Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes “Vision EQXX” elektriskais konceptauto ar vienu uzlādi nobrauc 1000 kilometrus

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes šā gada sākumā demonstrēja īpaši efektīva elektroauto konceptu “Vision EQXX”, jau tobrīd uzņēmuma pārstāvjiem norādot, ka tā ir pilnībā funkcionējoša automašīna, kas pati spēj braukt. Mercedes apgalvojumus par elektroauto līdz šim neredzēti lielu nobraucamo distanci ar vienu uzlādi apliecināja ar darbiem – šis auto ar vienu uzlādi tik tiešām nobrauca 1000 kilometrus.

    Mercedes brauciens sākās vēsā un lietainā dienā, Zindelfingenes pilsētā Vācijā, kas atrodas netālu no Štutgartes. Maršruts veda pa autobāņiem, šķērsojot Šveices Alpus un Itālijas ziemeļus, bet finišs 11 stundas vēlāk tika sasniegts Francijas Rivjērā. Ceļojuma laikā auto mēroja 1008 kilometrus, sasniedzot elektroauto līdz šim neredzēti augstu efektivitāti – mašīna patērēja 8,7kWh elektrības uz 100 kilometriem. Mercedes apliecinājuši savu tehnoloģiju potenciālu, turklāt uzņēmuma vadītāji norādījuši, ka ļoti daudz no šajā mašīnā izmantotajām lietām ir gatavas sērijveida ražošanai un tās jau tiek iestrādātas jaunās paaudzes mašīnās.

    Lai nenotiktu krāpšanās, vācu biedrības TUV pārstāvji aizlīmēja uzlādes spraudņa vāciņu un pavadīja Mercedes automašīnu tās ceļojumā pāri Centrāleiropai. Pats interesantākais, mašīnai joprojām pietika elektrības 140 kilometru veikšanai. Tas viss pēc 11 stundām un 32 minūtēm, kas pavadītas ne pārāk labos laikapstākļos (temperatūra kalnos nokrita līdz +3-4 grādiem), arī braukšana pa autobāņiem nav pati pateicīgākā, lai sasniegtu rekordus braucieniem ar vienu uzlādi.

    Mercedes valdes loceklis tehnoloģiju jautājumos Markuss Šēfers norāda, ka šādi autoražotājs nodemonstrējis tehnoloģiskās iespējas, uzsverot, ka efektivitāte ir atslēgas vārds šajā panākumā. Viņš veltīja uzslavas inženieriem, kas izstrādāja jaudas agregātu un termoregulācijas sistēmu. Daudzas tehnoloģijas, kā arī zināšanas aizgūtas no Mercedes Pirmās formulas komandas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    16.04.2022 15:56

    Izskatās labi

    Reklāma