Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukrainas valdība nepieciešamākā iegādei izmanto arī saziedoto kriptovalūtu

    Jaunākie raksti

    Cenšoties atbalstīt Ukrainu karā pret Krieviju, finansiālu artavu sniedz gan valstis, gan arī uzņēmumi un atsevišķi cilvēki. 21. gadsimtā ziedojumus iespējams veikt arī kriptovalūtās, ko daudzi labprāt dara. Izmantojot “Bitcoin” un “Ethereum”, Ukrainas valdība iegādājas nepieciešamāko, tostarp degvielu, pārtiku un militāro aprīkojumu. Ziņots, ka šādā veidā iztērētas kriptovalūtas nu jau vairāk nekā 10 miljonu ASV dolāru vērtībā.

    Blokķēdes dati liecina, ka saziedotā kriptovalūta vispirms nonāk valdības digitālajos makos ko izveidojusi Kijevā bāzētā kriptovalūtu birža “Kuna”. Tālāk šie līdzekļi tiek sadalīti pa citiem digitālajiem makiem un attiecīgi iztērēti dažādiem mērķiem. Februāra beigās bija saziedotas kriptovalūtas vairāk nekā 16 miljonu ASV dolāru vērtībā. Tās nonākušas trīs digitālajos makos, kas saistīti ar Ukrainas aizsardzību pret Krievijas iebrukumu. Divi digitālie maki satur bitkoinus, trešais – “Ethereum”.

    Reklāma

    “Kuna” dibinātājs Maikls Čobanians norāda, ka pašreiz kriptovalūta tiek izmantota lielākoties nelielos darījumos  – pārtikas, degvielas iegādei. Savukārt par lielākiem pirkumiem samaksa tiek veikta tradicionālā veidā. Viņš arī norāda, ka norēķini ar kriptovalūtu notiek lielākoties bez aizķeršanās un tie ir ātrāki salīdzinājumā ar tradicionālajiem maksājumu veidiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    03.03.2022 13:05

    – Who could have predicted this?…
    – Literally anyone with half a brain

    Reklāma