Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija “Google” piespriež teju 100 miljonu dolāru sodu par Kremlim nevēlama satura izplatīšanu

    Jaunākie raksti

    Tapis zināms, ka Krievijas tiesa piespriedusi tehnoloģiju milzim “Google” 7,2 miljardu rubļu jeb 97 miljonu ASV dolāru lielu naudas sodu par satura neizņemšanu, kas valstī tiek uzskatīts par nelegālu. Soda apmērs pielīdzināms aptuveni 8% no “Google” ieņēmumiem Krievijā. Būtiski arī, ka sods piemērots laikā, kad Krievija apņēmusies vairāk kontrolēt lielos tehnoloģiju uzņēmumus un saturu, ko cilvēki publicē šo kompāniju platformās.

    Tikmēr “Google” paziņojusi, ka “izpētīs tiesas dokumentus, kad tie būs pieejami, un pēc tam izlems par turpmāko rīcību”. Taču kā vēsta medijs “Bloomberg” – kāda Krievijas amatpersona piedraudējusi ar “ļoti nepatīkamām sekām”, ja “Google” neievēros noteiktās prasības. Tās ietver tāda satura dzēšanu, kas valstī tiek uzskatīts par nelegālu, piemēram, reklāmas par narkotikām un ziņas, ko publicē organizācijas, kuras Krievijas valdība uzskata par ekstrēmistiskām vai teroristiskām, ieskaitot tās, kuras saistītas ar opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “Google” šis nav pirmais naudas sods, ko Krievija uzliek saistībā ar satura regulēšanu. Otrs saistīts ar “Google” uzlikto aizliegumu konservatīvajam Krievijas ziņu kanālam. Šis aizliegums saistīts ar ASV un Lielbritānijas sankcijām pret kanāla īpašnieku. Ja “Google” neatcels šo aizliegumu, naudas sods, ko tā saņems, ar katru nedēļu varētu dubultoties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigars
    27.12.2021 09:54

    sanāk, ka google normāli kā ķīlnieki sēž starp valstu politikām un plāta rokas.

    Krotow
    23.02.2022 14:07
    Reply to  Aigars

    Tagad būs vienkāršāk. Pēc komandas no Baltā nama varēs atslēgt čeburnetu pavisam. Lai tie paši vāras savā sulā.

    Reklāma