Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” un “Qualcomm” kopīgi rada mikroshēmu nākamās paaudzes AR brillēm

    Jaunākie raksti

    Nu jau aizvadītajā “CES 2022” līdztekus daudziem citiem tehnoloģiju jaunumiem “Qualcomm” izpilddirektors Kristiano Amons paziņoja par “Qualcomm” un “Microsoft” jauno partnerību. Tās mērķis ir izstrādāt pielāgotu “Snapdragon” mikroshēmu, kas domāta nākamās paaudzes papildinātās realitātes (angliski – Augmented Reality – AR) brillēm, kuras varēs izmantot darbā arī ar “Microsoft” produktiem un pakalpojumiem.

    Amons atklāja, ka jaunās AR brilles būšot energoefektīvas, ļoti vieglas un iekļausies “Microsoft” ekosistēmā. Brillēs iestrādātās mikroshēmas izveidē tiks izmantota programmatūra no abu uzņēmumu platformām – miksētās realitātes platformas “Microsoft Mesh” un nesen izziņotās “Qualcomm Snapdragon Spaces XR” izstrādātāju platformas.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka šis nav vienīgais projekts, pie kura kopā strādājuši abi uzņēmumi. Piemēram, sākot no 2019. gada “Qualcomm Snapdragon 850” procesors darbina “Microsoft HoloLens 2” miksētās realitātes brilles. “Qualcomm” jau pēdējos pāris gadus fokusējas uz papildināto un virtuālo realitāti. Šeit piemērs ir “Snapdragon XR2” platforma, kas darbina “Oculus Quest 2” virtuālās realitātes brilles.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma