Web Analytics
More
    Reklāma

    Mobilās lietotnes, kas palīdzēs noskaidrot, vai prece ražota Krievijā

    Jaunākie raksti

    Neseno notikumu rezultātā, ieskaitot to, ka Krievija iebrukusi Ukrainā, daudzi vēlas saraut attiecības ar šo valsti. Piemēram, latvieši, iegādājoties dažādas preces, nu kļuvuši vērīgāki, meklējot uz iepakojuma informāciju – No kurienes tā nāk? Kur ražota?, lai neviļus neiegādātos kādu Krievijas ražojumu. Taču nereti preces ražotājvalsti uz iepakojuma nemaz nenorāda vai arī tā ir svešā valodā. Kā citādāk uzzināt, kur produkts ražots? Arī šajā jomā talkā nāk tehnoloģijas, un ir radītas vairākas bezmaksas, ar “Android” un “iOS” ierīcēm saderīgas lietotnes, kas ļaus ātri un vienkārši noskaidrot, vai konkrētā prece ir ražota, piemēram, Krievijā.

    1. Made in” – lietotne ar skaidru nosaukumu, kas ātri pateiks, kur produkts ražots. To var izdarīt, gan noskenējot preces svītrkodu, gan to manuāli ievadot. Tā pieejama gan “Android“, gan “iOS” lietotājiem. Pati arī izmēģināju to – nekādas problēmas neradās, kodu ir iespējams noskenēt pāris sekunžu laikā, uzskatāmi parādot, no kuras valsts produkts nācis.

    Reklāma

    2. “Find Product Made in Country by Barcode Scan” ir lietotne ar līdzīgām iespējām. Preces svītrkodu var gan noskenēt, gan ievadīt manuāli un pāris sekunžu laikā noskaidrot, no kuras valsts konkrētā prece oriģināli nākusi. Iegūtos rezultātus iespējams arī kopīgot ar citiem. Šī lietotne gan ir pieejama tikai “Android” ierīcēs.

    3. “Barkode – Made in?” ir domāta “iOS” ierīcēm un darbojas līdzīgi kā iepriekšējās. Papildus tam lietotājs var izveidot sarakstu ar iecienītākajām valstīm, uzņēmumiem un produktiem, un lietotne automātiski paziņos, ja prece, ko skenē, ir no šī saraksta. Arī šo lietotni izmēģināju. Produktu var noskenēt bez problēmām, ātri un vienkārši, kā arī informācija ir precīza. Tāpat es varu redzēt skenēto produktu vēsturi, bet tas gan man pašai nešķiet tik svarīgi.

    4. “Boycott” – manuprāt, interesanta lietotne, kas dod iespēju ne tikai noskenēt svītrkodu un uzzināt, kur ražots attiecīgais produkts, bet arī laicīgi izvairīties no konkrētas valsts preču iegādes. Lietotājam ir iespēja atzīmēt, kuras valsts produktus viņš nevēlas iegādāties, un, skenējot svītrkodu, lietotne paziņos, ja attiecīgā prece nāk no šīs valsts. Papildus tam iespējams arī iegūt plašāku informāciju par produktu, lietotnei automātiski savienojoties ar “Google” meklētāju. Tā pieejama gan “Android“, gan “iOS” lietotājiem.

    Šajā īsajā eksperimentā izmēģināju trīs no četrām augstāk minētajām mobilajām lietotnēm. Tās darbojas diezgan vienkārši, bez piepūlēm ļauj noskenēt preces svītrkodu un uzzināt, kur tā ražota. Man pašai personīgi vislabāk patika lietotne “Made in”, jo tā ir ļoti vienkārša un nesniedz lieku informāciju, tikai to, kur produkts ražots. Taču tiem, kuri vēlas izvairīties no konkrētu valstu produktiem, noteikti iesaku “Boycott”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    24.02.2022 11:21

    Tad jau – cik ātri kaimiņu veikalu tīkls MERE atvērās, tik ātri būs jāklapē ciet?

    Ēriks
    26.02.2022 06:25

    Es ceru ka nē
    Man viņš patīk. Liela izvēle.

    Diginauts
    24.02.2022 12:09

    Pērkot krievu preces tu sponsorē Ukraiņu spridzināšanu.
    Jo vieglāk putlers var spridzināt citur, jo vieglāk viņam sākt spridzināt te.
    Tieši tik vienkārši.

    erv
    24.02.2022 12:09

    Visas šīs appas rāda pilnekrāna reklāmas, kas mazliet kaitina (zinu jau par bezmaksas sieru, jā), un Voycott vispār šķiet ka bez reģistrācijas neko negrib rādīt.

    Skaks
    24.02.2022 13:47
    Reply to  erv

    Adguard nāks talkā, kas lieliski sevi parāda. Pat Google play šī aplikācija neparādās, jo reāli bloķē visas reklāmas 😄Pats izmantoju ikdienā 😏

    Artis
    24.02.2022 12:11

    Kremļa trollis?

    Moman
    24.02.2022 12:13

    Maksimas produkti. Ļoti “izcila” aplikācija.😂😂😂😂

    inbound6949741939387273079.jpg
    GustavsP
    24.02.2022 12:49

    Bez reklāmām būs, ja apskatīs svītru koda sākumu, krievijā ražotas preces svītru kods sākas ar 46.

    karlis
    24.02.2022 15:36

    Latvijai ir piešķirts 475

    Jānis
    24.02.2022 18:43

    Pilnīgs diletantisms!
    Svītrkods parāda, kurā valstī ir piešķirts svītrkods, nevis kur tas ir ražots. Jā, taisnība, lielākajai daļai produktu svītrkods tā arī tiek piešķirts ražotāja valstī, bet tikpat labi produkts var tikt ražots kaut kādā Švumšvumbāzijā, bet svītrkodu pieprasījis un uzlicis ir izplatītājs Latvijā, jo ražotājs preci ir atsūtījis bez svītrkodiem. Jūs pat iedomāties nevarat, cik daudz Ķīnā ražotiem draņķiem mūsu tirgū ir Latvijas svītrkods. To skaits ir mērams simttūkstošos!

    digitalk
    24.02.2022 21:34
    Reply to  Jānis

    piedod, ka iejaucos šajā smalkajā prātojumā, bet ja kods ir reģistrēts kādā valstī, tad šīs konkrētās valsts tirgonis vēlas gūt ienākumus un, ja runa tagad ir par konkrētas valsts businesmeņu boikotēšanu, lai šīs valsts kasē neieripo tava godīgi pelnītā nauda kara finansēšanai, tad svītrkods ir gana labs kritērijs.

    Martins
    24.02.2022 23:26
    Reply to  Jānis

    Pilnībā piekrītu, paskatīsimies uz piemēru bildē, uz iepakojuma rakstīts ka ražots “Ķīnas Tautas Republikā (ĶTR), bet svītru kodu skanējot, tasparādīs ka produkts ražots Latvijā

    IMG_2971.jpg
    Martins
    24.02.2022 23:18

    Pēc svītrkoda nevar pateikt produkta ražotāju, bet gan svītrkoda izcelsmi (produkts ražots Ķīnā, bet iepakojums ar svītrukodu Latvijā, visas aplikācijas uzrādīs ka izcesmes valsts ir Latvija).

    Opis
    03.03.2022 16:25
    Reply to  Martins

    Nu izbeidz. “46” jau ir labs sākums lai kaut cik kontrolētu ko pērkam.

    Reklāma