Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS Vivobook 13 Slate OLED (T3300) planšetdatora apskats

    Jaunākie raksti

    ASUS Vivobook 13 Slate OLED (T3300), visticamāk, būtu dēvējams par nišas produktu, lai arī šis planšetdators ir gana pieejamas cenas, viegls, ar OLED ekrānu, irbuli komplektā un ciešamu akumulatora darbības laiku. Vivobook 13 Slate OLED pat darbina Windows 11, nevis Android, kas arī nāk par labu šim planšetdatoram.

    Par sliktu Vivobook 13 Slate OLED runā tā salīdzinoši vājie dzelži un daļēji arī izvēlētie uzbūves materiāli, jo planšetdators nežēlīgi pievelk putekļus un pirkstu nospiedumus.

    Reklāma

    Sākumā biju dikti skeptisks pret Vivobook 13 Slate OLED, bet pēc dažām dienām to pat izdevās iecienīt. ASUS paši dēvē Vivobook 13 Slate OLED par nelielu televizoru, lai arī ko tas nenozīmētu. Jā, te ir ērti un visai patīkami noskatīties kādu filmu. OLED ekrāns piedod ierīcei savu šarmu, bet šis laikam ir kādas iepriekšējās paaudzes OLED, jo tam ir švaki skatu leņķi un attēls izskatās visai pikseļots.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: Intel Pentium Silver N6000 1.1 GHz (4M Cache, līdz 3.3 GHz, 4 kodoli)
    • Videokarte: Intel UHD Graphics
    • Ekrāns: 13.3 collas, OLED, 1920 x 1080, 16:9, 60 Hz, glancēts, 550 cd/m², skārienjutīgs, PANTONE Validated
    • RAM: 8 GB LPDDR4X
    • SSD: 256 GB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD
    • Pieslēgvietas: 2x USB 3.2 Gen 2 Type-C (ārējam ekrānam DisplayPort + Power Delivery), 1x 3.5mm Combo Audio Jack, microSD karšu lasītājs
    • Bezvadu savienojumi: Wi-Fi 6 802.11ax + Bluetooth v5.2 (Intel Wi-Fi 6)
    • Tīmekļa kamera: 5 megapikseļu + 13 megapikseļu galvenā kamera
    • Izmēri: 30.99 x 19.00 x 0.79 ~ 0.79 cm
    • Svars: 0.78 kg
    • Akumulators: 50 Wh, ar 65 W USB Type-C lādētāju
    • Papildus: tastatūra, irbulis komplektā
    • Programmatūra: MyASUS (Splendid, Tru2Life, WiFi SmartConnect, Link to MyASUS, TaskFirst, Live update, ASUS OLED Care, AI Noise Canceling)
    • Cena: testam saņemtais dators varētu maksāt ap 650 līdz 750 eiro (Latvijā to vēl nevar iegādāties apskata tapšanas laikā)

    Izskats un uzbūve

    Vivobook 13 Slate OLED pircējs uzreiz tiek pie pilna komplekta – kastē atrodas pats planšetdators, tastatūra, atbalsta peka un irbulis ar vairākiem uzgaļiem. Ir neliela Lego komplekta salikšanas sajūta, bet nekas traks.

    Pati planšetdatora daļa ir veiksmīgi nostrādāta, aizmuguri klāj metāls, priekšpusē ir izturīgs 13.3 collu ekrāns. Visas pieslēgvietas izvietotas kreisajā sānā, labais sāns atstāts skaļuma regulēšanai. Apakšdaļā ir tastatūras pievienošanas kontakts, bet augšā ieslēgšanas poga. Ieslēgšanas pogā iekšā ir pirkstu nospiedumu nolasītājs.

    Jāņem vērā, ka Vivobook 13 Slate OLED ir divas Type-C pieslēgvietas (abām ir DisplayPort + Power Delivery), bet nav nevienas parastās Type-A pieslēgvietas. Toties Vivobook 13 Slate OLED ir microSD kartes lasītājs un austiņu pieslēgvieta.

    Atbalsta kāja ir no plastmasas, bet tā pie Vivobook 13 Slate OLED klāt turas ar magnētu. Te gan jānorāda, ka atbalsta pekai ir tendence nokrist, ja mēģināsi pieregulēt ekrāna sagāzumu, nepiespiežot ar roku klāt atbalsta peku pie paša planšetdatora.

    Tastatūras daļa sargā ekrānu, tā pie Vivobook 13 Slate OLED arī stiprinās ar magnētu. Laikam jāsaka, ka tastatūra pati par sevi ir visai ērta, bet tā ir plāna un visai graboša. Tastatūras daļai arī ir tendence savākt visus uz galda esošos putekļus.

    Jāsaka, ka no tik kompaktas ierīces nebiju gaidījis šāda izmēra 65 W barošanas ierīci. Tak sen jau pieejami kompaktie GaN lādētāji ar pietiekamu jaudu. Arī irbulis pie Vivobook 13 Slate OLED pieķibināms ar niecīgu, magnētisku turētāju, kas par sevi nesniedz to labāko iespaidu.

    Kamera kaut cik jēdzīgi strādā tikai izcilos gaismas apstākļos:

    Ekrāns

    Rodas sajūta, ka Vivobook 13 Slate OLED izmanto kādu paaudzi vecāku OLED ekrānu, jo tas ir ar salīdzinoši vājiem skatu leņķiem, kontrasts nešķiet ideāls un arī pikseļi ir izšķirami viens no otra.

    Tehniskajos datos norādīt, ka Vivobook 13 Slate OLED ir 550 cd/m² ekrāna spilgtums, bet uz aci šķiet, ka ir ne vairāk par 400 cd/m². Diemžēl šoreiz Spyder ekrāna kalibrators nenāk talkā, jo tas nesaprotas ar OLED tehnoloģiju.

    Ja Vivobook 13 Slate OLED ekrānu salīdzina ar jebkuru citu līdzīgas cenas klēpjdatoru, tad viennozīmīgi uzvara ir Vivobook 13 Slate OLED kabatā. Te gan jāņem vērā, ka pats ASUS ražo arī 15.6 collu klēpjdatorus cenā ap 800 eiro, kam ir jaudīgi dzelži un arī OLED ekrāns.

    Vivobook 13 Slate OLED ekrāns atbalsta irbuļa ievadi, līdzi tiek dots aktīvais irbulis (lādējams ar līdzi dotu vadu) ar 4096 piespiediena līmeņiem, bet izskatās, ka tas nespēj noteikt irbuļa novietojumu leņķī pret ekrānu, kā tas ir Apple planšetdatoru irbulim.

    Programmatūra

    Vivobook 13 Slate OLED darbina Windows 11, te nekādi pārsteigumi neseko. Pie iestatīšanas var izvēlēties neuzstādīt drausmīgo Makafeja antivīrusu. Datorā ir MyASUS programma, kas atbild par atjauninājumiem, OLED ekrāna saudzēšanu, akumulatora taupības režīmiem un viedāku Wi-Fi savienojumu.

    Te tikai piebildīšu, ka Wi-Fi nevajag padarīt viedu, jo tas ik pa laikam nozīmē savienojuma zudumu.

    Veiktspēja

    Vivobook 13 Slate OLED darbina visai lēnīgs Intel Pentium Silver N6000 1.1 GHz procesors. Var izvēlēties starp 4 GB un 8 GB RAM, noteikti ņem 8 GB. Arī atmiņas ir tikai 128 vai 256 GB. Pēc tehniskās lapas izskatās, ka 256 GB versijā atmiņa ir ātrāka (M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD), kamēr 128 GB versijā pieejama arī eMMC tipa lēnā atmiņa.

    Labā ziņa ir tā, ka Pentium procesors veiktspējas testu laikā nepārkarsa. Bet PassMark testā ir zemākais mums bijušais novērtējums.

    Vērtēju, ka Vivobook 13 Slate OLED veiktspējas ziņā aptuveni atbilst stipri padzīvojušam klēpjdatoram ar Intel 3. vai 4. paaudzes i5 procesoru un 6 GB RAM (šāds dators ir lietošanā ģimenes loceklim). Protams, Windows 11 nevarēsi uzstādīt kopā ar Intel 3. vai 4. paaudzes procesoru.

    Visos veiktspējas testos Vivobook 13 Slate OLED pamatīgi atpaliek no moderniem klēpjdatoriem ar Intel Core procesoriem. Arī SSD tipa atmiņa ir lēnīga, un tas viss kopā ikdienu padara nedaudz bremzētu.

    Šis ir otrs zemākais Cinebench rezultāts. Arī PC Mark Modern Office testā šis planšetdators ir otrs lēnākais aiz HP 250 G7.

    Spēles ar Vivobook 13 Slate OLED nespēlēsi gandrīz nekādas. Varbūt kaut kādus platformerus varēs te palaist. Thimbleweed Park noteikti darbosies. Lēnīgums jūtams arī iestartējot šo planšetdatoru, atjauninājumu laikā un dažkārt, kad vaļā ir vairākas ne pārāk prasīgas programmas.

    Tāpat jāsaka, ka Vivobook 13 Slate OLED jau 8 GB RAM un ātrās 256 GB atmiņas versijā ir problēmas atskaņot YouTube video ar 1080p izšķirtspēju un HDR. Kāpēc HDR? Jo Vivobook 13 Slate OLED ir HDR ekrāns. Skaņa tik plānai ierīcei gan ir tīri pieņemama.

    Akumulators

    ASUS pats sola, ka Vivobook 13 Slate OLED ir 9.5 stundu akumulators, bet te ļoti lielu lomu spēlē salīdzinoši spilgtais OLED ekrāns. Ja būsi to iestatījis spilgti, neko vairāk par 6.5 stundām neredzēsi. Ikdienas režīmā ar vidēji spilgtu ekrānu Vivobook 13 Slate OLED varētu nodzīvot 7 vai 7.5 stundas.

    Nobeigumā

    Vivobook 13 Slate OLED cenu kategorija ir aptuveni pielīdzināma Apple jaunākajam iPad Air, kad tam klāt piepirkta vai nu tastatūra, vai arī Pencil irbulis. Vivobook 13 Slate OLED uzreiz komplektā nāk ar tīri lietojamu, bet drusku grabošu tastatūru un visai feinu irbuli. Irbulim ir dažādas cietības uzgaļi, bet irbulis nereģistrē sagāzumu pret ekrānu, kā to dara Apple oriģinālais irbulis.

    Windows 11 droši vien var uzskatīt par šī planšetdatora plusu, bet te jāņem vērā, ka jau 8 GB RAM un ātrākā no lēnajām atmiņām ikdienu var padarīt saraustītu. Tas jau kaut ko norāda, ja planšetdators netiek galā ar YouTube video, kas palaist ekrāna maksimālajā tehnisko iespēju klāstā.

    Vivobook 13 Slate OLED noteikti uzskatāms par tiešu Microsoft Surface datoru konkurentu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma