Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” veiksmīgi iesāk “Crew-3” misiju, uz SKS nogādājot četrus astronautus

    Jaunākie raksti

    10. novembrī 21:00 pēc vietējā laika no NASA Kenedija kosmosa centra Floridā “SpaceX” ar nesējraķeti “Falcon 9” beidzot palaida četru cilvēku apkalpi uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Misija, kas nosaukta par “Crew-3”, bija plānota jau nedēļu iepriekš, taču nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ to vairākas reizes nācās pārcelt. Tā kopumā bija piektā reize, kad “SpaceX” kosmosā palaiž cilvēkus.

    Misijā “Crew-3” piedalās trīs NASA astronauti – Raja Čari, Toms Maršburns, Kaila Beirona, kā arī viens vācu kosmonauts Matiass Maurers. Veiksmīgi paceļot kosmosa kuģi “Crew Dragon” un nogādājot to orbītā, raķete “Falcon 9” pēc tam veiksmīgi piezemējās uz platformas Atlantijas okeānā. Savukārt apkalpe nākamo diennakti pavadīja “Crew Dragon” kosmosa kuģī, riņķojot pa orbītu ap Zemi, un tad devās uz SKS.

    Reklāma

    Vakar, 11. novembrī, 19:10 pēc vietējā laika kosmosa kuģis pieslēdzās SKS. Savukārt ap 21:00 “Crew-3” astronautus svinīgi sagaidīja apkalpe, kas tur jau mitinās – NASA astronauts Marks Vande Hei un Krievijas kosmonauti Antons Škaplerovs un Pjotrs Dubrovs.

    Šī kopumā ir trešā “SpaceX” operatīvā apkalpes misija NASA vajadzībām, kas ir daļa no “Commercial Crew” programmas. Katra misija, ieskaitot “Crew-3”, ilgst aptuveni sešus mēnešus, ieskaitot ceļu uz un no Starptautiskās kosmosa stacijas. Savukārt “SpaceX” ir atbildīgs par astronautu palaišanu uz SKS un nogādāšanu mājās. Plānots, ka “Crew-3” astronauti mājās atgriezīsies 2022. gada aprīlī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma