Web Analytics
More
    Reklāma

    DHL saņēmis pirmo Mercedes-Benz eSprinter elektrisko mikroautobusu atslēgas

    Jaunākie raksti

    Starptautiski īstenota korporatīvā iepirkuma ietvaros SIA “Domenikss” nodevis SIA “DHL Express Latvia” pirmo eSprinter elektrisko mikroautobusu atslēgas. Pilsētvidē šīs videi draudzīgās automašīnas varēs atpazīt pēc zaļas lapas uz dzeltenā mikroautobusa sāniem.

    “Šis vadošā kurjerpasta piegādes uzņēmuma solis ir spilgts piemērs tam, ka arī Latvijā ir sākusies uzņēmumu pārorientācija uz bezizmešu auto parku. To veicina virkne faktoru – sākot ar pragmatisku elektrisko transportlīdzekļu sniegto priekšrocību novērtējumu, un beidzot ar globālo korporāciju nospraustajiem mērķiem tuvāko desmitgažu laikā sasniegt CO2 neitralitāti,” saka Vitālijs Ročans, SIA “Domenikss” komercdirektors, valdes loceklis.

    “Deutsche Post DHL Group” ir noteicis mērķi, ka līdz 2030. gadam 60% no uzņēmuma globālā auto parka, jeb 80 000 transporta vienību ir jābūt ar elektrisko piedziņu. Savukārt 2050. gadā uzņēmuma loģistikai jāsasniedz nulles emisija. Šo mērķu sasniegšanā nozīmīgs partneris ir “Mercedes-Benz AG”, kas, savukārt, ir nospraudis mērķi klimatneitralitāti sasniegt jau līdz 2039. gadam.

    Krists Ezeriņš, SIA “DHL Express Latvia” vadītājs, atzīst – Latvijā šis ir pirmais solis pretī “Deutsche Post DHL Group” mērķim, kam sekos arī nākamie. “No vides perspektīvas ieguvumu jutīsim ilgākā laika periodā, taču mūsu klienti, pateicoties iespējai izmantot sabiedriskā transporta joslas, būtiski īsāku sūtījuma piegādes laiku baudīs jau no pirmās dienas,” saka K. Ezeriņš. “Redzot, cik mērķtiecīgi attīstās tehnoloģijas, lai kāpinātu akumulatoru kapacitāti, ceram, ka jau pārskatāmā nākotnē elektriskos mikroautobusus ar DHL logotipu uz sāniem redzēsim arī ārpus pilsētām.”

    Piegādātie eSprinter mikroautobusi ir aprīkoti atbilstoši DHL vajadzībām. Kravas nodalījumā uzstādīti ergonomiski plaukti sūtījumu novietošanai, un automobiļi ir aprīkoti ar automātisku durvju aizslēgšanās sistēmu, kas uzlabo šofera un sūtījumu drošību. Uzstādīts arī papildu apgaismojums kravas nodalījumā, kā arī novietne kravas ratiņu glabāšanai.

    Abi uzņēmumi ir gandarīti par aizsākto sadarbību un pauž ticību, ka DHL elektrisko mikroautobusu parādīšanās pilsētas ielās iedrošinās aizvien vairāk uzņēmumu izvērtēt elektriskā transporta priekšrocības.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma