Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektriska BMW 3. sērija pagaidām radīta tikai Ķīnas tirgum

    Jaunākie raksti

    3. sērija gadu no gada ir BMW viens no vislabāk pārdotajiem auto un ražotāja panākumu atslēga. Skaidrs, ka arī 3. sērija laika gaitā tiks elektrificēta un piedāvāta visā pasaulē, bet kā pirmie elektrisko 3. sēriju saņēmuši BMW klienti Ķīnā. Modelis ar nosaukumu “i3 eDrive35L” ir konstruēts uz 3. sērijas pagarinātās garenbāzes versijas – šī versija ir par 11,5 centimetriem garāka nekā standarta versija, kas pieejama citviet pasaulē, arī pie mums Eiropā.

    Elektriskā 3. sērija Ķīnas tirgū izmanto to pašu jaudas agregātu sistēmu, kas pieejama citos aktuālajos BMW elektriskajos modeļos, proti, “i4”, “iX” un “iX3”. Tā ir 5. paaudzes eDrive sistēma. Tāpat tā būs pirmā 3. sērija pasaulē, kas aprīkota ar jauno iDrive 8 multimediju sistēmu.

    Ražotājs dalījies arī galvenajos auto parametros – mašīna attīsta 281 zirgspēku, līdz 100km/h ieskrienās 6,2 sekundēs, bet ar pilnu bateriju var nobraukt ap 510 kilometriem, tiesa, tas ir ķīniešu testu ciklā (CLTC). Baterijas izmantojamā ietilpība ir 66,1kWh, bet ātrās uzlādes vietās to varēs lādēt ar 95kW jaudu, kas ir mazāk nekā BMW elektriskajiem modeļiem Eiropā – tie spēj lādēties ar 150kW jaudu.

    BMW lēmumu piedāvāt elektrisku 3. sēriju tieši Ķīnā pamato ar faktu, ka šis modelis Ķīnā bija populārākā izvēle savā klasē, turklāt, ņemot vērā milzīgo pieprasījumu pēc elektroauto visā Ķīnā, elektriskas versijas piedāvāšana šķiet likumsakarīga. Modelim pielāgota un nedaudz izmainīta balstiekārta, lai elektriskā versija labāk tiktu galā ar Ķīnas ceļiem.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma