss Krievijā joprojām ir neskaidrs. Bet tas gan ir skaidrs, ka bitcoin ir daudz noderīgāks parastiem cilvēkiem, nevis valdošajai oligarhijai – kleptokrātijai. Valsts vai oligarhu līmeņa darījumus nevarēs noslēpt ar bitcoin un vēl tāds svarīgs jautājums – ņemot vērā pret Krieviju ieviestās sankcijas, KAS būs darījuma pretējā puse un darījuma objekts?

    Last edited 1 year ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Krotow
    02.05.2022 14:05

    Gribu redzēt ka parastie cilvēki norēķināsies vietās bez elektrības un sakariem. Alternatīva – parastie cilvēki ar podziņtelefoniem.

    Gundars
    29.04.2022 18:31

    Nu jā, ja tu esi pirmā no beigām pēc ekonomiskās attīstības, tad vismaz pasludini sevi par “vienu no drosmīgākajām un tālredzīgākajām valstīm pasaulē”.. un uzreiz jūties vienā līmenī ar pasaules grandiem.
    Un jā – koinam tas arī ir tik lepni, ka nu jau divas absolūti nabadzīgākās pasaules valstis ir izvēlējušās viņu. Tur jāsprāgst no lepnuma!
    Nez vai visa valsts ekonomika savācās kopā viena koina vērtībā? Vai sanāca 0,00…?

    Last edited 1 year ago by Gundars
    Reklāma