Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford elektroauto attīstībā plāno investēt papildus 20 miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Kā vēsta Bloomberg, Ford vēlas paātrināt savu elektroauto attīstību, tāpēc ražotājs apņēmies investēt papildus 20 miljardus dolāru, lai šo plānu realizētu. Šie 20 miljardi ir papildus jau iepriekš izziņotajām investīcijām 30 miljardu dolāru vērtībā, līdz ar to ražotājs nākamo 5-10 gadu laikā elektroauto attīstībā kopumā investēs apmēram 50 miljardus ASV dolāru.

    Galvenais “vaininieks” šādām papildus investīcijām ir Dags Fīlds, kurš iepriekš strādājis Apple un Tesla. Tieši viņš aicina uzņēmuma vadību atvēlēt līdzekļus šīm investīcijām. Kā informē situācijai tuvu stāvošs avots, papildus investīcijas tiks izmantotas, lai esošās rūpnīcas pārbūvētu un pielāgotu elektroauto ražošanai. Ford jau iepriekš bija ieplānojuši būvēt jaunas rūpnīcas, lai tur ražotu elektroauto un tiem nepieciešamās baterijas.

    Ford pārstāvji pagaidām atteikušies komentēt šo informāciju, norādot, ka kompānija nekomentē neoficiālu informāciju vai baumas. Neoficiāli izskan runas, ka Ford vismaz daļu sava elektroauto biznesa varētu pārnest uz kādu meitasuzņēmumu. Ražotājs šobrīd veic restrukturizāciju, tāpēc ik pa brīdim izskan dažādi iespējamie rīcības scenāriji.

    AvotsCNBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma