Web Analytics
More
    Reklāma

    Geely prezentē elektriska kravas auto konceptu, kas nonāks ražošanā 2024. gadā

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu autoražotāja Geely komerctransporta atzars “Farizon Auto” prezentējis konceptversiju elektriskajam kravas auto ar nosaukumu “Homtruck”, kura ražošana un piegādes sāksies 2024. gada sākumā. Autoražotājs iecerējis, ka šī kravas mašīna tiks piegādāta ne tikai Ķīnas, bet arī starptautiskajam tirgum.

    Ražotājs sola, ka topošais elektriskais kravas auto būs “viens no tīrākajiem un tehnoloģiski attīstītākajiem komerctransportlīdzekļiem uz ceļiem”, kad 2024. gadā sāksies tā ražošana. Mašīnai paredzētas versijas ar dažādiem jaudas agregātiem – pilnībā elektriskais variants ar nomaināmām baterijām ir viena no izvēlēm. Tāpat būs pieejams hibrīdversija, kas darbosies ar metanolu. Pagaidām nav pieejamas konkrētākas specifikācijas, bet ražotājs saka, ka mašīnā tiks demonstrēts izrāviens jaudas agregātu attīstībā un mašīnas efektivitātes veicināšanā.

    Mašīna būs aprīkota ar dažādiem mūsdienu tehnoloģiskajiem risinājumiem, tostarp LIDAR un ultraskaņas radaru, kā arī citām ierīcēm, kas savienojumā ar 5G un V2X (vehicle-to- everything) sistēmām ļaus izpildīt Level 4 autonomās braukšanas prasības, proti, mašīna pilnīgi visas darbības spēj veikt pati un arī vadītājs var novērst uzmanību, taču mašīna saviem spēkiem drīkst braukt tikai ierobežotā zonā un vadītājs jebkurā brīdī var iejaukties, pārņemot kontroli. Tāpat sistēmas saņems informāciju par satiksmi, ļaujot plānot optimālāko maršrutu.

    Tālbraucējiem svarīga dzīves sastāvdaļa ir mašīnas kabīne – šajā gadījumā dzīvojamajā daļā būs pieejama vannasistaba ar dušu un tualeti. Tāpat mašīnā pašsaprotami būs arī gulta un ledusskapis, bet būs pieejama arī virtuve un pat neliela veļas mašīna. Vadītāja krēslā šoferim palīdzēs viedie asistenti un 360 grādu kameras, kas ļaus sekot līdzi visam, kas notiek ap auto.

    Geely šo kravas mašīnu plāno piedāvāt visos galvenajos tirgos, tostarp Eiropā, Ziemeļamerikā, Ķīnā, Japānā un Korejā, tādējādi “Homtruck” konkurējot ar “Tesla Semi”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma