Web Analytics
More
    Reklāma

    Investē 40 miljonus eiro Baltijas lielākā un energoefektivākā datu centra izveidē

    Jaunākie raksti

    Investējot 40 miljonus eiro, Tallinā atklāj Baltijas reģionā lielāko un energoefektīvāko datu centru, kas būtiski palielinās Baltijas valstu eksporta potenciālu datu glabāšanas jomā.  Ceturtdien, 17. februārī, atklāta pirmā no trim datu centra kompleksa ēkām 14,5 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Plānots, ka jaunajam datu centram būs nozīmīga turpmākā ietekme uz reģiona kopējo digitalizāciju un e-komercijas attīstību. Iedzīvotājiem tas nozīmēs labāku piekļuvi e-pakalpojumiem, kā arī mazāku ietekmi uz vidi un mazāku energoresursu patēriņu

    Greenergy datu centra valdes loceklis un datu centra izveides idejas autors Kerts Everts (Kert Evert): “Greenergy datu centra izveide – no dibināšanas līdz atvēršanai –,  prasīja vairāk nekā piecus  gadus, un šajā procesā piedalījās speciālisti no sešām valstīm. Šodien atklātais komplekss atbilst visiem augstākajiem starptautiskajiem drošības standartiem, un tā mērķis ir panākt par 25% augstāku energoefektivitāti nekā šobrīd vidēji tirgū. Tehnoloģiski runājot, mēs esam pasaules absolūtajā virsotnē. Šodien atklātās pirmās ēkas platība ir 14 500 kvadrātmetru, bet kompleksa kopējā plānotā jauda ir 31,5 MW, kas ir apmēram tikpat, cik enerģijas patērē neliela pilsēta.

    Reklāma

    Igaunijas uzņēmējdarbības un informācijas tehnoloģiju  ministrs Andress Suts (Andres Sutt):  “Datu centri ir mūsdienu un nākotnes digitālās sabiedrības fiziskais pamats, bez kura mūsu dzīvesveids un uzņēmējdarbība vairs nav iedomājama. Greenergy augstākā līmeņa energoefektivitātes datu centrs paaugstinās Baltijas reģiona valstu ekonomikas konkurētspēju un radīs nepieciešamo infrastruktūru digitālajai transformācijai. Līdz šim Igaunijā nebija šādas digitālās infrastruktūras, un jaunais datu centrs ievērojami paaugstinās nozarē strādājošo uzņēmumu konkurētspēju. Tas arī radīs piemērotus apstākļus ārvalstu uzņēmumiem kāpināt jaunu pakalpojumu apjomus Igaunijas un visas Baltijas tirgū”.

    Ņemot vērā to, ka datu centram ir jābūt gatavam neparedzētām situācijām un vienmēr atvērtam, ikviena nozīmīga atbalsta sistēma tiek dublēta. Tāpat regulāri tiek veidotas datu kopijas arī daudzām rezerves sistēmām. Datu centra komplekss būs pieslēgts astoņiem dažādiem optiskiem kabeļiem, kas ēku savienos no četrām dažādām pusēm.

    Par datu centra drošību rūpējas apsardzes žogi, ceļu bloki, rotējošas kameras ar kustības un siltuma sensoriem, bet visu ēku kompleksu nosedz 360 grādu novērošanas kameru sistēma. Piekļūt datu centram varēs tikai ar personīgām atļaujām, ko cita starpā nodrošinās biometriskā identifikācija.

    Datu centra izveidei finansējumu nodrošina fonds Three Seas Initiative Investment Fund, kurā savus līdzekļus ir investējušas visas trīs Baltijas valstis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma