Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” cīnās pret Īlona Maska nokļūšanu pie varas

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka stāsts par Īlonu Masku un “Twitter” jau kļuvis par sava veida sāgu, un tās atrisinājums vēl aizvien ir miglā tīts. Esam jau rakstījuši, ka “Tesla” un “SpaceX” vadītājs kļuva par lielāko “Twitter” akcionāru un gandrīz tika arī uzņēmuma valdē. Pēc tam Masks paziņoja, ka vēlas iegādāties visu “Twitter” par 43 miljardiem ASV dolāru, taču izskatās, ka uzņēmuma vadība to netaisās pieļaut.

    Tapis zināms, ka “Twitter” direktoru padome ir izdevusi jaunu “akcionāru tiesību plānu” ar mērķi bloķēt Īlona Maska centienus kļūt par vienīgo uzņēmuma vadītāju. Paziņojumā presei norādīts, ka šis plāns, kas ir spēkā vienu gadu, pieņemts “pēc nevēlama, nesaistoša priekšlikuma iegādāties “Twitter””. Šāda rīcība finanšu pasaulē pazīstama kā indes tablete. To izmantojot, iespējams bloķēt nevēlamu uzņēmuma pārņemšanu, dodot dažiem akcionāriem tiesības iegādāties vairāk akciju.

    Reklāma

    Šī plāna esamība skaidri un gaiši norāda uz to, ka “Twitter” valde plāno cīnīties pret Maska mēģinājumu pārņemt vadības grožus uzņēmumā. Pats Masks šo darījumu acīmredzot uzskata par lielisku un uzsver, ka “būtu pilnīgi neattaisnojami, ja tas netiktu nodots akcionāru balsojumam”. Viņš arī norāda, ka, ja piedāvājums netikšot pieņemts, viņam būs jāpārskata savas “Twitter” akcionāra pozīcijas.

    Intervijā “TED” konferencē pirms pāris dienām Īlons Masks norādīja, ka viņa galvenā motivācija šajā visā esot saglabāt “Twitter” kā vietu, kur brīvi paust savu viedokli un domas. Viņaprāt, publiskai platformai ārkārtīgi svarīgi ir būt maksimāli uzticamai un iekļaujošai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    19.04.2022 17:38

    Twitter mani nobloķēja par vārdu nigger. Ui ļoti ātri pat.

    ggggg
    22.04.2022 09:44

    Pat ja Maska mērķi ir cēli un 100% nesavtīgi, tas ir normāli, ka kāds cilvēks tā vienkārši var nopirkt labas kvalitātes soctīklu, jo demokrātiskā ceļā nespēj mainīt uzņēmuma politiku? Miljardieru jautājumos palieku vecs un grumpy kā Bernie Sanders. Elon Musk vēl nesen stāstīja, ka viņa bagātība ir tikai vērtība investoru acīs, kā arī ieņēmumu nodoklis esot ļoti liels. Cilvēkam nepieder mājas, dzīvojot īrētos apartamentos. :(
    Nesaistīti – kādu soctīklu šodien iegādājies Tu, lasītāj? Reddit? Varbūt kaut ko no Fortune 500?

    Reklāma