Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukrainas kara dēļ nopietni apgrūtināta Volkswagen koncerna elektroauto ražošana

    Jaunākie raksti

    Volkswagen koncerns paziņojis, ka šonedēļ uz laiku apturēta elektroauto ražošana divās rūpnīcās Vācijā, jo Krievijas iebrukums Ukrainā ietekmējis detaļu piegādi no Ukrainas. Tas attiecas uz Audi, Volkswagen un Cupra elektriskajām mašīnām, kas tiek būvētas, izmantojot speciāli elektroauto paredzēto MEB platformu.

    No otrdienas līdz piektdienai darbs apturēts rūpnīcā Cvikavā, bet no trešdienas līdz piektdienai darbs nenotiks Drēzdenē. Koncerna pārstāvis intervijā Automotive News norādījis, ka Volkswagen saņem detaļas no vairāk nekā 40 tūkstošiem piegādātāju visā pasaulē. Vairāki piegādātāji atrodas Ukrainas rietumos, tāpēc pašreizējā situācija var radīt nopietnus apgrūtinājumus piegāžu izpildē.

    Cits Volkswagen koncerna zīmols Škoda pagaidām neziņo par problēmām ražošanā, pilnvērtīgi turpinoties “Enyaq iV” un “Enyaq Coupe iV” ražošanai. Pagājušās nedēļas beigās Volkswagen izveidoja darba grupu, kuras uzdevums ir analizēt notikumus Ukrainā un to, kā tas var atsaukties uz Volkswagen darbību. Volkswagen ir piegādātāji Krievijā un tiks izvērtēta sadarbības turpināšana.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Normunds
    02.03.2022 13:35

    Grētai par šo nekas nav sakāms?

    Igors
    02.03.2022 15:58
    Reply to  Normunds

    comment image?itok=qHS9cXWx

    Krotow
    02.03.2022 19:34
    Reply to  Normunds

    Grēta var doties turpat kur krievu kuģis. Lai gan būtu interesanti uzzināt viņas viedokli. Karš taču ir baigā ekoloģiskā šmuce pa tiešo.

    bobis
    03.03.2022 06:46

    Ja ar divas specigas vacu kajas, neko citu nevajag.

    Eva
    04.03.2022 11:01

    Škoda Enyaq arī ir problēmas ar ražošanu un attiecīgi ar piegādēm- https://autonoid.com/skoda-production-cuts-sound-ukraine-and-russia-risk-warnings/

    Reklāma