Web Analytics
More
    Reklāma

    Klasiskos Mini automobiļus būs iespējams pārbūvēt par elektroauto

    Jaunākie raksti

    Pasaulei ļoti strauji virzoties elektrisko mašīnu virzienā, daudzu auto entuziastu prātus nodarbina jautājumus – kas notiks ar manu klasisko spēkratu. Britu autoražotājs Mini sniedzis savu atbildi, klasisko Mini mašīnu īpašniekiem piedāvājot programmu ar nosaukumu “Recharge”, kas piedāvās pārbūves komplektu, lai mašīnu pārtaisītu par elektroauto.

    Detaļas par šo projektu ir visai maz, taču skaidrs, ka dzinējs, pārnesumkārba, degvielas tvertne un izplūdes sistēma ir aizvākta, atbrīvojot vietu baterijām un elektromotoram. Elektriskā jaudas agregāta jauda esot 120 zirgspēki, kas ir gandrīz divtik vairāk nekā oriģināli – pēdējām oriģinālajam Mini, kas tika saražots 2000. gadā bija 63 zirgspēki.

    Baterija krietni palielina mašīnas svaru, tāpēc tās sniegums nebūt nav tāds, kā varētu cerēt – līdz 100km/h deviņās sekundēs ir viduvēji, tiesa, ātrāk nekā iepriekš, bet ar vienu uzlādi varēšot nobraukt ap 160 kilometriem.

    Mini norāda, ka no mašīnas izņemtās detaļas tiek marķētas un noglabātas, tāpēc klients, ja vien to vēlas, savu mašīnu var atgriezt ar benzīna motoru. Salonā galvenā un pamanāmākā izmaiņa ir jauns, analogs instrumentu panelis, kas izskatās līdzīgs oriģinālam, bet pielāgots jaunajai kārtībai un elektriskajai realitātei. Pagaidām nav izziņots, cik šis pārbūves komplekts maksā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    NR71
    27.01.2022 19:11

    Jau kādu laiku pieejami oficiāli par elektro pārbūvēti klasiskie Mini – http://www.electricmini.nl par 50 tk euro, un https://swind.life/products/cmk/ par 80 tk mārciņām.

    Raimonds Kleinbergs
    27.01.2022 19:13

    Igaunijā ir uzņēmums kurš pārbūvē lietotus busiņus par elektriskiem, privātām vjadzībām.

    Reklāma