Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla mašīnu standartkomplektācijā vairs neiekļauj uzlādes kabeli

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla atteicies no ilggadējās prakses un mašīnu komplektācijā vairs netiek iekļauts uzlādes kabelis. Tagad klientiem tas jāiegādājas par papildus samaksu. Tesla vadītājs Īlons Masks lēmumu steidzis skaidrot ar statistiku – viņš norāda, ka šos kabeļus klienti izmanto ļoti reti, tāpēc to iekļaušana komplektācijā ir izšķērdība. Uzlādes kabelis ar spraudni mājas rozetei maksāja 275 dolārus, bet ar adapteri uzlādes iekārtai nācās šķirties no 400 dolāriem.

    Daudzi šo gājienu salīdzina ar Apple soli, kad kompānija izlēma savu ierīču komplektācijā vairs neiekļaut elektrības spraudni. Tiesa, ja lielai daļai cilvēku mājās tik un tā mētājas kāds elektrības spraudnis no vecajām ierīcēm, tad ar elektroauto tā gluži nav. Tesla mašīnās kādreiz bija iekļauts spraudnis gan parastajai mājas rozetei, gan uzlādes iekārtām. Pēc tam Tesla atteicās no spraudņa uzlādes iekārtām un to varēja piepirkt par papildus samaksu, bet palika vismaz spraudnis mājas rozetei. Lādēt elektroauto no mājas rozetes nav diez ko jēgpilni, jo uzlādes temps ir ārkārtīgi zems, bet tas ir vairāk nekā nekas.

    Pat, ja Maska teiktais par kabeļa reto lietošanu tiešām ir taisnība, paša kabeļa esamība jebkurā gadījumā sniedza zināmu drošības garantiju – ja paliekat uz ceļa, var mēģināt tikt līdz tuvējai mājai un kaut nedaudz palādēt auto tur. Droši vien varam iedomāties vēl citas situācijas, kad uzlādes kabelis bagāžniekā nenāktu par skādi. Ir vēl viena problēma – pat, ja esat gatavs piemaksāt par šo kabeli, Tesla mājaslapā to šobrīd nemaz nevar nopirkt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma