Web Analytics
More
    Reklāma

    Northvolt izziņo bateriju ražošanas rūpnīcu Vācijā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto bateriju ražošanas uzņēmums Northvolt paziņojis, ka uzņēmums būvēs bateriju ražošanas rūpnīcu Vācijā. Tā kļūs par trešo Northvolt rūpnīcu. Uzņēmums sadarbojas ar vairākiem Eiropas lielajiem autoražotājiem, tostarp Volkswagen un Volvo, lai nākotnē šo autoražotāju elektroauto apgādātu ar baterijām.

    Rūpnīca tiks būvēta Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes teritorijā, Vācijas ziemeļos. Viens no iemesliem, kāpēc rūpnīca tiks būvēta tieši šajā Vācijas daļā ir fakts, ka šajā federālajā zemē lielākoties tiek izmantota elektroenerģija no atjaunojamiem resursiem, piemēram, vēja parkiem jūras piekrastē un arī pašā jūrā. Citviet Vācijā elektrības ieguvei plašāk izmanto fosilo kurināmo. Plānots, ka rūpnīcā katru gadu tiks saražotas baterijas ar kopējo ietilpību 60GWh, ar baterijām pamatā apgādājot Eiropas tirgu.

    Kopā ar abām pirmajām bateriju ražošanas rūpnīcām, Northvolt ap 2025. gadu spēs saražot baterijas ar kopējo ietilpību ap 170GWh, kas uzņēmumu padarīs par vienu no galvenajiem bateriju ražotājiem un piegādātājiem Eiropā. Northvolt turpat rūpnīcas teritorijā apņēmies izveidot pārstrādes daļu, lai tiktu galā ar vecajām, nolietotajām baterijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma