Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla tiek vainota genocīda atbalstīšanā, jo atvērusi dīlercentru Siņdzjanas provincē

    Jaunākie raksti

    Tesla gatavojas kārtējai sabiedrisko attiecību problēmai, jo elektroauto ražotājs tiek apsūdzēts genocīda atbalstīšanā. Iemesls tam ir dīlercentra atvēršana Siņdzajanas Uiguru autonomojā provincē Ķīnas ziemeļrietumos. Šo teritoriju apdzīvo uiguru minoritāte, savukārt Ķīnas valdība tiek apsūdzēta dažādās represijās, tostarp cilvēku nosūtīšanā uz darba un pāraudzināšanas nometnēm.

    Šai situācijai Ķīnas ziemeļrietumu reģionā neredz ne gala, ne malas, tāpēc pēdējā laikā izskanējuši aicinājumi boikotēt uzņēmumus, kuri savu darbību veic šajā reģionā. Ar problēmām tagad sastapusies arī Tesla, kas tur atvērusi savu dīlercentru provinces lielākajā pilsētā Urumči ar vairāk nekā 3 miljoniem iedzīvotāju.

    Šo autoražotāja rīcību nosodījušas cilvēktiesību aizstāvju organizācijas un arī politiķi, tostarp ASV senators Rubio Press, kurš uzskata, ka šādā veidā Tesla nostājas Ķīnas Komunistiskās partijas pusē, to netiešā veidā atbalstot. Tesla pagaidām nav sniegusi oficiālu komentāru par šī dīlercentra atvēršanu, kā arī nav atbildējusi arvien augošajam kritikas vilnim. Ražotājam nemaz nav sabiedrisko attiecību departamenta, taču tāds ir Tesla Ķīnas nodaļai. Uzņēmumi ir ļoti uzmanīgi, komentējot savu rīcību tieši Siņdzjanas provincē, ņemot vērā saspīlēto situāciju.

    Tikmēr atbildi parādā nav palikuši Ķīnas kontrolētie mediji, piemēram, Global Times, kas raksta, ka Tesla nebūt nav vienīgais tirgus spēlētājs, turklāt ķīniešu elektroauto kvalitāte ir gana laba, tāpēc, ja amerikāņi vēlas, lai viņu uzņēmums zaudē peļņu, tad cietēja būs viņi nevis Ķīna.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rudolfs
    06.01.2022 10:11

    Šo nu gan es nesaprotu. Kaut kāda mistiskā līnija tiek novilkta pie dīleru centra vienā provincē. Ko tik neizdomāsi, lai varētu izlikties, ka tiek kaut boikotēts, kamēr tirgošanās un bizness ar Ķīnu turpinās.

    Skābene
    06.01.2022 11:42

    Diez kas Amerikas pamatiedzīvotājiem par šo būtu sakāms? :)

    Zurabs
    06.01.2022 21:58

    Nauda nesmird.

    bobis
    09.01.2022 18:18

    Uiguriem paradisies darba vietas, kur problema.

    Reklāma