Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks iegādājies daļu no “Twitter”

    Jaunākie raksti

    Saskaņā ar vakar, 4. aprīlī, publicēto pieteikumu, “Tesla”, “SpaceX” un citu kompāniju vadītājam, tehnoloģiju entuziastam Īlonam Maskam tagad pieder arī daļa no “Twitter”. Šo darījumu viņš noslēdzis 14. martā, iegādājoties 9,2% no mikroblogošanas vietnes, kļūstot par lielāko “Twitter” akciju turētāju. Īsti jau nav pārsteigums par šādu Maska soli, jo viņš pazīstams arī kā aktīvs tvītotājs, kurš “Twitter” nereti izmantojis kā aptauju rīku, lai iegūtu savu vairāk nekā 80 miljonu sekotāju viedokli kādā jautājumā.

    Ziņots, ka Maskam piederošā “Twitter” akciju vērtība piektdien pēc tirgus slēgšanas apstājusies pie 2,89 miljardu USD atzīmes. Viņam piederošās akcijas tiek klasificētas kā pasīvā akciju pakete, taču tas nenozīmē, ka Masks vēlāk nevarētu to mainīt un kļūt par aktīvo akcionāru un līdz ar to aktīvi piedalīties lēmumu pieņemšanā. Izskatās, ka tam viņš pievērsies jau tagad, aptaujājot savus “Twitter” sekotājus par to, vai vietnē nepieciešama ierakstu labošanas (edit) iespēja.

    Reklāma

    Iespējams, viens no iemesliem, kāpēc Īlons Masks izlēma iegādāties daļu no “Twitter”, ir vēlme mainīt vietnes politiku, šauboties, vai uzņēmums īsti izprot un ievēro vārda brīvības principus. Viņš pat bija izveidojis aptauju, lai saprastu, kāds ir viņa sekotāju viedoklis par to.

    Masks pēc tam norādījis, ka, ņemot vērā, ka “Twitter” de facto kalpo kā “publiskais pilsētas laukums, vārda brīvības principu neievērošana būtiski grauj demokrātiju”. Tā kā “Twitter” akcijas Masks iegādājās marta vidū, gan šī aptauja, gan pārējie viņa komentāri par “Twitter” un vārda brīvību, izteikti pēc tam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma