Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” plāno atlaist nepamatoti nevakcinētus darbiniekus

    Jaunākie raksti

    Tā kā šķietami tuvojas nākamais saslimšanas vilnis, īpaši globālie uzņēmumi mudina savus darbiniekus potēties pret Covid-19. Lai sniegtu lielāku motivāciju to darīt, piemēram, “Google” paziņojusi, ka darbinieki, kuri nav vakcinēti, var tikt nosūtīti piespiedu atvaļinājumā, un, ja arī tajā laikā nevakcinēsies, tiks atlaisti no darba.

    Saskaņā ar “Google” – uzņēmums līdz 3. decembrim deva iespēju darbiniekiem augšupielādēt savus vakcinācijas sertifikātus vai iesniegt apstiprinājumu, ka vakcīnu medicīnisku vai reliģisku apsvērumu dēļ drīkst nesaņemt. “Google” norāda, ka ikviens darbinieks, kurš līdz 13. janvārim neiesniegs neko no šī, tiks nosūtīts piespiedu apmaksātā 30 dienu atvaļinājumā. Savukārt, ja arī pēc tam nebūs iesniedzis prasīto, var doties līdz sešu mēnešu ilgā bezalgas atvaļinājumā. Ja arī pēc tam padotais nevarēs uzrādīt derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu vai attaisnojumu potes nesaņemšanai, “Google” to uz vietas atlaidīs.

    Reklāma

    “Google” pārstāve Lora Lī Ēriksone norāda, ka prasība vakcinēties pret Covid-19 ir viens no svarīgākajiem ceļiem, kā nodrošināt darbaspēka drošību un pakalpojumu nepārtrauktu darbību. Viņa uzsver, ka “Google” ir apņēmusies darīt visu iespējamo, lai palīdzētu un motivētu darbiniekus, kuri var vakcinēties, to izdarīt, un uzņēmums stingri iestājas par šo politiku.

    Pagaidām “Google” nav noteikusi, kad darbiniekiem jāatgriežas birojos, un pašreiz tas arī nav paredzams omikrona paveida dēļ. Tomēr uzņēmums sagaida, ka vismaz daļa darbinieku tuvākajā nākotnē atsāks darbu klātienē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma